Tas det GU ved blødninger i svangerskapet?

En tråd i 'Svangerskap og fødsel' startet av Hattifnatt♡, 15 Sep 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Hattifnatt♡ Elsker forumet Marshmallows 2022 Påskeliljene 2022 ❤️

  Er 13+0 og har blødd litt i dag.. Det har ikke vært mye, så avventer med å kontakte lege til i morgen eventuelt. Gjøres det GU når man har blødninger i svangerskapet, eller bare høre etter hjertelyd/ta ultralyd?
   
 2. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Det varierer veldig, men du kan be om henvisning til gynekolog som da også har ultralyd. Her har det ikke vært hverken Gynekologisk undersøkelse eller lytte til hjertelyd på det tidspunktet. Jordmor forsøker ikke doppler før nærmere uke 16. Hvis fastlegen din har ultralyd, vil han kanskje forsøke det :) har ikke hatt fastlege med ultralydmaskin på kontoret før.
   
  • Liker Liker x 1
 3. Hattifnatt♡ Elsker forumet Marshmallows 2022 Påskeliljene 2022 ❤️

  Takk for svar. Har veldig problem med GU pga tidligere erfaringer, selv med beroligende. Vil selvfølgelig gjøre det hvis det er nødvendig for lille, men greit å være forberedt. Og ønsker ikke å gjøre det hvis det ikke er nødvendig. Håper det går over til i morgen ❤️ Kan sjekke om noen private har ledig til ul også.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Har ikke opplevd at gu er nødvendig om de har doppler eller ultralyd hvertfall. ❤️ Håper det ordner seg. Sannsynligvis helt ufarlige blødninger, men jeg kjenner til frykten!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Hattifnatt♡ Elsker forumet Marshmallows 2022 Påskeliljene 2022 ❤️

  Takk for svar ❤️ Har egentlig følelsen av at det kommer til å gå bra, kjennes ikke slik som når jeg spontanaborterte. Heldigvis!
   
 6. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Nå hadde jeg blødninger FØR uke 12 da. Men ingen GU, sånn sett. Bare.. hCG blodprøve + vaginal ultralyd.
  Etter uke 12 er det ikke akkurat spesielt nødvendig med vaginal ultralyd, så vil ikke tro det trengs.. men kommer nok an på hvem som vurderer.
   
 7. Frkd Glad i forumet ❤Januarlykke 2022❤

  De tok vaginal ultralyd på meg på sykehuset i uke 12, da jeg hadde småblødninger. Var det vaginal ultralyd du tenkte på? For meg viste det seg å være MA dessverre, men for de fleste er småblødninger uskyldig:)
   
 8. Frk.Dott Glad i forumet Marshmallows 2022

  Jeg har vært hos gynekolog og sjekket med vaginal ultralyd etter blødning er 7+0 og 9+6. hadde en blødning på søndag og i dag (onsdag) 14+0 var jeg på TUL på sykehuset. Der prøvde de å se om de klarte å se årsaken/plassering av morkake med utvendig ultralyd, men ønsket tilslutt å ta vaginal ultralyd for å være sikker på at de fikk sjekkes skikkelig pga historikken min med ganske mange blødninger hittil i svangerskapet.

  Hvis du ikke har blødd mye vil jeg tro de vil ha vanskelig for å se noe mer på utvendig ultralyd enn at fosteret har det bra. Så da vil det jo komme an på hvor grundig de vil sjekke.
   
 9. Hattifnatt♡ Elsker forumet Marshmallows 2022 Påskeliljene 2022 ❤️

  Takk for svar! Jeg tok utvendig ultralyd i uke 8, og det ga gode bilder. Så satser på at jeg eventuelt kan få tatt en utvendig ultralyd.
   

Del denne siden