Surdeigsstarter?

Starflower

Gift med forumet
Himmelbarn
Oktoberbarna 2021♡
Aprilspirene 2024❤️
Jeg prøver å lage en surdeigsstarter, alle oppskriftene sier mat en gang daglig med lik mengde mel og vann og man skal kaste halvparten før man mater, men hver gang jeg kaster halvparten og mater på nytt så skjer det ingenting. Den står på kjøkkenet i en glasskrukke dekket med en strikket klut under kjøkkenlampen som varmer litt. Jeg ser bobler i den, men den stiger ikke.

Hva er det jeg gjør galt? Noen som har peiling?
 
Hvor mange dager har du prøvd?
 
Det tar gjerne litt tid før den begynner å stige. At du ser bobler bestyr at den er aktiv og du ikke har gjort noe feil, men bare må ta tiden til hjelp. Hvor lenge har den stått? Har den syrlig lukt? Hadde du i noe sukker eller kun mel og vann?
 
Det kan ta opptil en uke før den stiger. Men bobler betyr at det er liv :)

Det kommer veldig an på melet du bruker også. Økologisk mel er mer gunstig enn mel som er behandlet med diverse ting.

Overskuddsdeigen kan brukes til pannekaker, knekkebrød eller kjeks så om du har tid til å bake litt, ikke kast det i søpla :)
 
Det tar gjerne litt tid før den begynner å stige. At du ser bobler bestyr at den er aktiv og du ikke har gjort noe feil, men bare må ta tiden til hjelp. Hvor lenge har den stått? Har den syrlig lukt? Hadde du i noe sukker eller kun mel og vann?
Tror det er 5 dager, dette er 4-5 forsøk så jeg har gitt litt opp på tellingen. Den var blitt veldig stor nå så jeg tok å helte 200g over i en annen beholder i plast, så 20 gram i en liten glasskrukke i tilfelle plasten tok livet av den andre. Matet begge. De var godt påvei mot dobbling nå. Så håper jeg har kommet over den værste kneika!
 
Det kan ta opptil en uke før den stiger. Men bobler betyr at det er liv :)

Det kommer veldig an på melet du bruker også. Økologisk mel er mer gunstig enn mel som er behandlet med diverse ting.

Overskuddsdeigen kan brukes til pannekaker, knekkebrød eller kjeks så om du har tid til å bake litt, ikke kast det i søpla :)
Jeg brukte sammalhvete første gang, så har jeg matet med vanlig hvetemel. Brukte vann fra flaske denne gangen siden det ikke funka forrige gang, men nå har ikke vi så my klor i vannet at det gjør noe.
 
Tror det er 5 dager, dette er 4-5 forsøk så jeg har gitt litt opp på tellingen. Den var blitt veldig stor nå så jeg tok å helte 200g over i en annen beholder i plast, så 20 gram i en liten glasskrukke i tilfelle plasten tok livet av den andre. Matet begge. De var godt påvei mot dobbling nå. Så håper jeg har kommet over den værste kneika!
5 dager er ingen ting for en surdeigstarter! Bare fortsett som du har gjort så vil det gå bra.
 
5 dager er ingen ting for en surdeigstarter! Bare fortsett som du har gjort så vil det gå bra.
Nei jeg vet det er veldig tidlig i prosessen, men man jo må starte et sted :dance008 Det ser ut som den er godt påvei! Nå har den blitt litt mer stabil, så nå må jeg bare tolde ut i 3-4 mnd til med dette styret og håpe den ikke utvikler mugg eller noe sånt:smiley-angelic001
 
Nei jeg vet det er veldig tidlig i prosessen, men man jo må starte et sted :dance008 Det ser ut som den er godt påvei! Nå har den blitt litt mer stabil, så nå må jeg bare tolde ut i 3-4 mnd til med dette styret og håpe den ikke utvikler mugg eller noe sånt:smiley-angelic001
Ang mugg så ville jeg delt den du har i to sånn at du har en i reserve. Jeg har alltid to surdeiger av den grunn.
 
Back
Topp