Tanker og følelser rundt fødsel

En tråd i 'Desember 2018' startet av Annemor93, 3 Nov 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Annemor93 Gift med forumet Desemberlykke 2018

  Hvordan er tankene og følelsene rundt fødselen nå når det nærmer seg? :)

  Førstegangsfødende eller flergangsfødende? :)


  Hva er planen for fødsel?:)
  - Settes i gang?
  - Vaginal?
  - Planlagt keisersnitt?
  - Uten smertestillende?
  - Med smertestillende?
  - Stillinger?
  - Teknikker for å klare riene?

  Ønsker for fødselen?:)
   
 2. rusk Betatt av forumet Desemberlykke 2018

  Jeg håper det starter av seg selv og at jeg får smertelindring når jeg ønsker det selv. Sist hadde jeg planer om å stå for å presse, men det klarte jeg ikke fordi riene satt godt i lårene. Følte uansett at jordmødrene hadde liggende pressing som standard prosedyre. Får prøve igjen denne gangen :)

  Ellers er min hovedplan å gå noen dager over tiden slik at jeg kommer over nyttår, haha! Lov å håpe:D
   
  • Liker Liker x 1
 3. Annemor93 Gift med forumet Desemberlykke 2018


  Høres ut som en god plan:)
  Jeg tenker å prøve å bruke dyngdekraften jeg også, men er førstegangs så aner ikke hva jeg går til og hvordan det eventuelt kan bli. Det vet man jo som regel ikke uansett men:)


  Hihi. Får håpe på en 2019 baby for deg da:D
  Her håper jeg på en November baby, har termin 03.Desember. Selv hvor skremmende en fødsel virker nå når det begynner å nærme seg så vil jeg også få det overstått og få møte datteren vår:dummy1:. Lov å håpe at hun kommer i løpet av november:angelic:
   
 4. rusk Betatt av forumet Desemberlykke 2018


  Jeg tror også det er lurt å ikke ha så mange forventinger til fødsel, for alt kan skje! Jeg gikk inn i forrige uten å ha noen spesielle forventinger, og har i ettertid følt at jeg hadde en fin fødsel. I tiden etter tenkte jeg mye på den og spurte stadig kjæresten om flere detaljer.

  Denne gangen har jeg heller ingen forventinger (annet enn at det blir vondt, og ikke klarer å se for meg noe annet enn sist). Bare noen håp/ønsker dersom det lar seg gjøre der og da:) Jeg er så spent!

  Lykke til med din første fødsel! Jeg håper du kommer deg fint gjennom den og ikke gruer deg for mye.
   
 5. Annemor93 Gift med forumet Desemberlykke 2018

  Tusen takk for det. Håper det jeg også:)

  Jeg er heldigvis ikke kjempe skremt, men det er absolutt veldig spennende/nervepirrende/uforutsigbart når jeg aldri har opplevd lignende. Veldig mange sier at det er en smerte man ikke føler på verken før eller etter en fødsel, det er rett og slett en smerte man bare kan kjenne under en fødsel så da er det ikke mye jeg kan sammenligne med:smiley-ashamed004
  Og alle fødsler er forskjellige så en dame har verken samme oppfatning av smertene eller fødselen lik en annen kvinne så jeg må nesten bare erfare det jeg selv erfarer. Jeg prøver å ikke tenke for mye på det "negative" som kan skje når det er både unødvendige tanker og slett ikke sikkert min erfaring blir lik den historien jeg leste eller de historiene jeg så på Fødeavdelingen på tv. (Vet, kjempe smart å se på det nå:hilarious:)


  Jeg har bestemt meg for å heller ikke ha noen spesielle forventinger, får ri på stormen mens den herjer. Vil ha epidural som smertelindring, men det er vel egentlig den eneste forventningen.

  Masse lykke til med neste fødsel. Får håpe du sitter igjen med en følelse av at det var en fin opplevelse denne gangen også:)
   
 6. Klumpen2018 Elsker forumet Desemberlykke 2018 FebbisBebbis2021 ❄️

  Jeg er førstegangs, og veldig spent. Ikke nervøs, men nysgjerrig på hvordan det blir og hvordan kroppen og psyken min takler det. Veldig forberedt på at det blir vondt da. Likevel ønsker jeg å prøve uten epidural så langt det går, så får vi heller se om jeg ønsker det underveis. Ønsker badekar som smertelindring, men vil ikke ha vannfødsel...

  Er også veldig spent på hvordan samboer takler det. Han klarte ikke se på når jeg fikk anti-D-sprøyta, og tåler knapt å se blod på TV. Jeg derimot har behov for å se på når de setter sprøyter og vil gjerne se ALT som foregår... Blir litt rart å "miste kontrollen" ved at jeg ikke får fulgt med (sett) på det som skjer, tror jeg :p
   
 7. rusk Betatt av forumet Desemberlykke 2018

  Å se slike programmer er selvpining nå før fødsel :hilarious: Men så er det jo så interessant å se på!

  Jeg drømte faktisk om fødsel i natt, helt sikkert fordi vi pratet om det rett før jeg sovnet. Det ble et hastekeisersnitt og jeg hadde visst blacka ut og våknet ikke før alt var over:nailbiting:
   
 8. Annemor93 Gift med forumet Desemberlykke 2018

  Ja sant! Jeg blir så nysgjerrig og ender det opp med at jeg sitter der da i sofaen etterpå med litt åpen munn og tankene løpene løpsk:hilarious:

  Fødsel drømmer ja. De kan gå den ene og andre veien:smiley-ashamed004 Jeg har drømt om at jeg føder hjemme på badegulvet to ganger og en gang på sykehuset. Merkelig nok ikke dramatisk og helt uten smerte, jeg bare fødte. Tror det er fordi hjernen min ikke kan klare å tenke hvor smertefullt det er:wacky:
   
 9. Hoppetau Gift med forumet Novemberlykke 2018 Vi som prøver :) Desemberlykke 2018 Sommerfuglene 2017

  Mannen min er også slik, men fødsel gikk faktisk helt fint og han taklet både blod og gørr.
   

Del denne siden