Sliter med innføring av fast føde - tips og råd

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av annth, 24 Jun 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. annth Flørter med forumet

  Jeg har en jente på straks 7 mnd og hun sliter veldig med fast føde.
  Jeg begynte allerede ved 4 mnd pga hun fikk mme pga lav vektoppgang. Grøt går veldig bra med ett fast måltid hver dag.
  Hun har reagert veldig annerledes etter hun passerte 6 mnd og jeg byttet til mme fra 6 mnd og oppover også.

  Reaksjon hennes er ekstremt mye bæsje bleier og gjerne med en gang og mange timer etterpå også. Sliter da med nattesøvnen og hun kunne før sove hele natten igjennom. I tillegg nå er hun blitt forkjølet også.

  Til grøten får hun sviskemos men det er ikke lett å blande inn det i middagsmat og fruktmos. Har prøvd med nattagrøt men det vil hun ikke ha selvom hun er glad i grøt. Da blir urolig.

  Hun får smaksprøve forsatt på frukt og middag helt siden vi begynt ved 4 mnd.

  Jeg er litt beskrymet for at det er noe mer alvorlig. Kan hun reagere på mme merket? Ønsker tips og råd.
   
 2. Remy Gift med forumet Novembergull 2017

  Du skriver egentlig ikke hva som er problemet med fast føde - er det det at hun sliter med magen, eller vil hun ikke ha?
  Jeg har aldri hatt MME-barn, så det kan jeg ikke så mye om, men ville nok prøvd en annen type. Og hvis hun bæsjer så mye høres det jo ikke ut som om hun trenger den sviskemosen, den vil vel bare gjøre det verre.
   
 3. annth Flørter med forumet

  Jeg glemte å skrive at hun har alt bra løs avføring til veldig hard. Hun får også bleie utslett med en gang også. Hun spiser gjerne det hun får servert i forbindelse med fast føde men magen hennes slår helt vrang og det gjelder mest frukt og grønnsaker og alt går rett igjennom og får både hard, vond og løs avføringen omhverandre. Samme gjelder med nattagrøt også.
   
 4. annth Flørter med forumet

  Jeg glemte å skrive at hun har alt bra løs avføring til veldig hard. Hun får også bleie utslett med en gang også. Hun spiser gjerne det hun får servert i forbindelse med fast føde men magen hennes slår helt vrang og det gjelder mest frukt og grønnsaker og alt går rett igjennom og får både hard, vond og løs avføringen omhverandre. Samme gjelder med nattagrøt også.
   
 5. Klussedull Gift med forumet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Bytt tilbake til mme om problemene startet da? 6 mnd+ produktene er ikke morsmelkerstatning, men melketilskudd til å bruke sammen med fast føde, så du kan trygt bruke mme litt til om magen hennes trivdes bedre med den.

  Er hun interessert i maten hun får? Hun har jo bikket 6 mnd, men er kanskje klar for mer utfordringer matveien? Med min begynte vi med fast føde ved 6 mnd, og begynte rett på helt normal mat, samme som vi spiser. Fikk brødskiver med passende pålegg, også fikk han biter av passende mat fra middagene våre. Ingen mosing, men kokte grønnsaker, biter med kjøtt og fisk, suppe drakk han fra kopp etc. Viktig at de ikke får mat i newbornsete/vippestol da, men får sitte oppreist i høystol :)
   
 6. Mirakel2017 Elsker forumet Septembergull'17

  Et lite tips er å bytte litt mellom sviskemos og aprikosmos. Fikk høre fra helsesøster at får de ofte sviskemos, så mister det effekten etter en stund.
  Ingen erfaring med mme og har ingen gode råd der dessverre. Håper det ordner seg etterhvert for den lille.
   
 7. annth Flørter med forumet

  Jeg synes problemene startet like etter at vi startet med mme fra 6+ og hun er nå straks 7 mnd. Jeg begynte med fast føde fra 4 mnd pga lav vektoppgang og i tillegg fikk hun mme til enkelte måltider. Like etter at hun fylte 6 mnd stoppet hun å amme, ville ikke amme mer. Kun mme. For meg virker som hun også reagerer på mme også. Jeg hadde ikke samme problem med førstemann, han gikk det veldig raskt med innføring av fast føde. I tillegg nå har hun blitt forkjølet. Kan jeg forsatt bruke mme nr 1 fra fødselen av etter fylte 6 mnd?
  Jeg har nå kun mme fra 6 mnd og oppover i skapet.

  Tusen takk for svar.
   
 8. annth Flørter med forumet

  Hei
  Takk for tips. Det skal jeg prøve.
   
 9. annth Flørter med forumet

  Ps: hun er interessert i maten hun får. Jeg prøvde til og med å gå tilbake til begynnelsen med og starte med 4 mnd produkter også. Jeg har også prøvd og lage litt egen mat til henne med enkel mat for eksempel bare kokt potet og gulerøtter og most det. Jeg skal til helsesøster på torsdag og da skal jeg få hørt med henne da også.
   
