Skuffa etter tul i dag

En tråd i 'Oktober 2020' startet av Oktoberstorken, 31 Mar 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Oktoberstorken Elsker forumet Oktoberlykke2020❤

  Litt skuffa etter tul i dag 13+2. så jo så lite.. lå litt dumt til så fikk ikke målt hverken det ene eller det andre.. fikk heller ikke med bilder :oops: målt til ca 12 uker.. litt rart siden det var målt til 10+2 for 3 uker siden... Men han sa det var vanskelig å måle i dag... Forøvrig gammelt ul utstyr så veldig kjipt.. Han så noe litt langt mellom beina som så ut til å være snopp så ut fra det han så gjetta han gutt men han sa det kan være tidlig så vente til oul i midten av mai..:confused: u t å l m o d i g
   
 2. MiniMilla80 Andre møte med forumet

  Så kjedelig. Typisk når man går og venter så lenge. Jeg skal på tul i morgen. Gruer meg og gleder meg på en gang.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Bkno8629962 Blir kjent med forumet

  Hvor tok du tul i dag?
   
 4. Oktoberstorken Elsker forumet Oktoberlykke2020❤

  3. gangen i dag pga medisinbruk... Så mye skulle jo sjekkes men lillefrø nektet å vise seg ordentlig
   
 5. Oktoberstorken Elsker forumet Oktoberlykke2020❤

  Ja vært ofte her da men det er liksom denne uka det er viktig å sjekke diverse som kan være feil som følge av min medisinbruk :sorry: får bare vente til medio mai for å høre noe mer nå da...
   
 6. Anin Elsker forumet Himmelbarn

  Jeg var også litt skuffet etter min ul i går. Var da 14+0 og legen som utførte ul kunne bare si: her er hender, det er arm, der er hode osv. Ingen detaljer eller «bra nok» info som får meg rolig. Også tenkte jeg at jeg skulle få vite kjønn siden ddt var uke 14, men neida, det klarte hun heller ikke se eller finne ut av. Hun skyldte på utstyret de har på sykehuset men jeg tror det er kompetansen det går på.
   
 7. Oktoberstorken Elsker forumet Oktoberlykke2020❤

  Kjipt.. ser jo d av ultralyden på sykehuset at utstyret er elendig og mye dårligere enn de jeg har tatt privat tidligere.. hun burde jo kunne gi noe svar... Han jeg var hos har jobbet med det samme i nærmere 40 år så forklarer underveis men meget begrenset i dag.
   
 8. Yummy_mummy Februar 2014 Miss Gode Råd <3 Februar 2014 - Skjult forum Septemberlykke 2016 VIP Oktoberlykke2020❤

  D
  De fleste sier at man kan si kjønn sikkert etter uke 15 og det står på de fleste hjemmesider som driver privat ultralyd. Er vel ingen vits å få et svar om kjønn som ikke er sikkert i uke 14 når det kan vises med sikkerhet en uke senere? Jeg bestilte tul i uke 15 fordi jeg har fått beskjed om at det er da de vil tyde kjønn på ultralyden. Bedre det enn å bli skuffet og kanskje få vite at man bærer motsatt kjønn på OUL.
   
  • Liker Liker x 1
 9. Oktoberstorken Elsker forumet Oktoberlykke2020❤

  Det er vel en annen grunn til at man får ul ved sykehus?? Det er pga medisinsk/annen historie.. man vil jo helst vite at fosteret er ok og at dem ikke finner noe feil.. kjønnet kan faktisk sees allerede fra 13-14 uker sier overlegen her og flere andre.. men enig at man bør vente med å bestemme kjønn senere. Helst ved oul :happy:
   
  • Enig Enig x 1
 10. Yummy_mummy Februar 2014 Miss Gode Råd <3 Februar 2014 - Skjult forum Septemberlykke 2016 VIP Oktoberlykke2020❤

  Skjønte ikke helt hva du mente med at det er vel en annen grunn til at man får ul ved sykehus. Hvis du ser på google og statistikken så er det ikke helt sikkert når kjønnet tydes i uke 13/14, men sjansen for et mer korrekt svar på kjønn kan ses fra uke 15. Jeg har hatt ul annen hver uke i noen av mine svangerskap (på sykehuset) og de har ikke ønsket å si noe om kjønn før OUL nettopp fordi de kan ta feil og at oppfølgingen der er medisinsk og da har kjønnet ikke noe å si. (Med mindre det foreligger en sykdom i familien som rammer enten xx eller xy.
   
  • Liker Liker x 1
 11. Anin Elsker forumet Himmelbarn

  Enig. Men dog veldig glad for å se at alt er i orden med lille, og at hjertet slår. Så får resten av info komme i mai:)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Anin Elsker forumet Himmelbarn

  Absolutt. Var ikke opplysninger om kjønn som var viktig her, jeg bare hadde et lite håp om at det kunne sees. Derfor jeg nevnte det i kommentaren.
   
  • Enig Enig x 2
 13. Bkno8629962 Blir kjent med forumet

  Skal ta tul i morgen, er 12+0 i dag, har ikke noe behov for å vite kjønn no, er jo bare 6 uker til oul, men håper på å kunne være litt mer beroliget om at dette kan gå bra etter denne timen i morgen :Heartred
   
 14. Nannis27 Betatt av forumet Marsboerne 20 18 Oktoberlykke2020❤

  Synd at de har så dårlig utstyr på sykehuset!
  Jeg har reist til privat og der har de jo topp utstyr og sjekker alt de kan sjekke! Burde være sånn på sykehuset og..
  Også kjønn har stemt hver gang om man er over uke13.
   
 15. Anin Elsker forumet Himmelbarn

  Ja, det er synd de ikke har bedre utstyr på sykehusene. Det et jo der man skal bli beroliget og få tilstrekkelig med info, av medisinske årsaker.. Vurderer å bestille privat;-)
   
 16. Peony Elsker forumet VIP ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Sniker.

  Jeg var på privat TUL, og da målte han fosteret til noen dager eldre enn jeg trodde. Og det stemte faktisk ved OUL!
  Han sa at i begynnelsen vokser fostre så forskjellig, og det kan være vanskelig å få riktig mål også (de vokser i rykk og napp på den tiden). Det er derfor OUL tas når det gjøres, fordi fostre er ganske like i størrelsen på det tidspunktet.
  Fikk med tre fine bilder (synes ikke så godt at det var baby, hehe), og fikk ikke vite kjønn. Fikk ikke vite kjønn ved TUL på Ullevål heller, men fikk vite på OUL. :)
  Men ved 13+2 burde han kunne ha sett hjerte, hjerne etc.
   
 17. IngeridElisabeth Glad i forumet Julikulene 2020

  Den beste tiden for å fastsette riktig termin er ved 10-12 uker. Da er det kun 2-4 dagers slingringsmonn i hvordan et foster vokser, men for de som har dårlig utstyr kan målene bli feil og man kan få målt veldig galt. I utlandet er det standard med en UL i uke 10-12 for å fastsette en sikker termin. Deretter begynner fostrene å vokse svært ulikt. Da den beste tiden for å sjekke alt i hjernen og hjertet er etter uke 20, har det norske helsevesenet funnet en billig måte å gjøre begge deler på, og har bestemt at vi skal ha én ultralyd (OUL) i uke 17-20. En egentlig helt ubrukelig ultralyd, da det er for sent for sikker terminbestemmelse, og for tidlig å se skikkelig på hjertet.
   

Del denne siden