Sv.permisjon og ferie som lærer

En tråd i 'November 2020' startet av Bygdejenta, 8 Jun 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Bygdejenta Elsker forumet Novemberlykke 2020

  Hva gjør dere som er lærere? Her blir permisjonen frem til juni neste år hvis jeg tar min del og fellesdelen. Noen som vet hva kravet er for å kunne få betalt ferie den sommeren fra slutten av juni til august? Tenker i forhold til å unngå altfor mye ulønna permisjon...
   
  • Liker Liker x 1
 2. Blondie84 Betatt av forumet Novemberlykke 2020

  Du får juli som ferie, resten er avspasering. Hvordan det blir fram til skolestart da, er jeg usikker på. Blir vel samme for meg...
   
 3. Siw2020 Flørter med forumet Novemberlykke 2020

  Dette har jeg også lurt på! Blir glad hvis noen vet hvordan det fungerer!
   
 4. Katta Forumet er livet Novemberlykke 2018 ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ Aprilbarna`15 ♡ Maibarna ♡

  Jeg hadde termin i november, fødte i slutten av oktober. Gjorde da avtale med jobb om ulønna permisjon i rundt 5-6 uker, også fikk jeg lov å "gjeninntre " ca 20 juni, altså når den tvungne friperioden starter. Det er fullt lov, men da må du selvsagt tilbake i 100% fra høsten av, det er noen måneder der du ikke kan jobbe redusert.
   
 5. Bygdejenta Elsker forumet Novemberlykke 2020

  Ikke sant. Jeg fødte i September forrige svangerskap og måtte ta ulønna permisjon fra slutten av April til ut juli. Prøvde meg på å ta bare ulønna permisjon fram til slutten av juni, det fikk jeg ikke lov til. Syns det hele er så forvirrende :bag:
   
 6. Bygdejenta Elsker forumet Novemberlykke 2020

  Det er det jeg ikke helt forstår. Hvorfor får jeg juli som ferie i såfall? Sist fødte jeg i September og måtte ta ulønna permisjon fra April til ut Juli...
   
 7. Blondie84 Betatt av forumet Novemberlykke 2020

  Ei venninne av meg som også er lærer fikk den beskjeden sist hun tok ut permisjon, hvorfor det er sånn vet jeg ikke...
   
 8. Siw2020 Flørter med forumet Novemberlykke 2020

  Tror dere det er mulig å komme tilbake til jobb i slutten av april og dermed spare 7 uker av fellesperioden (som jeg skal ta) til høsten (starten av september til slutten av oktober)? Veldig spesifikt og sikkert vanskelig å svare på, men tenkte jeg skulle høre om noen her hadde erfaring med det.. :p
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited: 8 Jun 2020
 9. IngeridElisabeth Elsker forumet Julikulene 2020

  Hei :)
  Som lærer er alle fridager utenom 5 uker i juli avspasering. Derfor går all fri/avspasering i løpet av året tapt når du har permisjon, utenom disse 5 ferieukene som vanligvis er i juli.
  Som lærer vil du få vanlig lønn fra kommunen du jobber i så lenge du er i permisjon, så er det kommunen som får igjen penger fra NAV. Du må uansett søke og få godkjent foreldrepermisjon fra både kommunen og nav, 4 uker før permisjonen din starter (altså søker du om permisjon når du er ca 33 uker på vei).
  For meg som sist fikk barn i mai så det slik ut; fødte i mai, la inn 5 ferieuker som vanlig i juli (for de som får permisjonspenger direkte fra nav, vil det si at de i disse fem ukene ikke får penger fra nav, men må leve på feriepengene fra arbeidsgiver), og etter juli fortsatte jeg på permisjonen som da varte frem til 13. Februar (da hadde jeg jo utsatt permisjonsslutten med 5 uker pga ferien jeg la inn). Deretter tok jeg ulønnet permisjon frem til 1. April. Det vil si at jeg mistet avspaseringen i vinterferien det året, og ikke fikk lønn for den. Men siden jeg startet i jobb en uke før påskeferien begynte; fikk jeg full lønn for hele april, og altså betalt avspasering for påskeferien.

  denne gangen venter vi barn i juli, og siden man ikke kan ta ferie de første 6 ukene etter fødsel, må jeg utsette sommerferien min til september dette året. På den måten får jeg strukket min egen permisjon med 5 uker. for meg som er lærer og får vanlig lønn fra kommunen gjennom hele permisjonen, har det ingenting å si når ferien er på papiret, det blir ikke forskjell for meg om jeg har ferie eller permisjon. Men som jeg skrev over; hvis jeg hadde jobbet privat og fått permisjonslønn direkte fra nav, hadde jeg ikke fått noen utbetalinger i september og måtte da husket å spare feriepengene til september :) håper det hjalp litt. Bare spør hvis det er noe mer.
   
