Student, praksis og sykemelding.

En tråd i 'Svangerskap og fødsel' startet av Mammatiltogutter987, 1 Sep 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mammatiltogutter987 Glad i forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Julegavene 2019

  Hei!

  Jeg er deltidsstudent på vernepleie, 3.året. Jeg skal snart ut i praksis (uke 41-50) og har søkt permisjon (uten lønn) fra min 80% stilling, men har spurt om å få jobbe annenhver helg, siden jeg trenger litt inntekt.

  Jeg er gravid, og har i mine tidligere svangerskap vært sykemeldt på grunn av ekstrem svangerskapskvalme. Så kom jeg på at jeg mister retten på sykepenger når jeg har vært i permisjon i 4 uker. Blir derfor veldig nervøs for hvordan det skal gå om jeg blir så syk at jeg ikke kan jobbe nå. Skal i praksis i barnehage og er veldig bestemt på å klare den praksisen.
  Sånn egentlig så skulle jeg sikkert blitt sykemeldt før jeg går ut i praksis, men det er vel ikke helt greit å være i praksis, samtidig som man er sykemeldt. Syns dette er vanskelig! Kommer nok til å ringe nav tenker jeg.

  Hva hadde dere gjort? Noen som vet hvordan det er med sykemelding fra jobb i praksisperioden?
   
 2. Rosa Mirabella Gift med forumet Marshmallows 2022 Novemberlykke 2015 Januarlykke 2020

  Ingen erfaring dessverre. Men du må vel være i jobb minst 4 uker også etterpå, for å ha rett på sykepenger igjen?
   
 3. Mammatiltogutter987 Glad i forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Julegavene 2019

  Ja, det stemmer.
   
 4. Bæremamma Gift med forumet Junilykke 2022

  Jeg er 100% sykemeldt, vært det i mange måneder. Er i praksis å sykehus og er der 80%. Som student er det andre krav Til deg enn om du jobber. Så jeg kan ha mye roligere dager når jeg er i praksis og tilrettelegge for meg selv, fremfor å jobbe der det krever mye mere. I tillegg så handler det også om mengde belastning og at det ikke er sunt for meg å jobbe i tillegg til praksis
   
 5. Mammatiltogutter987 Glad i forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Julegavene 2019

  Takk for svar, akkurat dette jeg håpet på:) og er veldig enig! På jobb så er jeg jo alene med 1-2 personer som trenger hjelp hjemme, mye utfordring med lukter osv. Har ingen som kan avlaste og kan ikke gå ut dersom jeg trenger det. Har heller ikke tilgang på toalett når jeg er ute i felteno_O

  Skal også være 80% på praksisstedet, og dette er i bhg. Tenker det er lett og gå unna litt om jeg blir kvalm, og jeg går jo i tillegg til andre ansatte.

  Var det vanskelig med tanke på nav? Når jeg snakka med de så sa de at de vurderer hver enkelt sak, at det var ikke noe fasitsvar på dette.
   
 6. Bæremamma Gift med forumet Junilykke 2022

  For meg var det ikke vanskelig, fordi jeg er sykemeldt pga ryggen etter operasjoner.. så jeg har ikke graviditet som grunnlag.. og tror ikke nav egentlig vet at jeg er i praksis heller :hilarious: vært 100% sykemeldt siden januar
   
 7. Mammatiltogutter987 Glad i forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Julegavene 2019

  Skjønner:happy: men du krysser av at du studerer på sykm? Har nav tatt kontakt med deg?:happy:
   
 8. Bæremamma Gift med forumet Junilykke 2022

  Ja krysset av at jeg studerer fulltid :) ikke hørt noen ting fra de
   
 9. Mammatiltogutter987 Glad i forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Julegavene 2019

  Takk for svar:happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. BabyBluum Glad i forumet *Aprilbaby 2018*

  Hei, nå er ikke jeg noen ekspert på NAV sine regelverk. Men er det ikke slik at ditt arbeidssted må tilrettelegge for deg i svangerskapet, hvis ikke det fungerer har du rett på svangerskapspenger?
  Og praksis i bhg burde ikke spille inn, da det er et annet arbeidssted med andre arbeidsoppgaver som du føler ikke trenger tilrettelegging.
   
 11. Augustspire Elsker forumet Vi som prøver :) ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Svangerskapspenger får man kun om jobben er til fare for fosteret, hvis det er plager for mor er det sykmelding som er korrekt
   
 12. BabyBluum Glad i forumet *Aprilbaby 2018*

  Åja, skjønner.
   

Del denne siden