Svangerskap etter dødfødsel/ senabort

En tråd i 'Vi som har mistet etter uke 12' startet av Veivalsa, 8 Apr 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Hei alle fine jenter som dessverre er i samme situasjon [emoji173]️ <3

  Dere som prøver på nytt/ har blitt gravide igjen, eller er ferdig med svangerskap etter å ha mistet; Hvilken oppfølging har dere fått/ fått beskjed om at dere skal få?

  Jeg mistet i uke 27. Vi har fått beskjed om at det blir tett oppfølging fra sykehuset fra uke 12 neste gang. Tror dere jeg kan be fastlege om henvisning som jeg kan levere til gyn om TUL før dette?
  Vil helst ikke gå 12 uker uten å vite om hjertet slår (har også hatt MA tidligere, så har dårlig erfaring med det).

  Og er det noen som vet hvordan det er med å indusere fødsel i uke 38 i svangerskapet etter dødfødsel? Mistet jo i uke 27, så det var ikke helt oppi termin, men tror jeg kommer til å være nervøs helt til babyen kommer skrikende ut, og noe trygghet rundt akkurat hvor lenge jeg må gå gravid hadde hjulpet meg veldig.

  Var forresten her inne før med nicket Gnomemor, men jeg slettet brukeren da jeg trengte totalt forumpause i den tyngste sorgprosessen. Så nå laget jeg like gjerne en ny :)

  Og til dere som har blitt gravide, hvor lang tid tok det? Har hatt en TR, og nå tror jeg EL har vært, så da er det bare å vente til man kan teste. Åååå, er så utålmodig. Har med begge svangerskap vært gravid i totalt 40 uker, men fortsatt er hverdagen like barnløs :( savner så utrolig å ha en liten en å gi all kjærligheten min til.
   
 2. Lille Lykke Forumet er livet Himmelbarn

  Åh, kjære deg! [emoji169][emoji171][emoji172] Jeg husker deg jo fra prøverforumet som Gnonemor. Så utrolig trist at du har havnet her du også [emoji22]
  Hva var grunnen til at du mistet?

  Jeg mistet i uke 20 i sommer... Det har vært en lang vei tilbake igjen syns jeg, samtidig som at det også g å r. Det går. Fordi det må! [emoji173] Jeg ble gravid fire og en halv måned etter at vi mistet og er nå i uke 23. Det har vært et tøft svangerskap med mange bekymringer, det skal jeg være ærlig om. Jeg fikk ekstra oppfølging fra uke 13, med to ekstra ultralyder på nasjonalt senter for fostermedisin uke 13 og uke 20 i tillegg til den ordinære i uke 18. Men dette var på grunn av økt fare for hjertefeil, siden det var det vår forrige lille skatt hadde.

  Jeg er så lei meg på dine vegne at du nå har opplevd dette du også. For meg føles det i ettertid ut som et helt halvt år i unntakstilstand, og selv om dagene går mye bedre nå så preger det oss enda. Det er også tungt med to så tette svangerskap - kun avbrutt av en veldig trist fase med mye savn mellom graviditetene. Ta deg tid til å sørge [emoji173] Håper du får den støtte du trenger - og husk at det kan like gjerne være 3 mnd etter at du kjenner at du trenger ekstra støtte som i dagene du gjennomgår nå.

  Stooooor klem til deg! [emoji169][emoji169][emoji169][emoji169]
   
  • Liker Liker x 1
 3. Lille Lykke Forumet er livet Himmelbarn

  Ja, og jeg vil tro at den psykiske belastningen du trolig vil oppleve ved en ny graviditet vil være nok til at du får en tul før uke 12.
   
  • Liker Liker x 1
 4. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Tusen takk, lillelykke [emoji173]️[emoji172][emoji169][emoji170]
  Så godt å høre at svangerskapet ditt går fint nå, men skjønner veldig godt at det er tøft.
  Vi har fått mye støtte, men jeg skal absolutt ha i bakhodet at man fortsatt kan be om hjelp måneder etter fødsel også. Er det en ting jeg har lært, så er det at man ikke veit noe om morgendagen. Og denne sorgen, den dukker opp veldig overraskende. Heldigvis har jeg hatt en lettere periode i det siste.
  Det var alvorlig morkakesvikt som gjorde at vi mista. Så det er gode muligheter for forebygging neste gang, trøster meg med det, og håper at neste svangerskap fører til en levende baby :)
  Stor klem til deg [emoji173]️[emoji173]️
   
 5. Så trist at du har mista to ganger, og så langt ut i svangerskapet. Regner med du kan få henvisning til TUL, jeg ville tatt en prat med fastlegen din om det allerede nå dersom du orker, så vet du litt hva du kan forvente deg, og han/hun vet hva du ønsker. Vi mistet i uke 21 nå i februar, og har fått beskjed om at vi får fosterdiagnostikk og mye oppfølging i neste svangerskap. Venter fremdeles på TR her, men tror jeg har hatt en EL-iallefall viste testene det-så noe er på gang.
   
 6. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Så trist med din lille også <3
  Ja, tror jeg tar en prat med fastlegen snart :) også ringer jeg helsestasjon. Tror det kan være mulig å snakke med jordmor der ganske tidlig ut i svangerskapet også.
  Da får vi håpe at TR snart dukker opp hos deg! Jeg synes det hjalp litt å være forbi først tr, og kunne begynne å prøve igjen hvertfall.
   
 7. Alltid lurt å bruke helsevesenet hvis en kan, tenker jeg. En ekstra prat, uansett om de kan berolige eller forklare, er ok-iallefall er det min erfaring. Og takk, det er fryktelig trist, men det begynner å lette litt nå. Krysser fingrene for TR så vi kan komme oss videre.
   
