Stramt tungebånd?

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av Nicoline90, 21 Mar 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Nicoline90 Glad i forumet Vi som prøver :)

  Sos..Har ett barn med det jeg syns ser ut som et veldig stramt tungebånd. Har tidligere vært hos ønh bor han bare avfeide oss.. kan så vidt stikke tunga ut å da blir den hjerteformet, båndet ser ekstremt stramt ut. Kan ikke si F. Eks svart, svett, svømme, Det blir Til fart, fvett og fvømme uansett hvor mye vi øver på uttalelse. Men nå har hun ofte begynt å blø under tunga uten at hun har gjort noe som helst, det er likksom akkurat i feste til tungebåndet. Har bestilt legetime for ny henvisning til ønh, men hvordan i alle dager skal jeg få han til å høre på oss?? Begynner på skolen til høsten.
   
 2. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Kan du få henvisning til en barnelege? Eller gå privat?
   
 3. Nicoline90 Glad i forumet Vi som prøver :)

  Vi har verken privat eller barnelege på det lokale sykehuset her. Men går det samme vei denne gangen kommer vi til å reise til nabobyen, event be om henvisning rett dit.. er så frustrerende
   
 4. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Det skjønner jeg. Min eldste fikk klippet tungebåndet da vi var på føden. Jeg hadde aldri hørt om det før engang. Legen sa at han ikke var helt sikker på om han hadde fått klippet nok og at han kunne få problemer med å si «r». Dette skjedde faktisk, men det var ikke pga stramt tungebånd. Jeg fikk det sjekka av en barnelege da han var rundt 5 år. Han måtte få hjelp av logoped i førsteklasse.
  Men siden du ser at det er for stramt, så er det rart dere ikke får hjelp. Kanskje en logoped kunne sett på det?
   
 5. Nicoline90 Glad i forumet Vi som prøver :)

  Så bra at dere fikk hjelp til det med en gang:) her sjekka en barnepleier men sa det ikke var for stramt. Men allså, syns det var tydelig stramt da å.Vi plagdes veldig med amming, mistet grepet, kom klikkelyd, svelget masse luft. Hun Brakk seg av den minste matbit frem til 3 års alder. Pappaen fikk klippet sitt som baby, men han hadde nokk strammere enn hennes. Ja kan godt hende en logoped er til god hjelp. Hun har ingen problemer med r, kun sv
   
 6. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Har du spurt de i bhg om hva de tenker? Vi fikk inn en logoped siste året i bhg, selv om de sa det var skolen sitt problem å koble inn en logoped.
   
 7. Nicoline90 Glad i forumet Vi som prøver :)

  Nei har ikke gjort det enda. Tenkte å høre med de etter legetimen. Vil tro de ikke ønsker og koble inn logoped da andre barn i bhg inne har fått gjort det før skolestart via bhg.. men skader selvfølgelig ikke å høre:)
   
 8. HåpeSpire Forumet er livet Oktoberlykke 2019 Assistert-jentene ❤Januarlykke 2022❤

  Jobber i barnehage, og to ganger har jeg møtt barn med så stramt tungebånd at de har hatt utfordringer med tale. Problemet er at det ofte er lite kunnskap blant legene. Jeg nevnte til foreldrene til en treåring at de burde få legen til å henvise dem videre. Tungebåndet var så stramt at tuppen på tunga var låst fast nedi underkjeven liksom. De dro til legen, og legen henviste videre. Til tannlegen!!!! :banghead: Ingenting ble gjort såklart, og foreldrene stolte på tannlegens vurdering for tannlegen var jo medisinsk personell... Endte opp med at barnet ble klippet i første klasse, og fremdeles går til logoped nå i fjerde klasse.

  Så stå på ditt! Ikke vær redd for å være den bastante mora!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. All song Forumet er livet Aprillykke 2016 Julibarna2014

  Jeg syns du skall stå på ditt og be om henvisning til barnelege. Visst legen vil sende deg ut da sier du rett ut att du føler du ikke blir hørt på. Da ska du se att legen vil høre etter :p
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Pisil Gift med forumet ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️ Sommerfuglene 2017

  Kunnskap (og viljen til å lære) om stramt tungebånd er svært begrenset i det offentlige, så du skal være bra heldig om du støter på en ØNH-lege som vet hva han prater om, på henvisning.

  Har selv to tungebåndsbarn der én ble klipt privat som baby, og vil absolutt anbefale deg Norsk støttegruppe for stramt tungebånd på Facebook. Der får du tips til både offentlige og private leger i ditt område, om der er noen.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Tiriltoppen Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Julikulene 2020

  Det er dessverre altfor lite kunnskap om dette i offentlig helsevesen. De sier mye, men kan for lite. Anbefaler deg å bli med i gruppa "norsk støttegruppe for stramt tungebånd" på Facebook. Der får du masse tips. For å få et fullstendig klipp, altså fullstendig frigjøring av tungen må man som regel gå privat. Evt Elin Myrvoll i Oslo, men der er det ekstremt lang ventetid.
   
 12. Nicoline90 Glad i forumet Vi som prøver :)

  Vi Finn henvisning til sykehus i naboby, legen sa med en gang at dette kunne han lite om men det forskes mye på nå.
  Så håper de hører på oss der, de skal være veldig flinke der. Skal melde meg inn, takk for tips:joyful: Han sa og at det virker som hun skulle vært klippet som baby
   
 13. Tiriltoppen Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Julikulene 2020

  Hvor i landet bor dere? Hjelper ikke å klippe hvis de ikke klippes fullstendig. Håper dere får god hjelp ❤️ kan være vrient å klippe i den alderen din er i nå. Mange velger narkose med sting da, for å slippe å tøye :)
   
 14. Nicoline90 Glad i forumet Vi som prøver :)

  Vi bor i Nord Norge. Nei det blir Narkose om det blir klipping, legen sa det var vanlig prosedyre i hennes alder, så de slipper bli så redd.
   
 15. Nicoline90 Glad i forumet Vi som prøver :)

  Han vi har vært hos jobber på aleris, så håper vi fær bedre hjelp på unn. Har hørt de er flinke på tungebånd på det ene sykehuset. Takk for tips, skal melde meg inn:joyful:
   
  • Liker Liker x 1
 16. Tiriltoppen Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Julikulene 2020

  Så bra! Håper dere får gjort det snart ❤️
   

Del denne siden