Sovetips

En tråd i 'Mars 2021' startet av GardsHulder, 21 Aug 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. GardsHulder Forelsket i forumet Marshmallows2021 ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Hei.
  Jeg lurer på om noen har noen tips eller har opplevd lignende.

  Lille Gullet har fram til nå hatt en ganske grei rutine på soving både på natten og dagen.
  Opplegget før blund består stort sett i stell/bleieskift, lek og sang, ligge på magen og trene på kryping, sitte på fanget og se på hundene som leker og så mat. Maten til alle måltider, bortsett fra middag som er hjemmelaget middagsglass, er nå grøt med vann som tørstedrikk etterfulgt av flaske med mme.
  Vanligvis blir det tre timesblunder i løpet av dagen og han har fått flaske eller pupp på sengekanten som han sovner til.

  De siste dagene derimot har det tatt 40 min til 1 time før Gullet sovner og han ligger i spenn på fanget, gråter, skriker når han blir lagt i sengen, og generelt kaver masse. Har passet på å se etter trøtthetstegn og gått opp på soverommet/satt oss til for å roe ned ved første tegn på at han er trøtt, men det ser ikke ut som hjelper. Blir jo helt fortvilet for det virker jo ikke som om han har det bra mens dette pågår.
   
  Last edited: 21 Aug 2021
 2. ❤️mars-mamma❤️ Forelsket i forumet Marshmallows2021 Sommerfuglene

  Jeg hadde en periode hvor det var gråting og kaving når han skulle sove på dagtid. Han sover i vogn inne og ute. Før kunne jeg bare legge han i vognen så sovnet han av seg selv, men har måttet gå over til å rugge på vognen til han sovner i stedetfor. Da ble det slutt på gråtingen og kavingen. På kvelden så legger jeg han i senga og der har det nesten aldri vært noe problem.

  Kan det være at grøt til hvert måltid gjør han urolig i magen? Og av den grunn gråter og kaver ved legging? Jeg gir kun grøt en gang om dagen.
   
  Last edited: 21 Aug 2021
 3. GardsHulder Forelsket i forumet Marshmallows2021 ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Tusen takk for svar. Godt kaveperioden til din skatt har en såpass grei løsning:)
  Var nylig på helsestasjonen og snakket med helsesøster om mat, hun mente han burde spise mer grøt og annen mat og få mindre mme. ( Glemte å si at EM også får små hjemmelagde middagsglass en gang om dagen. Han er 6 mnd neste uke.) Klart HS kan ta feil og at han får for nye fast føde... Jeg aner ikke siden det er så mye motstridende info alle veier:hilarious:
   
 4. ❤️mars-mamma❤️ Forelsket i forumet Marshmallows2021 Sommerfuglene

  Nei, om HS har sagt det så er det helt sikkert riktig:) Tenkte kanskje at om kaving startet når grøt mengden ble økt, så kunne det ha en sammenheng. Men kan jo bare være at han er inne i en periode hvor han trenger mer støtte for å sove. Jeg vil tro at dette går opp og ned hos disse små bebisene. Det finnes ingen fasit, da bebiser er så forskjellige.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  6 måneder søvnregresjon for eksempel? Eller bare en fase hvor det et vanskeligere for han å sovne :) ellers hvis jeg forsto riktig så han har pleid å sovne til flasken? Om det er så, så bruker mange babyer som har blitt flasket eller ammet i søvn å stoppe med det, og da blir innsovning vanskeligere inntil babyen vender seg til å sovne annerledes.

  Husker min eldste ble ammet i søvn på dagtid lenge også kunne han bare legges ned, mens etterhvert sluttet han med det og da måtte jeg trille han i søvn på dagtid.
  Uansett er innsovningsproblemer veldig vanlig, selv om
  det ikke har vært et problem før. Som nyfødt kunne mi etter å ha fått roet seg ned, legges våken i senga også sovnet hun. Nå må jeg vugge henne i armkroken og la henne sove en stund der før jeg legger henne ned. Bare Finn ut hvilken støtte babyen din behøver nå, tenker jeg. :) høres ikke ut som rutinene deres er dårlige eller at det er for lite eller mye fast føde. :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. GardsHulder Forelsket i forumet Marshmallows2021 ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Er enig med deg at det nok er en periode ja. Han har spist grøt fast en stund nå, har gradvis og forsiktig økt antall måltider og mengden i måltidene. Satser på det går seg til:Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. GardsHulder Forelsket i forumet Marshmallows2021 ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Husbonden nevnte faktisk søvnregresjon tidligere i dag:D Skal sjekke det ut mer, takk for tipset!
  Han har pleid å sovne til flaske eller pupp, alt ettersom. Noen få ganger rakk han bare å legge seg til ved puppen før han sovnet og droppet hele kveldsflaska.
  Skal bli spennende å se hvordan dette går. I skrivende stund er vi på 2 timen med legging i kveld:(:rolleyes: EM sovnet 20 min etter kveldsflaska, men våknet idet jeg listet meg ut av rommet. Nå har det vært bleieskift, byssing, synging, kosing, pupp, prøve å la han roe seg selv i sengen, alt uten hell.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018


  Heia dere ❤️ Slitsomt når legginga trekker ut i tid.
  Det som også er så forvirrende synes jeg, er at det kan være så mange forskjellige ting, kan være tenner, treg mage etter fast føde, utvikling osv.
  Det jeg har lagt merke til av endring her, er at siste dupp ikke må være for sein, og helst rundt 2-2,5 time våkentid mellom dupp og legging for kvelden. Men mi er litt yngre, så hun har muligens ikke truffet 6mnd søvnregresjon enda. Trenger mye hjelp for å sove på dagen da, men vært sånn hele tiden, så ingen endring der.
  Hun våkner forsåvidt flere ganger etter legging, da vil hun ha mer melk også sover hun videre. For et par måneder siden sov hun fra vi la henne og til rundt 22 før hun våknet og skulle ha mat, så det er stadig endringer.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. GardsHulder Forelsket i forumet Marshmallows2021 ❤️ Augustlykke 2020 ❤️


  Takk for heiarop, det har trengtes:hilarious:
  Tror nok det er søvnregresjon for han har begynt å våkne en gang ekstra til natten. Og så sover han så lett innimellom, puh! Blunder på dagtid går bedre nå da, og den voldsomme kavingen har avtatt. Det hjelper masse!
  Og separasjonsangst til tusen stakkars. Han gråter så sårt at hjertet mitt knuser om han blir nødt til å ligge i senga/på gulvet etc. alene litt mens jeg forsvinner utav syne i to sekunder. Usjameg:sorry:
  Det med minst 2.5 time fra siste blund er viktig her og. Som regel må det ihvertfall såpas til ellers er det full rulle:rolleyes:
  Håper din hopper over søvnregresjonen og at blundene på dagtid går lettere snart:Heartred De skulle kommet med bruksanvisning disse sjarmtrollene :Heartred

  Hvor enn mye styr det er innimellom dette her så er det å ha fått en liten skatt å ta vare på helt utrolig:Heartred De nydelige tannløse smilene smelter meg totalt, samme hvor få timer han har latt meg sove :hilarious:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden