lenemor
Forumet er livet
Som lovet kommer oppskriften på vår "indiske aften"
Forberedelsene starter dagen før, for kyllingen skal marineres i ett døgn (i alle fall over natten);
1ss ingefær/hvitløk
1ss garam masala (jeg har bare tandoori masala og det funker fint)
1ss sitronsaft
1ss safranvann (jeg slenger litt safran i posen, og en skvett med vann)
La dette marineres i en halv time (jeg blander altså alt i en brødpose og slenger kyllingfiletene oppi, for da kan jeg kna og knøde litt sånn at alt er dekket)
1 beger yoghurt naturell røres inn, marineres over natten (jeg pleier å kjøpe et stort beger yoghurt naturell jeg, og så bruker jeg ca 2 dl i marinaden)
Kyllingen has i ildfast form (løft filetene ut av posen - ikke tørk av dem, men ikke hell marinaden oppi forma) og stekes på full varme, øverste hylle, i ca 15 minutter
Til dette serverer jeg
*kokt ris; jeg bruker basmati - 1 del ris, to deler vann, litt gurkemeie for fin farge, og en liten klype salt. Småkokes under lokk i 15 minutter, så tar jeg kjelen bort fra varmen og lar den stå og dampe ferdig til middagen er klar (minst 5-10 minutter)
*saus; kjøper en eller annen tandoori-saus i butikken. Freser først litt løk og hvitløk i en panne (løken skjærer jeg i ganske store båter), før jeg tilsetter sausen, så lar jeg den stå og boble til oljen pipler frem på overflaten, da er den klar
*nan-brød; kjøp slike som er pakket i plast. Smelt smør, pensle brødene på begge sider, og sleng inn i ovnen (rett på rista ved siden av den ildfaste formen med kyllingfiletene) - de skal steke to-tre minutter på hver side
*Yoghurt naturell has i en skål. Riv slangeagurk og klem ut mesteparten av vannet før du rører agurken sammen med yoghurten
*Pickles... valgfritt, men det finnes litt gode pickles som smaker godt til (mixed, garlic, el.l.). Ikke noe must - jeg står gjerne over, men G elsker det
Smaker best med iskald pils til, men farris, vin eller brus funker fint
Forberedelsene starter dagen før, for kyllingen skal marineres i ett døgn (i alle fall over natten);
1ss ingefær/hvitløk
1ss garam masala (jeg har bare tandoori masala og det funker fint)
1ss sitronsaft
1ss safranvann (jeg slenger litt safran i posen, og en skvett med vann)
La dette marineres i en halv time (jeg blander altså alt i en brødpose og slenger kyllingfiletene oppi, for da kan jeg kna og knøde litt sånn at alt er dekket)
1 beger yoghurt naturell røres inn, marineres over natten (jeg pleier å kjøpe et stort beger yoghurt naturell jeg, og så bruker jeg ca 2 dl i marinaden)
Kyllingen has i ildfast form (løft filetene ut av posen - ikke tørk av dem, men ikke hell marinaden oppi forma) og stekes på full varme, øverste hylle, i ca 15 minutter
Til dette serverer jeg
*kokt ris; jeg bruker basmati - 1 del ris, to deler vann, litt gurkemeie for fin farge, og en liten klype salt. Småkokes under lokk i 15 minutter, så tar jeg kjelen bort fra varmen og lar den stå og dampe ferdig til middagen er klar (minst 5-10 minutter)
*saus; kjøper en eller annen tandoori-saus i butikken. Freser først litt løk og hvitløk i en panne (løken skjærer jeg i ganske store båter), før jeg tilsetter sausen, så lar jeg den stå og boble til oljen pipler frem på overflaten, da er den klar
*nan-brød; kjøp slike som er pakket i plast. Smelt smør, pensle brødene på begge sider, og sleng inn i ovnen (rett på rista ved siden av den ildfaste formen med kyllingfiletene) - de skal steke to-tre minutter på hver side
*Yoghurt naturell has i en skål. Riv slangeagurk og klem ut mesteparten av vannet før du rører agurken sammen med yoghurten
*Pickles... valgfritt, men det finnes litt gode pickles som smaker godt til (mixed, garlic, el.l.). Ikke noe must - jeg står gjerne over, men G elsker det
Smaker best med iskald pils til, men farris, vin eller brus funker fint