TORSKEGRYTE
Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid: 15 min.
Ingredienser:
6-8 torskefilet
saft av en lime
2-4 fedd hvitløk, hakket
1 stor løk, hakket
1 bunt vårløk,hakket
Mild chilli pepper (ev. paprika) i biter
2-3 ss smør
3 ts ingefær, revet
Fiskebuljong terning + 2 dl vann
2-3 dl kokosmelk
hele store reker uten skall til pynt
Frisk koriander
salt og pepper
Tilberedning:
Krydre fisken m salt og pepper, og ha over 1/2 lime. Fres løk og hvitløk i smør, og ha i chili,og ingefær. Hell på buljong oppløst i vann, og kokos melk. Kok i 2-3 min.Legg i fisken og la dampe i 5 min. Ha i reker, varm opp, og ha til slutt i vårløk og koriander.
Smak om du trenger mer salt,pepper,lime og hvitløk Serveres med kokt ris.