Stiv-myk, hva er normalt?

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av Lutzern, 4 Des 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Er det normalt å være så stiv at man ikke klarer å sitte på gulvet med 90 grader i hofteleddet, strak rygg og strake ben?

  Barn på 9 år...
   
 2. 1980 Elsker forumet

  Alltid vært sånn? Synes vel det høres litt uvanlig ut, uten at jeg har noen faglig bakgrunn for å mene det!
   
 3. Politifrue Juni12s sporty VIP

  Nei, det er ikke normalt. Det bør et barn klare. Det kan være mange grunner til det, men en grunn er for dårlig holdning i ryggsøylen slik at musklene på baksiden blir forkortet og det samme med musklene på framsida av hofta. Det kan bedres ved å få tøyeøvelser og styrke musklene i rygg. Det bør du få av fysio, kiropraktor eller manuellterapeut.

  Samtidig få sjekkes ut om det kan være andre ting. Men barn og voksne har generelt for dårlig kjernemuskulaturen og for sittestillende arbeid, som igjen påvirker ryggen og holdningen vår.
   
 4. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Han har alltid vært lite myk. Men aldri testet akkurat hvor stiv...
   
 5. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Han har veldig god kroppsholdning. Han er veldig lite stillesittende. Det er vel stort sett bare det han må sitte stille på skolen som har er stille. Veldig aktiv i friminuttene. Kan sitte rolig å leke med ting hjemme, men også veldig aktiv. Går minst 5 km hver dag. Trener 3-4 dager i uka. Turn, svømming og fotball. På fritiden er det mye fotball på sommeren og ski på vinteren. Så tviler på at det er årsaken.

  Hva annet kan det være?
   
 6. Politifrue Juni12s sporty VIP

  Det kan være genetisk, ubalanse i muskulaturen, låsninger i rygg, bekken eller hofte, ulike sykdommer i muskel og skjelettsystemet ( men det hadde du sett) med så mye trening kan det også komme av at musklene ikke får tid til å gjenvinne sin normale posisjon. Eller rett og slett at han er normalt stiv. Noen er det uansett hvor aktiv en er.
   
  • Liker Liker x 1
 7. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  OK da får jeg spørre fysio om det kan være noe galt eller om han bare trenger å tøye. Han har et normalt og fint bevegelsesmønster.
   

Del denne siden