  • Informativ Informativ x 2
  • Liker Liker x 1
 10. IngeridElisabeth Elsker forumet Julikulene 2020

  Jeg spurte for øvrig arbeidsgiveren min om det denne gangen, da jeg skal ta ulønnet frem til sommerferien er planen. Så spurte jeg bare direkte og sa ærlig at ; jeg vil være hjemme så lenge som mulig, men allikevel få betalt avspasering/sommerferie i juni/juli/august. Når må jeg senest begynne i jobb for at det skal være greit? Og da sa arbeidsgiver; egentlig bare 1 dag. Så jeg tenker at jeg tar ulønnet fra mars til begynnelsen av juni denne gangen. Så arbeider jeg 2-3 uker før det så er avspasering/ferie :)
   
  • Liker Liker x 1
 11. Katta Forumet er livet Novemberlykke 2018 ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ Aprilbarna`15 ♡ Maibarna ♡

  Men hvor ble det av den lovbestemte ferien din da?
   
 12. Bygdejenta Elsker forumet Novemberlykke 2020

  Det er det jeg aldri har forstått :hilarious: I ammebobla så syns jeg det var rart, men orka rett og slett ikke å spørre hvorfor det måtte bli sånn.
   
 13. Katta Forumet er livet Novemberlykke 2018 ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ Aprilbarna`15 ♡ Maibarna ♡

  Jeg tror jobben din skylder deg 5 uker ferie. Jobber du samme sted nå?
   
 14. Bygdejenta Elsker forumet Novemberlykke 2020

  Ja. Det gjør jeg. Kan vel ikke få tilbake de 5 ukene med ferie fra kommunen 1 år i ettertid. Virker som en helt umulig oppgave når det er kommuna.
   
 15. Siw2020 Flørter med forumet Novemberlykke 2020

  Det hørtes jo veldig bra ut! Lurer på om det er sånn overalt? Takk for innspill!
   
 16. Bygdejenta Elsker forumet Novemberlykke 2020

  Takk for utfyllende svar! :)

  Det som jeg syns er forvirrende er at jeg måtte ha ulønna permisjon fra April til ut Juli i fjor ettersom jeg ikke skulle begynne å jobbe før August. Jeg søkte om ulønna permisjon frem til slutten av Juni, men fikk tilbake søknaden med korrigert dato slik at den gjaldt ut Juli. Da hadde jeg vært sykemeldt det skoleåret frem til fødsel, så jeg hadde ikke vært i jobb i det hele tatt det skoleåret. Det er sikkert årsaken til at jeg ikke fikk utbetalt ferie?
   
 17. IngeridElisabeth Elsker forumet Julikulene 2020

  Sykemelding i kommunen gir lik feriepengeopptjening som vanlig lønn, så her skjønner jeg ikke helt.. du må nesten ta med lønnsslippen fra juni i fjor (altså feriepengene) til de som styrer med lønn i kommunen for å sjekke.
  Lærere får jo lønn+feriepenger i juni minus 5 uker ferietrekk. Deretter får man vanlig lønn i juli selv om vi ikke er fysisk på jobb.
  Ved ulønnet permisjon i juni i fjor skal du altså ha fått feriepenger som vanlig, men ikke pluss lønn.
  Hvis oppstartsdato var etter skoleslutt kan arbeidsgiver ha valgt å flytte oppstartsdatoen til skolestart igjen for å slippe å gi deg vanlig lønn i juli? Jeg tenker at det ikke høres helt greit ut men.. vet mange som har måttet jobbe alt fra noen dager til noen uker før sommerferien starter, for å kunne få utbetalt lønn som vanlig i juli og august som lærer :)
   
 18. Bygdejenta Elsker forumet Novemberlykke 2020

  Jeg tenker at jeg får spørre de som har ansvaret for lønn i kommunen hvordan vi bør/kan gjøre det denne gangen slik at vi ikke gjør samme 'feil' igjen. Jeg kommer i hvert fall til å spørre og grave mer denne gangen, selv om det er 1 år til det blir aktuelt med noe ulønna permisjon.

  Vet du om jeg kan ta pause fra permisjonen i starten av Juni, jobbe noen uker (eller hva enn som kreves) og så ta opp igjen permisjonen i August noen måneder?
   
 19. IngeridElisabeth Elsker forumet Julikulene 2020

  Tror alt går så lenge arbeidsgiver godkjenner det ... er verre mtp å få inn vikar osv..
   
 20. Endelig Elsker forumet Marsboerne2017 Novemberlykke 2020

  Det kan du så lenge du har en avtale med arbeidsgiver om dette.

  Sist så tok jeg 4 uker ferie i juli og sparte ei uke, den uka tok jeg på høsten etter jeg var ferdig med min permisjon. Jeg hadde bare 4 uker ferie fordi jeg ikke fikk lov av NAV å søke om utsettelse med mer enn 4 uker pga ferie - og det var helt greit for fylkeskommunen.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden