Du kan fint lage maten når den skal brukes
Du har ferdig oppmålt pulver i en boks, evt er rask på skjea.
Men kok opp vann, hell ferdig på flaska. Ha den på benken, i veska eller i kjøleskapet. Lær deg hvor mange sekunder den trenger i microen, sleng i pulver. Vend og vend og rull forsiktig (ikke få for mye luft i) og mate.
Evt på tur. Kaldt kokt vann på flaska, kokt varmt vann på termos. jeg hadde 90-100ml kaldt og helte opp til 150 fra termos.. ta-ta... i med ferdig oppmålt pulver. Baby hæppy.
Etterhvert hadde jeg ferdig kokt vann på vannkokern. Slang oppi termometer, satt den på, røsket av ved rett temp (noen vannkokere kan stilles på temperatur).. i flaska... sleng i pulver. Ta-ta
Du kan fint blande mm i mme. Jeg hadde pumpet mm i kjøleskapet. Om mmen var for varm eller jeg skulle ha i litt av eget gjorde jeg ferdig mme og slang i en dæsj mm.
Ferdig laget flaske skal hives etter 45-60 minutter. Melkebakterier yngler som søren og kan gjøre barnet syk.
Til så små vil jeg si; såpevask eller oppvaskmaskin og dampsterilisator/koking hver gang. Anbefaler microsterilisator. kan la de stå i boksen frem til bruk.
Ble veldig mye delt info fra meg her, men er snart ferdig med å være flaskemamma for andre gang (har ammet begge først en stund) og har dette rimelig friskt i minnet. De fleste sier 4mnd - 6mnd med sterilisering ihvertfall. Jeg gjorde i 6, og innimellom for å rense litt ekstra etter det. Mam-flasker kan sterliseres "i seg selv" i micro. Seinere trenger man ikke sterilisere om man har 70grader i oppvaskmaskin.
Dette er helt personlige erfaringer