Slutte å amme

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Aaavinter, 28 Nov 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  jeg har i utgangspunktet tenkt at jeg ville amme frem til jenta ble 2 år men nå har vi kommet til et pubkt hvor jeg ønsker å slutte å amme.

  Hun er snart 14 mnd og er rimelig avhengig av amming på kveld/natt og tidlig morgen.

  Grunnen til at jeg ønsker å slutte å amme nå er

  1, Det er et problem at hun er så avhenig av meg på kveld. Det gjør at jeg sliter med å jobbe de tidene jeg egentlig skal jobbe og hun aksepterer heller ikke at noen andre legger henne pga dett, jeg blir dermed helt låst til å måtte være hjemme i hennes leggetid og utover kvelden når hun vokner.
  2, Hun hadde en biteperiode tidligere som gikk over, nå har bitingen kommet tilbake for fullt, skikkelig brå hai jaffs uten forvarsel og nå har hun mange skarpe tenner både oppe og nede. Jeg går dermed med konstante sår på brystvortene og det er kjempe vondt:-/

  Pappaen takler ikke tanken på å gå inn i en situasjon hvor hun blir så hysterisk og gråter så mye som hun gjør der, og dermed er ikke det et alternativ at han tar den biten.

  Tenker vi må ta det over juleferien når vi har fri så vi får hente oss inn på dagen om det blir dårlig søvn og mye gråt.

  Noen som har tips til hvordan gå frem?
   
 2. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Kn det gå an å kutte ett og ett måltid? Det var hvertfall det vi gjorde da vi trappet ned og kuttet nattammingen. Da det til slutt var bare ett måltid igjen og vi kuttet vekk det, hadde vi noen netter hvor jeg vugget han i armene med smokk i stedet. Han var våken rundt 10 min hver gang så det var ikke veldig vanskelig her, og etter 2 netter begynte han å sove over de tidene hvor han ellers våknet for å etterspørre melk.
  Han fikk da i starten sove i armkroken i stedet. Etter 2 mnd, da han var 12 mnd, hadde vi 3k periode med skikkelig dårlig søvn hvor han faktisk bare ble mer våken av å komme over i vår seng så da prøvde vi heller å roe han i hans egen seng.

  Det er bare å begynne å prøve seg frem tenker jeg, for det finnes sikkert ikke noen fasit. Men å kutte ett og ett måltid er jo ganske skånsomt. Jeg har også hørt om noen som innfører at amming kun skjer i morgenkåpe på et bestemt tidspunkt, når barna har blitt så store at de forstår det.

  Her kuttet vi på natt, men resten gikk av seg selv og siste amming var da han var 16 mnd, litt tidligere slutr enn jeg hadde ønsket. Samtidig kjente jeg jo at det var greit å være ferdig også, særlig på grunn av tullebitingen hans. Min plan var også egentlig 2 år, men særlig biting gjør at jeg ikke ville holdt ut. Når han kommer over i vår seng om morgenen vil han helst ligge inntil meg, så han tar den samme nærheten som tidligere.

  Jeg vet ikke hvordan du kan få frem for at pappa skal legge etterhvert, men en eller annen gang må han kanskje være hjemme alene med barnet og prøve seg frem. Men det er sikkert greit at hun er ferdig med å bli ammet ved leggingen da, ja.

  Lykke til :)
   
  • Enig Enig x 1
 3. Klussedull Forumet er livet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Vi tok vekk de måltidene det var lettest å distrahere ham vekk fra først, og jobbet oss nedover liksom. Vi reduserte til kun kvelds- og morgenamming når han var ca 20 måneder. Han var jo såpass stor og forsto, så da snakket vi om at puppen må sove nå, men at han får pupp igjen når det er stå opp-tid.

  https://www.emmapickettbreastfeedin...-how-do-you-stop-breastfeeding-an-older-child Brukte noen av tipsene herfra, sånn typ don’t offer don’t refuse og å begrense varighet på ammestundene som var viktigst for ham.
   
 4. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  Vi var på ganske ganske god nedtrapping for et par uker siden, så ble hun syk og alt gikk skeis:-/ så nå er vi rykket tilbake til start, men enig at det nok er enkleste måte å gå frem. Har også prøvd å tilby vann istedenfor ved leggetid, da skal hun fremdeles ha puppen men virker som hun mer og mer aksepterer den flasken med vann.

  Det jeg synes er vanskelig er natta, når hun våkner å leter etter pupp å så gråter så sårt, så er jeg gjerne så trøtt selv på det tidspunktet at jeg bare stapper puppen hennes vei så vi får sove. Så kjenner jeg må skikkelig mentalt stålsette meg:-s

  Har et håp at det blir lettere for henne å alseptere at pappaen legger henne når vi er ferdig med ammingen, om hun kan få en flaske med litt vann å venne seg til å bli lagt i senga for å sove så kanskje er det lettere å akseptere at det er pappa som skal gjøre det.

  Vi har jo prøvd at han skulle legge henne å jeg var på møte på barnehagen et stenkast unna, det gikk mildt sagt ikke bra, var helt krise tilstander når jeg kom hjem og da hadde hun tviholdt seg våken i 2 timer for hun nektet å sove når han prøvde:-/
   
 5. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  Takk for tips og link:)

  Har prøvd å kutte ned så mye som mulig, klarte p kutte ned til 1-2 for en stund siden før alt ble ødelagt av sykdom, så nå må vi begynne litt på nytt:-/

  Men tror vi bare må gå litt gradvis frem, hun godtar ofte smukk og kos men ikke alltid det er godt nol, hun er jo stor nok til p formiddle hva hun vill og sier også puu( pupp) når hun vill amme:)
   
 6. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Ja, det er litt vanskelig på mtt når man er trøtt selv. Men utfra hva andre sier er det ofte bedre allerede på natt 3-4, sikkert litt individuelt som det meste annet med disse små.

  Øsnker deg lykke til ❤️ og det blir nok lettere for pappa når puppen er ute av de faste rutinene. Her pleide jeg å amme, også la papaprn etter det, det var når han ikke lot seg amme i søvn. Så det gikk liksom så gradvis, men det er jo også ulikt hvorvidt babyen trenger mamma og pupp akkurat når de skal sove også.
   

Del denne siden