Tagliatelle +...?

En tråd i 'Matforum' startet av AnneS, 13 Jun 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
  1. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

    Jeg har en pakke med grønnsakstagliatelle som må brukes idag, og trenger tips til hva man kan ha til.
    Jeg tenkte kylling, men så har vi ikke fløte slik at det ikke blir kremet.

    Noen gode tips? (jeg er helt håpløs med det å sette sammen retter :rolleyes:)
     
  2. Allekallenavneropptatt Glad i forumet Julegavene 2019

    Bacon:) Vi bruker ikke fløte på pasta da:)
     
  3. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

    Kylling uten at det blir kremet?

    Grønsakstagiatelle har jeg ikke smakt, men kan det evt være godt med tomatsaus? Kjøttdeig-i-tomatsaus?
     
  4. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

    Jeg har ikke heller smakt det før, var noe svigermor kom med :p (inneholder 40% brokkoli og erter)

    Blir det ikke litt tørt med bare kylling og den pastaen? Gode tips til noe slags saus? :shy:
     
  5. Evlina Glad i forumet Oktoberfruene 2018 Assistert-jentene

    Pesto funker knall til pasta! Eller kremost/smøreost :)
     
    • Enig Enig x 1
  6. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

    Jeg har kremost faktisk :D hvordan bruker du det? :p
     
  7. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

    Jeg er veldig glad i tomatsaus da, så jeg hadde tatt det. (hr så godt som alltid enten en toropose, et dolmioglass, eller minimum et par pakker hermetiske tomater i hus, alt ettersom hvem som har handlet og hav som er brukt, tidvis har vi alt og mere til)
     
  8. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

    Vi har hvertfall hakkede tomater, tror vi har gått tom for den hjemmelagde vi (les:samboer) pleier å lage og fryse :)
     
  9. Evlina Glad i forumet Oktoberfruene 2018 Assistert-jentene

    Det er bare å ha det rett oppi og varme den sammen med hva enn du skal ha til pastaen :) så blir det en kremet saus uten mye jobb :) og krydder som passer selvfølgelig :)
     
  10. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

    Aha, takk :happy:
     
  11. Aaavinter Elsker forumet Oktoberfruene 2018

    Har du melk da?:) kan lage en ostesaus:)

    Bruk ca 2 ss smør og 2ss melk så du lagen en jevning og spe på med melk til passe ønsket tykkelse, la koke opp litt under rørong og spe på evnt mer melk om det blir for tykk saus, ha i ønsket krydder og ost så får du en god ostesaus til pasta.
     
    • Enig Enig x 1
  12. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

    Jeg har melk, ja :)

    Dere er så gode til å komme med tips og inspirasjon, tusen takk :D
     
    • Liker Liker x 1
  13. Lysistrata Forelsket i forumet Februarbarna 2020

    Rømme eller rømmekolle, ha i en eggeplomme, salt og pepper. Kok pasta, stek litt grønt (kuttet paprika, løk og lignende). Stek gjerne litt chorizo, bacon eller lignende hvis man har. Bland pasta, grønt og evt kjøtt, hiv over rømmesausen, bland, nyyyt.
     
  14. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

    Det hørtes veldig godt ut :D
     
  15. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

    Hakkede tomater, med eller uten en runde i stavmikser, småkoke lenge (så lenge du gidder) og krydre til ønsket smak, husk litt sukker (mer om det ikke koker så lenge) :)

    Sånn siden jeg ikke liker rømme og denslags, så er dette mer min stil
     
    • Liker Liker x 1
  16. Nanakorobi Yaoki Forumet er livet ❤ Juliskattene 2018 ❤ Junilykke2018

    Bare hakkede tomater? :)

    Når jeg lager tomatsaus er dette «obligatorisk» synes jeg:
    Hakker opp løk og gjerne også litt hvitløk og bruner, har deretter oppi litt tomatpuré som jeg freser med løken. Har deretter i hakkede tomater. Har ofte mer i også, men det er grunnoppskriften. Basilikum har jeg nesten alltid oppi. Hender jeg har i litt pesto mot slutten. Nam nam.

    Dette er en fin grunnoppskrift som også kan brukes til tomatsuppe osv. :) da bruker vi stavmikser etterpå. Og har kanskje litt melk i.
     
    • Enig Enig x 1
  17. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

    Jeg foretrekker å slippe løk, og er ikke glad i hvitløk. Og ser ikke behovet for tomatpuré når jeg jo har de hakkede tomatene most sammen, de får koke litt inn.

    Basilikum går under "krydder", og ville brukt annet krydder også. Salt og pepper og sukker og aller helst fersk basilikum, den hade jeg dog gjerne strødd over maten til slutt ikke kokt. Litt kraft eller buljong kan også brukes sånnsett. Og melk eller fløte kan jeg godt ha i

    Jeg lager ikke så ofte saus sånn rett nok, burde gjort det oftere
     
    • Liker Liker x 1

Del denne siden