Stressa hund og nyfødt

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Mononoke, 4 Aug 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mononoke Andre møte med forumet

  Hei,
  Jeg fødte for 3 uker siden og hunden vår har vært borte på ferie med naboen fram til en uke siden. Han hadde da vært borte i tre uker totalt og kom hjem til forandret hverdag med nyfødt som gråter og krever mye oppmerksomhet. Siden han kom hjem har han hatt ca en episode hver kveld når lillemann gråter, hvor han blir så stressa at han humper på madrassen sin. Vi har blitt skikkelig bekymret, for etterpå er tissen hans helt lilla og ser ekstremt hoven ut så stor den er. Han lekker da også urin på gulvet, han som ellers aldri har tisset inne. Har noen andre opplevd noe lignende og hva gjorde dere isåfall for å roe hunden?

  takknemlig for alle råd!
   
 2. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel VIP

  Hvorfor har den vært borte så lenge?

  Jeg tenker at det er sånn fordi den ikke har vært en del av den naturlige forandringen.
  De aller fleste dyr merker når man er gravid, og de vil også merke når en fødsel er på vei. Er det en naturlig hverdag der pappa hadde vært hjemom kunne man tatt med et plagg baby hadde brukt så luktene kunne bli normale før dere kom hjem fra sykehuset.

  Det hadde også kunnet hjulpet om hunden var hjemme da dere kom, da hadde hunden kunnet være med å møte på sitt territorie.

  Nå ble det endringer som hunden ikke fikk være en del av fra starten av og som er vanskelig for hunden å tilpasse seg. De er vanedyr de også.

  Nå tror jeg bare at dere må bruke mye tid på hunden i disse situasjonene. At en tar seg av baby og den andre av hunden. Og at hunden får delta med baby på en måte. Ligge ved siden av, og kanskje da få belønning for god oppførsel.
   
 3. Kelsey Elsker forumet Assistert-jentene

  Stopp han når han humper på madrassen. Gi han en alternativ oppgave rett før det tidspunktet han pleier å bli stresset, kanskje en tyggeleke eller ball med godbiter i som han med jobbe litt for, eller et tyggebein om han liker det. :)

  Ville også sjekket at han ikke har forhudsbetennelse om han fortsetter å være hoven og lilla.

  Tipper dette går seg til, at hunden er stresset etter å ha vært tre uker hjemmefra, for så å komme hjem til en forandre hverdag er ikke så rart :)
   
  • Enig Enig x 2
 4. Nora87 Flørter med forumet

  Masse godbiter til hunden når baby gråter.
   
  • Enig Enig x 1
 5. Bamsemums2019&2021 Forumet er livet Vårspirene 2021 Junibarna 2019

  Støtter råd og godbiter også er det viktig at dere ikke stresser. Det merker hunden og babyen.
  Så lave skuldre og pust med magen :) Det går seg nok til, men tenker det er viktig at hunden får kjenne på at plassen dens i familien er der fortsatt så han trenger nok ekstra mye oppmerksomhet en stund. Ikke kjeft eller noe når han går løs på puta for det hjelper ikke en stresset hund, men distraher med noe annet eller kan en av dere gå til hunden og den andre til babyen? Han må hvertfall ikke få fortsette for det hørtes vondt ut.
  Lykke til!
   
 6. Mononoke Andre møte med forumet

  Takk for gode råd! Det virker som om det har begynt å gå seg til allerede, med masse kos, inkludering og lange turer for å stresse ned, så da krysser vi fingrene
   
  • Liker Liker x 2
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden