Stødnader ifht. nyfødt og arbeidsavklaringspenger

En tråd i 'Sykdom' startet av lilleperle, 28 Feb 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. lilleperle Betatt av forumet

  Hei.

  Jeg driver å søker litt rundt på nettet om hva slags stønader og rettigheter man ha som kronisk syk og fødende.
  Det ser ikke ut til at man har så mange goder, det eneste jeg finner er at AAP "går over" til foreldrepenger, men da er man like langt i form av inntekt (jeg får utbetalt 13000kr i måneden, noe som er svært lavt å leve på).
  Er det noen som har erfaringer de kan dele rundt dette? Tips og råd?
   
 2. Bkno5230182 Flørter med forumet


  Hei, Dette har jeg vært borti. Det som skjedde da jeg søkte om foreldrepenger og fikk innvilget dette, så fikk jeg dobbelt opp med penger.
  Dvs disse ca 13.000 kr i mnd som var aap + ca 16-17.000 i tillegg. Varierte litt pga hvor mange dager det var i en mnd.

  Jeg hadde inne en søknadd på ungufør i tilegg men den ble ikke innvilget før 4 mnd etterpå fødsel. Men da hadde jeg søkt i nesten 1 år i forveien.
  Men fikk fortsatt dobbelt utbetaling.

  Jeg hadde vel tilslutt 27.000-30.000 i mnd tror jeg tilsammen.
  Og jeg fikk ikke smell på dette og jeg spurte stadig nav om det var riktig at jeg både skulle få aap og foreldrepenger samtidig- svaret var at det var slikt di gjorde og jeg ville ikke få noe krav om tilbakebetaling.
  Men jeg vil jo et godt tips om å trekke mer skatt av foreldrepengene. For jeg trakk litt for lite skatt, så jeg fikk skattesmell da.

  Håper dette var til hjelp :)
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 3. lilleperle Betatt av forumet

  Hei! Tusen takk for svar. Var du bare veldig heldig å fikk BÅDE Foreldrepenger og AAP? Eller er det sånn for alle? (Ser du skriver at du spurte det, da høres det jo ut som man får begge deler da?) Jeg forstod det sånn av en tråd på nettet at du får enten aap eller foreldrepenger; at man må velge, men da er man jo ikke lengere. For hvis man får begge deler da hjelper det plutselig MEGET mye. Ja, skatt av foreldrepenger - notert!
   
  • Liker Liker x 1
 4. Bkno5230182 Flørter med forumet

  Jeg er veldig usikker på den delen om jeg var veldig heldig eller ei. For jeg trodde jo også at jeg kun fikk velge en av tingene. Men jeg fikk begge deler. Så om dette er normalt å gjøre vet jeg ikke sikkert. Men utifra nav så virket dette normalt ettersom de ville jo fort ha stoppet aap pengene om de så dette var feil. Hehe :laughing025
  De lar jo ingen få ekstra penger sånn uten videre om ikke det er riktig eller ei :p


  Nå denne graviditeten så fikk ikke jeg noe annet enn engangsstønad +uføren pga jeg hadde ikke rett på foreldrepenger. Men hadde jeg hatt aap så skulle jeg valgt foreldrepenger igjen. Tjener mer på dette enn engangsstønad.
   
  • Morsom Morsom x 1
 5. lilleperle Betatt av forumet

  Ja, dette fikk meg virkelig til å lure, tørr ikke å få opp forhåpningene for mye :smiley-angelic001
   
  • Liker Liker x 1
 6. Bkno5230182 Flørter med forumet

  Det jeg ville gjort om jeg var deg for å bare dobbelt sjekke er å ringe de å stille di et spørsmål om at du har Aap penger, og lurer på hvordan utbetalinger blir i forhold til dette. Om man får aap + foreldrepenger. De regner ut så du får riktig.
  Husker de regnet ut i tillegg til aap penger i tillegg. Det får man et skriv om på nav.no etter man har innvilget foreldrepenger. Så betyr jo at du Må få det samme som jeg fikk.

  Det sto spesifikk ettersom aap var 13.000 imnd så var det innvilget foreldrepenger i tilegg. På dagsats eller noe. Så jeg vil tro du får begge deler :)
   
  • Liker Liker x 1
 7. lilleperle Betatt av forumet

  Takk for råd og tips! Jeg skal ta å ringe på de jeg :greet025
   
  • Liker Liker x 1
 8. Moniken Flørter med forumet Marsboere 2020

  For meg ble AAP avsluttet fordi jeg gikk over til foreldrepenger. Og de gangene jeg snakket med NAV om det var det alltid snakk om at AAP ble gjort om, aldri at jeg skulle få noe i tillegg. Ring å hør med de på mandag, tror dessverre ikke du får begge deler :-/
   
 9. lilleperle Betatt av forumet

  Ja, har lest noen plasser på nett at det er sånn også :pompus: Utrolig synd, det blir lite å rutte med :confused:
   
 10. K+N=ML Forumet er livet

  Aap gir rett og opptjening til foreldrepenger på lik linje som vanlig lønn. Så da blir aap gjort om til foreldrepenger og du får det samme. Aldri hørt om at noen får begge deler og når jeg hjalp svigerinna mi med å undersøke dette for et års tid siden, var det heller aldri snakk om det. Så tror nok ikke det er noe å regne med.
   
 11. Finn Flørter med forumet

  Du kan velge mellom AAP og foreldrepenger, men du får ikke begge deler samtidig. Velger du foreldrepenger faller retten til AAP i samme periode.

  Om man har fått begge deler samtidig er en av ytelsene feilutbetalt, og dét kan utvikle seg til en ganske kjip opplevelse om NAV finner ut av det.
   
 12. lilleperle Betatt av forumet

  Ahhh, så tungvindt. Da er man jo like langt :(
   
 13. Veslejenta88 Forumet er livet Sensommerbarna 2019 Januarlykke 2016

  Jeg får ikke dobbelt. Det ender med tilbakebetaling. Jeg må tilbakebetale noe fordi det ble dobbelt. Man får bare det man har akkurat nå. Man har ikke krav på ekstra penger til seg selv som kronisk syk det er kun hvis man tar vare på egen kronisk syke barn.
   

Del denne siden