Sniker. Veldig kjedelig beskjed å få, men det kommer nok til å gå så bra! Sett i ettertid, så skulle jeg ønske at jeg ikke bekymret meg så mye som jeg gjorde, og heller bekymret meg for at jeg ikke fikk spise sjokolade på noen måneder

Jeg hadde 5.4 på fastende og 8 etter to timer. Klarte å regulere selv, og trengte ikke insulin til tross for en god del målinger over grensen. Ble satt igang på UL-termin, men det var mest mitt eget ønske. Baby var 3990 gram ved fødselen (som ikke er stort i min familie).
Husker at jeg brukte myyyye tid og energi på å lete etter informasjon om hva jeg kunne spise, og hvordan jeg skulle måle osv. Så lister opp det jeg fant ut at funket for meg:
Jeg hadde faktisk en del målinger over grensen i begynnelsen, før jeg fant ut av kostholdet. Jeg fant ut at det var best å måle før jeg sto opp om morgenen, så jeg hadde alt liggende klart på nattbordet sammen med våtservietter (satte i nål og strimmel kvelden før). Hvis jeg fikk høye målinger som ikke ga mening, så målte jeg igjen, og da var de oftest som forventet. Sykdom og mye stress kan gi høye målinger, og disse brydde ikke endokrinolog seg så mye om.
Kostholdet var lavkarbo som utgangspunkt, men med litt mer karbohydrater. Prøvde å få inn som mange som mulig, men uten at målingene ble for høye. Fikk utslag på ketoner én gang, og da hadde jeg vært for streng.
Typiske måltider for meg var:
Frokost: to skiver av Funkygines brød (dette fikk jeg anbefalt gjennom facebook gruppa) med tre skiver kjøttpålegg av svin eller kalkun/kylling, toppet med masse agurk og paprika (gul paprika er best synes jeg). Kaffe med melk (ikke alle kan drikke melk uten å få høye målinger, men jeg kunne det)
Mellommåltid: en neve mandler og/eller enten Skyr eller ProPud sjokoladepudding.
Lunsj: kald kylling (enten ferdig grillet fra Meny etc, eller fra hel kylling stekt i ovnen hjemme som står ferdig opprevet i kjøleskapet) med bønnemiks eller byggrynsalat. Eller tunfisksalat (bokstunfisk blandet med seterrømme/majones, hvite asparges og erter, spises på en tynn brødskive eller som den er). Eller eggesalat med røykelaks.
Middag: kjøttsuppe med masse grønnsaker og litt byggryn eller potet. Eller pasta bolognese, men med strimlet kål i stedet for pasta, eventuelt 50/50 pasta/kål. Eller koteletter m/sky, med masse brokkoli og litt saus (tålte en del sauser faktisk). Taco med alt vanlig tilbehør, men med grove lefter (spiste meg stappmett på det, og var nære grensa, men aldri over. Prøvde med vanlig lefse, og da målte jeg godt over grensa!)
Kveld: stooor tallerken med oliven, fetaost, cherrytomater, paprika, mandler, pickles og eventuelt bønner. Mange unngår karbohydrater på kvelden, og jeg merket selv at fastende blodsukker var bedre hvis jeg begrenset karbo da.
Snaks: hvitost med litt ketchup uten sukker og evt litt grillkrydder, stekt i vaffeljern med meierismør. Det gir veldig gode sprø chips! Pepperoni eller lignende stekt i stekeovnen.
Hvis jeg ble veldig sulten mellom de faste måltidene, eller på kvelden/natten, så spiste jeg et par never med mandler eller kald kylling. Det påvirket ikke blodsukkeret noe særlig. Noen ganger tok jeg en skyr også. Hvis jeg var ute og måtte spise noe kjapt, så gjorde jeg det beste ut av det, feks skrape av fyllet på pizzaen og spiste kun det. Eller droppe brødet på pølse/burger.
Ikke vær redd for å spise, og spis mye av det du tåler. Ikke vær redd for å få noen målinger over når du tester ut hva som fungerer å spise for deg.

Dette skal gå så bra!
