Soveromsdøra!

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Elieli, 17 Mai 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. abrakad Forelsket i forumet

  Mini sover på eget rom, han er 6 mnd.
  Har dere døra åpen eller lukket på natta? Trappa og gangen vår knirker når vi går og det hender han våkner når vi legger oss og når samboer står opp tiiidlig når han skal på jobb.. Hittil har jeg hatt døra lukket fra han legges og åpner den når vi legger oss. Men det er akkurat det når samboer står opp når han skal på tidligvakt. Joda, han kan lukke den når han står opp men somsagt, alt knirker og mini våkner av det også :joyful:
  Jeg er sååå redd for dårlig luft på rommet til mini ila natten.. Kan vinduet eventuelt stå oppe i første hakk også døra lukket? Hva gjør dere? :shy:
   
 2. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Har dem på vårt rom til de er et par år....

  Og ingen sover med lukket dør. Ikke fordi jeg er redd for lufta men rett og slett liker de litt lys.
   
 3. abrakad Forelsket i forumet

  Har ei lita nattlampe på rommet hans, så er ikke mørket det står på :joyful:
   
 4. Annemor93 Gift med forumet Desemberlykke 2018

  Har dere prøvd white noice på rommet? Her er det trikset. Lille våkner av alle lyder men det fungerer med litt overdøve de lyd. Trenger ikke være spesielt høyt:)
  Å ha litt sprekk på vinduet kan også sikkert gå fint men det kommer jo også litt ann på temperaturen og hvor mye han har på når han sovet osv.
   
 5. K+N=ML Forumet er livet

  Her sov han på eget rom helt fra starten og døra har alltid hvert lukket. Mulig vi hadde den litt på gløtt i starten, men pga man må forbi rommet for å gå på badet, så lukka vi døra. Vi hadde babycall da. Vinduet hadde vi også oppe i starten (født i juni) og står ofte oppe året rundt nå
   
 6. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Vi har alltid hatt døra lukket både på barnas rom og våres rom. Hvis det begynner å brenne er det mye bedre å ha døra lukket for å hindre/forsinke at røyk siver inn i rommet.
   
  • Enig Enig x 6
  • Liker Liker x 1
  • Informativ Informativ x 1
  • Nyttig Nyttig x 1
 7. abrakad Forelsket i forumet

  Har white noise ja! Gull verdt når man bor i et knirkende og lytt hus :joyful: Er jo rundt 12 grader på natta nå, så mulig det er en løsning. Han har en sovepose og en nattdrakt. Er egentlig ganske varm på morgenen - ikke svett/klam når døra er åpen og vinduet lukket.

  Ja ikke sant, det er jo det med å passere rommet hans så våkner han (somregel). Har også babycall og hans rom er vegg i vegg med vårt rom så sånnsett er det jo greit.
  Er dette jeg er mest "bekymret" for
  "Der det ikke er mekanisk ventilasjon, kan man ha åpen dør til andre rom og sørge for åpne lufteventiler."
  Er jo ikke ventil heller på det rommet! Og hvor bra er kald trekk? Jeg blir liksom ikke klok på dette her :oops::joyful:

  Vil det si at dere ikke har vindu åpen der barnet sover, eller? Gjelder det alle årstider?
   
  • Vinner Vinner x 1
 8. Emmy89 Glad i forumet Julegavene 2019 Augustbarna 2021

  Her har vi alltid alle vinduer åpne og alle dører lukket :) alle sover best med frisk luft og ingen lyder som forstyrrer. Så har vi babycallen på hele natta, så vi hører alt uansett.
   
  • Liker Liker x 2
  • Enig Enig x 1
 9. Kabakaba Gift med forumet Julegavene 2019

  Jeg er mer bekymret for trekk, enn dårlig luft. Men på rommet til gutten vår blir det ikke dårlig luft, selv om vinduer og dør er igjen. Ventiler er åpent på vinduer, og rommet er såpass stort. Test heller en natt med lukket dør og kjenn om lufta blir dårlig eller ikke.
  White noise er kjempeeffektivt her. Det er regn og bølgebrus natta lang.
   
  • Liker Liker x 1
 10. abrakad Forelsket i forumet

  Jaa jeg synes jo det et tung luft allerede når jeg sjekker til han før vi jeg legger meg og da har han kun sovet 3-4 timer. Vinduet står åpent hele dagen og blir lukket når han legger seg. Blir liksom ikke enig med meg selv :joyful:
  Rommet er ikke så veldig stort og somsagt ingen ventiler. Kanskje man må kjøpe luftfrisker :wacky:
  Han våknet igjen av pappa imorges kl 04.45, det synes jeg er en smule for tidlig :hungover:
   
 11. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Lufter godt ut før de legger seg og vi har vinduer åpne på de varmeste sommerdagene. Det er luftventiler på alle rom, sånn tynn ventil list over vinduene (trodde det var pålagt å ha luft ventiler når man bygger hus) Døra har vi lukket hele året.
   
  • Enig Enig x 1
 12. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Da bør dere sette inn ventil. Jeg har også bekymra meg mye over nok luft på rommet til yngste. Døra hans kan heller ikke stå oppe pga lyder fra oss andre.
   
 13. abrakad Forelsket i forumet

  Gammelt hus, så ingen ventiler nei :wideyed:
  Ja det var forsåvidt en god ide! Skal sjekke ut om det lar seg gjøre/ hvor mye arbeid det er med det!

  Takk for tips!
   
 14. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Det er ikke mye jobb i hele tatt, men en må ha et spesielt verktøy til det. Vi lånte av svigerfar:) Alltids noen en kan låne av:)
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 15. Detteharjegaldrigjorfør Andre møte med forumet

  Vi har åpent vindu så og si året rundt. Tilpasser hva baby har på seg. Nå samsover jeg og mini, så det er lett å ha kontroll på at hun ikke blir for kald. Men lav temp og frisk luft er alltid best for hennes søvn ihvertfall:)
   
  • Enig Enig x 1
 16. carro4 Flørter med forumet

  Vi har døra på gløtt. Da jeg var 6 år brant huset til en venninne, de fikk ikke opp soveromsdøra (sikkert fordi treverket rører på seg ved varme?). Det gikk bra med dem men det sitter fortsatt ferskt i minne så alle dørene står på gløtt når vi sover. Bruker whitenoise på kvelden for å unngå støy, kanskje det kan hjelpe? Skru på før/etter dere har gått opp/ned trappa?
   
 17. Kelsey Elsker forumet Assistert-jentene Juliknøttene 2022

  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 18. abrakad Forelsket i forumet

  White noise maskin har vi hatt fra dagen vi kom hjem fra sykehuset faktisk, vi hadde faktisk ikke overlevd uten den i dette knirkete huset vårt :joyful:
  Jeg har flyttet han lengst unna vinduet og har vinduet litt på gløtt døgnet rundt, holder mellom 17 og 20 grader og funker veldig greit :)
   

Del denne siden