Svangerskapskontroller

En tråd i 'Januar 2019' startet av Totlaaa, 17 Sep 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Totlaaa Gift med forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Himmelbarn Påskeliljene 2022 ❤️ Januarlykke 2019

  Jeg gruet meg mest til smaken [emoji23] og så er jeg liksom redd for svaret på testen, selv om jeg tror at jeg ikke har noe svangerskapsdiabetes [emoji5]
   
 2. Totlaaa Gift med forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Himmelbarn Påskeliljene 2022 ❤️ Januarlykke 2019

  Jeg ble heldigvis ikke kvalm, men følte meg litt småshabby i formen. Heldigvis var det ikke mange på legekontoret, så lå på sofaen der og surfet på mobilen [emoji5] tiden gikk overraskende fort!

  Men glad jeg er ferdig med den [emoji2]
   
  • Liker Liker x 1
 3. MammaIda90 Forelsket i forumet

  Det er kanskje min største frykt også. At man må legge om livsstil på bakgrunn av denne testen... Jeg har jo født normalt barn før uten noenting av komplikasjoner eller vansker... gjenstår å se [emoji1]
   
  • Liker Liker x 1
 4. Totlaaa Gift med forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Himmelbarn Påskeliljene 2022 ❤️ Januarlykke 2019

  Vet du hvor lang tid det tar før man får svaret? [emoji28] jeg kunne tenkt meg å vite det med engang [emoji28][emoji23]
   
 5. MammaIda90 Forelsket i forumet

  Har ikke peiling [emoji23] men vil jo egentlig tro man får svar med en gang - da de måler og får opp blodsukkeret med en gang?
   
 6. Totlaaa Gift med forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Himmelbarn Påskeliljene 2022 ❤️ Januarlykke 2019

  Tok vanlig blodprøve som sendes inn til sykehuset [emoji28] ikke ett lite stikk fra fingen, så derfor jeg ikke fikk vite noe med en gang [emoji85]
   
  • Liker Liker x 1
 7. Blåfugl Glad i forumet Januarlykke 2019

  Skal ta glukosebelastning på tirsdag. Måtte ta pga diabetes i nær familie. Gruer meg litt pga vært så plaga med halsbrann i det siste som jeg blir uggen og kvalm av:yuck: Regner med at drikken en får kan framprovosere halsbrann? Men blir greit å få sjekka, selvom jeg ikke tror jeg har det.
   
 8. Bølgebølge Glad i forumet Assistert-jentene Januarlykke 2019

  Åh? Får man ikke svaret med en gang? Det var godt å være forberedt på :) Sa de noe om hvor lenge man må vente før svaret er klart?
   
 9. Totlaaa Gift med forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Himmelbarn Påskeliljene 2022 ❤️ Januarlykke 2019

  Jeg trodde at man skulle få svaret med en gang, men jeg fikk ikke det [emoji28]

  Hun på laboratoriet sa at det var fastlegen som ville få svar på prøven, men usikker på hvor lang tid det ville ta [emoji17]
   
 10. cakegirl84 Betatt av forumet

  Forrige svangerskap for 3 år siden måtte jeg ta glukosebelastning 3 ganger. Det var andre regler da. Jeg fikk den drikken helt i vranga og siste gang trodde jeg ikke at jeg skulle klare å få den ned. Den er altfor søt for meg, og jeg sliter med å drikke så søtt.

  Tok testen tirsdag denne uken, og nå er den mer utvannet og ikke så siruplignende, slik at det gikk bedre, men jeg sleit med de to siste slurkene. Vet noen har fått de fryst og "slushaktig", samt noen får isbit oppe. Mulig det hjelper. Godt er det ikke, er min mening.

  Ellers var målene i uke 24 fine. Hjertelyd på 150, magemål, litt under midtstreken (dette kan jo endre seg), og fint blodtrykk. Tilbake til jordmor 15 oktober for neste kontroll :)
   
  • Liker Liker x 1
 11. Lillespire2019 Blir kjent med forumet

  Var til legen forrige mandag, magemål litt under streken men ellers så resten bra ut :) Måtte ta blodprøver pga jeg er rhesus-minus, så er spent på hva jordmor sier nå på onsdag, om mini har samme blodtype eller er positiv.
   
 12. Blåfugl Glad i forumet Januarlykke 2019

  Hva hvis man er henvist av jordmor, tro? Er det hun som får det da? Tror min skulle på ferie to uker nå, så det er vel litt dumt hvis hun får svaret og det skulle vise seg at jeg har det.
   
 13. Totlaaa Gift med forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Himmelbarn Påskeliljene 2022 ❤️ Januarlykke 2019

  Aner ikke [emoji28][emoji85] tror du ikke at noen gir deg beskjed uansett da? [emoji5]
   
 14. Blåfugl Glad i forumet Januarlykke 2019

  Jo, sikkert. De bør jo det.
   
  • Liker Liker x 1
 15. emmalouise Glad i forumet Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  vært på 24 ukers sjekk i dag, blodtrykk var bra, vekta var (overraskende) bra (kanskje fordi jeg la på meg såpass mye i fjor..), og målene var i nedre delen, men ungen var i øvre delen for 2 uker siden på ul, så jeg tenker ikke noe på det uansett. han får være der han er :) skal på ul igjen om 2 uker og ny time hos jordmor om 4. da skulle jeg få de papirene jeg trengte til nav også sa hun.
   
  • Liker Liker x 1
 16. Minimeg Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Januarlykke 2019

  Alt vel på kontroll idag. Glemte både urinprøve og helsekort :wacky: men fikk tatt en urinprøve der så det ordnet seg :p
   
  • Liker Liker x 2
 17. Blåfugl Glad i forumet Januarlykke 2019

  Fikk resultat etter glykosebelastningen idag, og hadde heldigvis ikke svangerskapsdiabetes:) Jeg synes forøvrig glykosebelastningen gikk greit. Mindre å drikke enn jeg hadde sett for meg. Ble ganske uggen en times tid uti ventinga. Ubehagelig, men overkommelig.
   
  • Liker Liker x 2
 18. lillemaur Elsker forumet Aprilbarna`15 Januarlykke 2019

  Dere som har tatt glukosebelastningen, sa de noe om man får drikke litt vann før testen? Glemte helt å spørre jordmor, og jeg er en smule tørst om dagen.

  Hadde min 24 ukerskontroll når jeg var 25+4, men alt var fint av blodtrykk og urinprøve. Skal ta ny blodprøve for å sjekke blodlageret, og hun ville jeg skulle spise jerntabletter basert på de forrige prøvene jeg tok. Hun tok faktisk symfysemålet på meg, og de tilsvarer mage til en på 30 uker med enling. Ikke rart jeg føler meg stor [emoji23]
   
 19. emmalouise Glad i forumet Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  jeg fikk drikke vann ja, drakk ikke mye da men. var heldigvis ikke tørst underveis.
   
 20. lillemaur Elsker forumet Aprilbarna`15 Januarlykke 2019

  Så bra! Blir så innmari tørr i munnen, så er godt å få drukket litt før sukkervannet skal inntas!
   

Del denne siden