Sukkerfritt barn

En tråd i 'Matforum' startet av filifjonka, 22 Nov 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. filifjonka Glad i forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Jenta vår er nå 25 mnd, og vi har klart å holde henne uten sukker. Og planen er hvertfall frem til april/mai 2019. Da blir det selvfølgelig ikke noe fast men ved en sjelden anledning. Lager alternativer til henne samt hun elsker rosiner, fruktstang og frukt. Bryr seg ikke om at andre de andre barne eks spiser sjokolade så lenge hun får noe hun elsker. Jeg lurer på om flere har kjørt eller kjører sukkerfritt til barnet er over 2 år?
  Hvordan forhold har barnet idag til sukker er vel det jeg lurer på :) Vi har lest barn som ikke får sukker før 2 år ikke er spesielt begeistret for det.
  Spurt om lignende før, da fikk jeg mange svar fra foreldre som begrenset sukker, holdt til barnet var 1 år osv. Og det var mange int svar men nå ønsker jeg kun svar fra de som har holdet barnet 100% sukkerfritt til 2 + år :)
   
 2. Stolt mamma Gift med forumet Septemberbarna 2019

  Storebror er 2,5 år. Han har fått bolle to ganger (sin 2års dag og lillesøster 1års dag) ellers har vi holdt han helt borte fra sukker utenom frukt (har ikke gitt tørket frukt, fruktstenger e.l) og det lille sukkeret som finnes tilsatt i f.eks leverpostei og makrell i tomat.
  Lillesøster er 15 mnd og aldri fått sukker.
  Nå har vi sjeldent godteri, kake, brus her hjemme så de vet ikke om noe annet.
   
 3. filifjonka Glad i forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Sønnen din reagerer ikke ute når andre barn spiser is, sjokolade, godteri? Får alltid høre hun vill begynne å reagere, men det har nå alltid sagt i 1 års tid :p
   
 4. Stolt mamma Gift med forumet Septemberbarna 2019

  Nei han reagerer ikke. Ikke lillesøster heller. Når vi har vært i bursdag e.l har han fått frukt hvis han vil sitte ved borde, men som oftest synes han det er mye mer gøy å leke på gulvet.
   
  • Liker Liker x 1
 5. SoriaMoira Elsker forumet

  Det er sukker i frukt, og bær, og brød, og melk, men det er jo veldig greit å prøve å begrense mengden sukker som i godis og brus osv, for ingen av oss trenger egentlig slikt, og særlig ikke små barn. :)
  Det er jo ingen vits i å kjøpe lørdagsgodt før barnet engang forstår hva dette er.
  Bare man ikke blir helt fanatisk går det meste greit. :)
   
 6. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel VIP

  Her ble det vel ikke noe godteri på eldste før han passerte 2 år.
  Men kan ikke si det har hatt noe å si sånn sett når han ble eldre. Han er ikke mindre glad i søtt nå enn andre barn.

  Yngste var ikke 2 en gang før hun fikk smake.

  Jeg vil bare si at det bør finnes en mellomting mellom å gi litt innimellom eller aldri.

  Jeg har hatt barn på jobb (bhg) som ble nektet søtt langt oppi bhg-alder, og barna snakket ikke om annet enn godteri.
  Hatt barn på juletrefest med nissepose der foreldrene plukket ut den ene seigmannen eller lille sjokoladebiten fra det yngste barnet sin pose og ga til skolebarnet. Den yngste satt med vann mens eldste satt med brus. Det yngste barnet var 4 og skjønte godt at det ble gjort forskjell på dem. Det yngste barnet var fanatisk på søtt og hadde ikke noe sunt forhold til sukker i det hele tatt.

  Så det er viktig å ikke være for fanatisk og redd for sukker også. [emoji6]
   
 7. Stolt mamma Gift med forumet Septemberbarna 2019

  Helt enig i at det ikke er bra å være fanatisk. Min tankegang er at så lenge de er små og ikke skjønner noe er det helt unødvendig å introdusere kaker, godteri eller brus. Når de blir så store at de skjønner hva det er så er måtehold en viktig ting å lære bort.
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 8. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel VIP

  Grunnen til at vi ikke klarte å holde lillesøster unna like lenge som eldste var jo at hun begynte å merke at han fikk litt lørdagsgodt. Et par sjokoladebiter og noen flak potetgull feks da han var 4.5. Da var hun halvannet.
  Hun så godt at han fikk noe annet enn henne.

  Og da var det ikke like lett å la være. Jeg hadde jo da vært vitne til forskjellsbehandlingen jeg nevner lenger opp her, som jeg ikke ville ha i mitt hjem.

  Med det sagt, så må ikke alt være likt fra barn til barn, og det er ikke sånn at alt er likt for begge her.

  Ingen av våre fråtser i godteri på lørdagen likevel, men vi er ikke så strenge på at man ikke kan ta en is eller en bit sjokolade midt i uka heller. Alt med måte.

  Det jeg vil frem til er at det kan være forskjell fra barn til barn når de vil oppdager forskjellene som er, og at man må fange opø når det skjer, og så ta en vurdering på hva man gjør videre
   
  • Enig Enig x 1
 9. Stolt mamma Gift med forumet Septemberbarna 2019

  Det er jeg helt enig i! Vi er heldige sånn sett at begge våre er tette i alder og at storebror ikke vet hva lørdagsgodteri er, for da måtte enten han ha fått det etter at lillesøster hadde lagt seg eller så måtte begge ha fått. Akkurat det med lørdagsgodt tror jeg vi skal klare oss unna på noen år ennå, men når de begynner å vise interesse for kaker i bursdager så skal de selvfølgelig få det.

  Vi er også litt heldige i og med at storebror hat cøliaki sånn at de er vandt med å ikke få helt likt.
   
  • Liker Liker x 1
 10. filifjonka Glad i forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Burde kanskje skrevet mer tydelig sukker som tilsatt, som brus, godteri, kaker, ketsjup mm. Ikke fruktsukker :)
   
 11. filifjonka Glad i forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Hvor redd man skal være for sukker er en annen diskusjon, men barnet skal aldri «lide» pga foreldre ikke gir sukker.
   
 12. SoriaMoira Elsker forumet

  Jeg forstod hva du mente, men poenget mitt var at vi ikke klarer å holde dem helt unna sukker, men jeg er enig med deg i at raffinert sukker er noe de fleste av oss med fordel kan begrense. :)
   

Del denne siden