 10. Klussedull Gift med forumet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Det kan være at det ikke lengre gis morsmelk som gir magetrøbbel, men går an å teste den gamle mme’en deres. Skader ikke å prøve tenker jeg, særlig når hun ikke spiser mye fast føde uansett. Som sagt er ikke 6 mnd+ produktene mme, bare å se på pakka. Det heter melketilskudd, og er det trøblete å skifte er det bare å gå tilbake. WHO har beskrevet det som et unødvendig produkt, er egentlig ingen grunn til å bytte om ikke barnet liker den neste bedre. Morsmelka endrer seg ikke brått ved 6 mnd heller :)

  Hva med å ikke mose, kanskje det går bedre?
   
 11. annth Flørter med forumet

  Har prøvd å ikke mose også. Virker som hun brekker seg og vil ikke svelge maten.
   
 12. annth Flørter med forumet

  Hun ville ikke amme og da kan jeg ikke stoppe henne. Mitt første barn stoppet og amme tidlig han også. Jeg vet at alle sier at du skal amme lengst mulig men det har ikke fått til. Jeg hadde lyst til å amme lengre. Hun trives bedre med å få flaske og jevn og trutt vektoppgang. Hun hadde dessverre ikke det med amming.
   
 13. annth Flørter med forumet

  I går fikk hun ikke fast føde og magen oppførte seg bra og i dag tidlig fikk hun grøt uten sviskemos og hun har oppført seg helt annerledes med en gang. Ikke noen bæsje bleie med en gang som hun hadde med sviskemos. Skal uansett forsette og prøve med grønnsaker og frukt til henne med rolig og forsiktig tempo.
   
 14. Stolt mamma Flørter med forumet

  Du må ikke bytte mme hvis du ikke vil el at barnet reagerer på den. Det er litt forskjell på vitamin sammensetningen, men det er så lite at det ikke har noe betydning. Hilsen flaskemamma til 2 :)
   
  • Liker Liker x 1
 15. annth Flørter med forumet

  Hei. Hun har ikke reagert på mme. Jeg tror hun har litt reaksjon med noe jeg prøvde på henne. I tillegg er hun forkjølet også og da trenger hun væske og mme er forsatt mat for henne.
   
 16. Stolt mamma Flørter med forumet

  Barn er alle forskjellig. Har opplevd noe av det samme som deg. Nr 1 slukte alt fra dag en, mens nr 2 har slitt mer med magen + hatt mindre interesse for fast føde. Har du prøvd å bytte til melkefri mme + melkefri grøt og sett om det gjør noe forskjell?
   
 17. annth Flørter med forumet

  Hei
  Jeg droppet sviskemos i grøten og nå går det mye bedre med henne med både resten av maten også. Så det var ikke mer som skulle til. Jeg har ikke prøvd melkefrie produkter.
   
  • Liker Liker x 1
 18. Stolt mamma Flørter med forumet

  Så godt å høre at det går bedre. Ofte er løsningen så enkel at man ikke tenker på det :)
   
 19. oj!mamma17? Elsker forumet Septembergull'17 Høsthjerter 2017

  Hei, 8mnd baby som kun har fått mme fra 1-mnd alder. 6+ mmeen har mer jern i seg siden jernlagrene fra tiden i magen nærmer seg tomme rundt 6-mnd alder. Det kan gi forandring i bæsj, men det samme gjør mat.... Varierer fremdeles mellom ganske løs og helt fast bæsj her, tror det er ganske vanlig [emoji6]
  Vi har malt i melk og grøt, og en vanlig dag er omtrent sånn hos oss:
  6 - 180ml mme
  8 - en porsjon grøt (skiftet fra hipp til änglamark nå pga litt billigere og muligens mindre sukker/mer fiber?)
  830-1030 sover
  12 - middag. Enten glass eller våre middagsrester fra tidligere.
  13 -180ml mme
  1315-15 sover
  Snack, f.eks smootiepose, biter fra middagen vår (har fått det siden 4-mnd alderen, mye søl og lite mat. Biff og avocado har vært favoritter hele veien...)
  17- en porsjon grøt
  18 -180 ml mme
  1830 - i seng.

  Og bæsj er ulik fra dag til dag selv om ho har fått "det samme" hver dag.... [emoji14]
   
 20. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Antageligvis pga at hun ikke får morsmelk lenger. Det er ikke noe fu får gjort noe med, men jeg vil tro det kan være grunnen.

  Prøv å gi vann til måltidene. Ha litt olje i grøt, det smører tarmen. Lag sviskemos og aprikosmos hjemmelaget (hvis du ikke allerede gjør det) for det funker bedre. Vente med å gi mye forskjellige typer mat, la magen tilvenne seg en ting av gangen?

  Det kan også være forkjølelsen som påvirker magen. Tenner på vei også kanskje?
   

Del denne siden