Smertelindring under fødselen

En tråd i 'Mai 2018' startet av Moderator Tonje, 5 Jan 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. VenterNr4<3 Elsker forumet Marsboere 2020

  Hadde lystgass med mine andre 2 og vil gjerne ikke ha noe nå.
   
 2. Askja Blir kjent med forumet

  Jeg tenker det i utgangspunktet blir badekar og akupunktur. :)
   
 3. Bkno2203772 Første møte med forumet

  Sist prøvde jeg lystgass, men ble dårlig av det. Brukte bare oksygen
   
 4. tbergm gutt desember 2013 Mailykke 2018

  Hadde epidural sist og syntes det var fint. Vår livredd for å bli kvalm sist så turte ikke å prøve lystgassen. Har veldig lyst til å prøve badekar denne gangen, men er åpen for alt :happy:
   
 5. Ballettien Glad i forumet Mailykke 2018

  Tror ikke de tilbyr lystgass på Haukeland pga dårlig ventilasjon, ellers kunne jeg tenkt meg det. Ellers er jeg åpen for det meste, må bare se an hva jeg tåler av smerte. Synd epiduralen er litt skummel pga sprøyteskrekk, men skal klare å bite meg gjennom det hvis smertene er vonde nok. Syns liksom pressriene jeg fikk på slutten i to av SAene var endelig nok [emoji28][emoji15]
   
 6. Babylykke16og18 Glad i forumet Mailykke 2018

  Epidural kan og ha kjempeeffekt på rier! Hvis epiduralen blir satt på riktig tidspunkt.. Jeg ble anbefalt det når fødselen drøyet og gikk fra 4-10 cm på 10 min (med andre ord rakk jeg bare å nyte epiduralen i 5 min). Men det var alt som skulle til, at kroppen fikk slappet litt av :)
   
 7. Aristokatten Glad i forumet Mailykke 2018 Aprillykke 2017

  Klarte meg uten smertelindring sist, så da satser jeg på at det blir sånn denne gangen også. Jeg blir livredd bare av tanken på epidural så det er uaktuelt
   
 8. Joggejenta Mamma til Eva 09.10.14 <3 Mailykke 2018 Oktoberskatter 2014

  Så bra! :)
   
 9. Lykkegullet Forelsket i forumet Mailykke 2018

  Jeg visste ikke at epidural var så skummelt[emoji15] Jeg er vanligvis en person som googler meg ihjel på alt mulig, men angående fødsel så har jeg bevisst styrt helt unna for jeg tror at det bare kommer til å gjøre meg mer skrekkslagen (akkurat nå har jeg ikke noe fokus på fødsel og tenker heller at det er så langt unna[emoji85]). Men sykehuset mitt tilbyr ikke lystgass så da er det bare badekar og akupunktur igjen da? [emoji28]
   
 10. Lykkegullet Forelsket i forumet Mailykke 2018

  Kan jeg spørre hvordan galt det har gått? [emoji15]
   
 11. Mgr Flørter med forumet

  Det kan du! Er jo verst tenkelige utfall da, men det endte i lammelser fra der epiduralen var og ned [emoji26] har vært borti utallige tilfeller der det har gått bra, men jeg tørr ikke ta sjansen på det når jeg har sett hvor dårlig det kan gå! Der var dog ikke forbindelse med fødsel.
   
 12. Lykkegullet Forelsket i forumet Mailykke 2018

  Oi! [emoji22] Er det varig lammelse det er snakk om?
   
 13. Mgr Flørter med forumet

  Var det de tilfellene jeg har vært borti! Men det skal jo sies at det i de aller aller aller fleste tilfeller går bra [emoji2] tenk hvor mange som føder hver dag og som bruker epidural uten noen som helst konsekvens!
   
  • Liker Liker x 1
 14. Storkebaby Glad i forumet Mailykke 2018 Sommerfuglene

  Dette synes jeg er ille å si, og helt unødvendig, med tanke på at fødende kvinner ofte er mer enn nok bekymret som det er. Og man blir opplyst om risiko for diverse når man skal føde, og det er en vurdering man burde gjøre sammen med lege; ikke etter å ha lest på babyverden om 2 tilfeller som gikk ille.
  Og ja, jeg ser du skriver at det går bra i de aller fleste tilfellene osv, men som sykepleier vet du også at når man leser noe negativt så suger man til seg det istedenfor det positive.
   
  • Liker Liker x 1
 15. Mgr Flørter med forumet

  Jeg skjønner at du reagerer, men om du leser tidligere i tråden er ikke jeg den eneste som har skrevet at lammelser er verste utfall! Du vil jo bli opplyst om risiko uansett, dersom du velger en epidural!
   
 16. Babydrøm18 Forelsket i forumet Mailykke 2018

  Håper å kunne benytte meg av badekar. Ønsker ikke smertelindring som epidural eller lystgass. Vil føde naturlig så jeg satser på det.
   
 17. Mammalicious Glad i forumet Mailykke 2018

  Det var vel det som skjedde med Birgit Skarstein, hun som vant pris på Idrettsgallaen i går. Hun fikk epidural i ryggen før en operasjon, som aldri gikk ut igjen. Så det er jo hodt kjent at det kan være en mulig risiko.

  Jeg visste om dette og fikk også informasjon på sykehuset om mulig risiko. Allikevel brølte jeg GI MEG EPIDURAL!! NÅ!!! :knegg:
  Risikoen er forsvinnende liten, og sett opp mot alt annet som kan gå galt under en fødsel så er det ikke dét jeg er mest redd for faktisk. Selv om jeg selvsagt unngår epidural hvis det ikke er helt nødvendig.
   
  • Liker Liker x 2
 18. MarianneGj Glad i forumet Mailykke 2018

  Ønsker kun lystgass som smertelindring, de andre 2 fødslene har jeg også kun hatt lystgass og det har fungert fint for meg Jeg er ikke noe glad i nåler o.l. Så bare tanken på noe stikking i ryggen
  gjør meg kvalm
   
 19. Storkebaby Glad i forumet Mailykke 2018 Sommerfuglene

  Du var den første som skrev noe om det, og den eneste som skriver at du har vært borti det. Hadde det vært du personlig som opplevde «verst tenkelige utfall», så hadde jeg skjønt at du delte det. Men når du har sett det via jobb så ser jeg ikke grunnen til å si noe om det. Er ikke verre enn å si «jeg skal ikke ha epidural». Jeg har selv sett mye via jobb, men jeg vet at for andre kan det være skremmende/traumatiserende å høre, så jeg holder det for meg selv. Dvs, jeg sier ihvertfall ikke slik til gravide, sårbare og bekymrede kvinner.
   
 20. Storkebaby Glad i forumet Mailykke 2018 Sommerfuglene

  Og om noen skulle tro jeg mener man bare skal holde det positivt her, så er det -ikke- det jeg mener. Men jeg mener at når det er snakk om epidural, en injeksjon som bare skal settes av anestesilege; en lege som har spesialisert seg på denne typen injeksjoner, så er det ikke rett at noen av oss potensielt skal skremme andre fra å ta imot denne smertelindringen.
   

Del denne siden