  • Liker Liker x 1
 8. Marikken Glad i forumet Himmelbarn Septembergull'17 Januarlykke 2020

  Hvis du får henvisning til fosterdiagnostikk i form av duotest, er det normalt en ultralyd når de tar blodprøven rundt uke 8-9 i tillegg til ultralyd i uke 12. Mulig det varierer litt fra sted til sted. Uansett vil du helt sikkert få henvisning fra legen din. Lykke til!
   
 9. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Tusen takk! Skal til fosterdiagnostikk, men ikke for duotest. Så den oppfølginga begynner fra uke 12 og ganske tett fram til uke 28, mindre hvis alt er bra da. Men da går det sikkert bra å få en henvisning av legen til en tul hos gyn en gang før uke 12. :) vel, først må jeg uansett bli gravid da :p
   
 10. XuperB Forumet er livet Himmelbarn Julegavene 2019 Junilykke2018 Januarlykke 2020

  Legen på sykehuset laget en plan til meg. Det starter med tul i uke 10-12, deretter hver 4 uke etter oul (oftere om jeg har behov). Jeg skal også gå på blodfortynnende frem til uke 36 (albyl-e). Var morkakesvikt her, både jeg og lillegutt var helt friske. Jeg får også så hyppige samtaler med jordmor som jeg trenger. Får altså veldig tett oppfølging. Planen er sendt til fastlegen også, så jeg skal kontakte henne med en gang vi har positive test.

  Og velkommen tilbake!
   
 11. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Tusen takk :) <3

  Det er jo akkurat det som skjedde her også. Både jenta og jeg var friske. Skal også ta abyl-E til uke 36, ved mindre blodprøvene jeg har tatt viser at jeg behøver noe sterkere da.
  Fikk liksom ikke detaljert plan, bare at det blir på sykehuset fra rundt uke 12, og det blir tett oppfølging. Men får jo vite det når jeg kommer så langt da. Vet du om det blir jordmorsamtale på sykehuset eller helsestasjonen?
   
 12. mammahel Betatt av forumet Himmelbarn

  Så trist at du også har mistet, er så forferdelig at dette i det hele tatt kan skje.. her mistet vi jenten vår ved tidlig vannavgang i uke 19 i januar. De vet ikke hvorfor vannet gikk.. jeg vil få oppfølgning fra uke 6 sa de på sykehuset. Med bakterie tester, ultralyder osv. Håper bare spiren sitter snart..blir så nedfor hver gang mensen lommer ..
   
 13. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Huffa, ja det er trist.. og skjønner godt at prøvetida er tung.
  Så bra at du får oppfølging fra så tidlig, kan tenke meg at det er en påkjenning ikke å vite hvorfor det gikk som det gikk.
  Tenker jeg tar kontakt med legen når jeg blir gravid igjen, også er det sikkert ikke noe problem å få henvisning til gyn som jeg var hos forrige svangerskap.
  Håper det blir ny spire hos deg snart[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
   
 14. Nufletufsa Forumet er livet

  Mistet selv i uke 18 forrige svangerskap, er i uke 20 nå i nytt svangerskap. Har fått fantastisk oppfølging med hyppige ultralyder og 100% sykemelding. Ønsker deg masse lykke til[emoji173]
   
 15. XuperB Forumet er livet Himmelbarn Julegavene 2019 Junilykke2018 Januarlykke 2020

  Det blir på helsestasjonen, men jordmor som er her jobber også på sykehuset. Er bare i kommunen en til to dager i uka, resten av tiden på sykehuset.
   
  • Liker Liker x 1
 16. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Tusen takk! Så godt å høre om god oppfølging [emoji173]️[emoji173]️ Lykke til videre med svangerskapet :)
   
 17. Nufletufsa Forumet er livet

  Takk[emoji4][emoji173]
   
 18. Velkommen tilbake. :) Håper det går bedre med deg og at spiren sitter igjen snart. Sender deg en stor klem. :Heartred
   
  • Liker Liker x 1
 19. desemberbaby21 Glad i forumet Januarskatter 2015

  Hei! Vi mistet lillebror i uke 20 pga morkakesvikt og ble lovet så mye oppfølging som jeg følte behov for selv.

  Hadde vel 4 eller 5 UL før uke 12, kun fordi jeg selv ba om en ekstra sjekk :) Så hadde jeg også en hel del ultralyder underveis når jeg følte meg usikker eller redd. Jeg bare ringte inn og de tok meg imot samme dag eller dagen etter. hun hadde dårlig tid og ville ut i uke 28, med de greide å stoppe fødselen og etter dette hadde jeg ul en gang i uka frem til fødsel. Dette var også for å følge med på veksten.

  Hos meg var det ikke snakk om igangsettelse da de to eldste kom i uke 36 og 37, men i det jeg gikk over 37 uker begynte de å snakke om å sette meg i gang pga svangerskapsdepresjon som kom snikende. Det var veldig tøft å starte på igjen så tidlig etter at vi mistet lillebror, og det såg de heldigvis på sykehuset. Jeg fikk igangsettelsesdato allerede neste dag når de fant ut at jeg skulle få ut lillesøster, men den kvelden gikk vannet, hehe. Så hun kom jo på den oppsatte datoen da, men kom spontant ;)

  Vi mista lillebror 28.august og ble gravid igjen i oktober. Vi ville vente til etterkontrollen var overstått så vi visste at alt var ok, men på etterkontrollen ble det oppdaga at jeg allerede var 5 uker på vei med lillesøs:wideyed:
   
 20. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Så trist med lillebror [emoji173]️
  Men så fint at det gikk bra med lillesøster, og at du fikk så god oppfølging :)
   

Del denne siden