Spm hund og smertestillende

En tråd i 'Generelt' startet av Miss_30, 11 Jul 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Hunden min ble kastrert i dag og jeg har fått med Tramadol som jeg tenkte jeg skulle gi nå snart. Hvordan få i han det? Putte det i litt pålegg? Glemte helt å spørre. Han nekter å drikke vann, så jeg er litt redd for at han setter fast maten i halsen.
   
 2. mammatil2prinsesser&2prinser Forumet er livet VIP September 2012 Novemberlykke 2018

  Ville gitt han medisinen i litt leverpostei[emoji4]
   
  • Liker Liker x 1
 3. Tigerbaby Forumet er livet Tilgangsansvarlig Himmelbarn VIP Vi som prøver :) Assistert-jentene

  Det er litt individuelt. Våre dyr har ikke latt seg lure av å putte det i mat, så vi har måttet stappe det nedi halsen på dem og tvinge dem til å svelge :hilarious: det ser virkelig tragisk ut altså, men må man så må man :sorry:
  Katta godtok det og hunden blir gørfornerma. Når han var virkelig dårlig så gadd han ikke krangle.
   
 4. Klussedull Gift med forumet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Min godtok tramadol uten noe ekstra, men det meste kan gies med litt mat. Men burde jo få i seg drikke snart da stakkar, drikker han vann om det blandes inn litt leverpostei?

  Vi opplevde dog at vår ble ekstremt «rusa» og pipete av tramadol, såklart bidro jo smertene etter operasjonen (dette var en operasjon av kneet etter en skade da) og, men det ble bedre dagen etter når han kun fikk rimadyl. Han trengte dog tramadol den dagen, så ville gitt det igjen altså! Men satt hele kvelden og halve natta med pipende og urolig hund i fanget, var oppe og ammet mellom slagene. Var et langt døgn for alle.

  Håper din blir fort bedre :)
   
 5. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  Jeg måtte stappe det nedi svelget. Han bare spyttet ut om han fikk i leverpostei. En gang klarte han tygge den i stykker og da fråtset det rundt hele munnen hans i flere timer..
   
 6. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Gruer meg veldig til natta:( Håper i det lengste jeg slipper å gi noe smertestillende før i morgen. Tror ikke han har så mye smerter, men han prøver å komme til såret, så det er nok derfor han piper og er urolig. Har på krage da, så han blir passe frustrert over den også.
   
 7. FruFrøken1991 Forumet er livet Februar 2014 - Skjult forum Januarhula 2014 Februarlykke 2016

  Får man ikke metacam til hund? Flytende, tenker det er enklere?
   
 8. Virrehøna Forumet er livet Desemberskatter 2016 Januar 2017

  Noe du kan gjøre er å løfte hodet på hunden så han ser opp, med ene hånden under "haka" putt tabletten så langt bak du kan, også stryker du ovenfra og ned langs halsen på hunden med litt kraft (ikke sånn at hunden får vondt, men sånn at du trigger svelgerefleksen).

  Det funket veldig bra på våres [emoji3] fort gjort.
   
 9. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Fikk kapsler+tyggetabletter, men de skal han ikke ha før i morgen.
   
 10. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Vet ikke hvor enkelt det er med skjerm. Skal prøve med leverpostei etterpå. Hvis ikke så får jeg bare dytte det bak i halsen.
   
 11. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Noen som forresten vet om det er «lov» å vaske en kastrert hund? Han har tissa på seg flere ganger og det stinker av han:(
   
 12. Mammapanda Glad i forumet

  Jeg har alltid åpnet munnen å lagt tabeletten så langt bak som mulig for og så lukke den å stryke nedover halsen til du kjenner han svelger.


  https://www.google.co.uk/amp/s/m.wikihow.pet/Care-for-Your-Dog-After-Being-Neutered?amp=1

  2
  Hold off on bathing him. You will likely need to postpone bathing your dog for about ten days. Follow your vet’s specific instructions regarding the timeline for expected healing.[10] Expect to wait at least a week before allowing your dog to get wet in any way, as this will increase the risk of infection.

  • If your dog goes to the bathroom and lays in it, or must be cleaned for some other reason, use waterless shampoo from a pet store. Don’t use this shampoo near the incision.[11]
   
 13. Alketa Elsker forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ August 2018 ❤ Juliskattene 2018 ❤

  Vask han forsiktig med lunkent vann uten såpe. Unngå spyling av selve såret, veldig viktig at eventuelle bandasjer/plaster ikke blir våte eller blir byttet med engang. Ikke bra å gå rundt med urin på kroppen heller...
   
  • Liker Liker x 1
 14. Kakedeig Glad i forumet Septembermødre <3

  Her får de injeksjon med metacam som varer til dagen etter, så gir vi metacam etter et døgn.

  Beste rådet er egentlig å ta litt leverpostei, putte tabletten inni, åpne munnen og legge den langt bak på tunga, lukke munnen til hunden og stryke opp og ned under kjeve og hals for å stimulere svelgerefleksen. Bare husk at de kan ligge lenge uten å svelge så ikke slutt før du er sikker på at hunden svelger den.
   
  • Enig Enig x 1
 15. Mærrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Jeg vasket min med klut :)
   
 16. lykke_liten Gift med forumet Julibaluba 2017

  Vi fikk metacam tror jeg det het, til vår hund. Flytende som gis oralt med sprøyte. Det fungerte helt fint. Spør om å få det i stedet
   
  • Liker Liker x 1
 17. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Takk for svar alle sammen:) Det var null stress å gi han kapslene sammen med leverpostei:) Ikke hadde han behov for så mange av de heller. Problemet hans har vært kragen, så det løste vi ved å ta på han en stor t-skjorte. Morsomt syn:p
   
 18. Prøver90 Gift med forumet Septemberhjertene 2018 ♡Junigull 2016♡

  Så bra det løste seg:) her og funker det å
  Putte inn i pålegg. Uansett hva egentlig for hun er en alt sluker:p
   

Del denne siden