Skal vi ta denne salamien en gang for alle nå?

*Labambie

Forumet er livet
http://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/gravide/kan_gravide_spise_parma-_og_serranoskinke_og_annen_spekemat

Kan gravide spise parma- og serranoskinke og annen spekemat?


Verken parma- eller serranoskinke bør spises av gravide fordi begge deler er speket kjøtt. Andre eksempler på spekemat er fårepølse, salami, fenalår, morrpølse osv. I all spekemat vil det være en viss risiko for å finne bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma. Norske matmyndigheter har derfor valgt å gi gravide det enkle rådet at de ikke bør spise spekemat i løpet av svangerskapet.

Hvis man varmebehandler spekematen godt, kan gravide spise dette. 

Og for de som måtte lure dette er matportalen: Mattilsynet i samarbeid med Helsedirektoratet, Nasjonalt folkehelseinstitutt, Veterinærinstituttet, Bioforsk, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES), Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) og Statens strålevern.


 
Forstår liksom ikke greia med denne salamien jeg. Er den så viktig? Klarer dere som spiser den til vanlig ikke kutte den i 9 mnd? :p
Skulle trodd det var et narkotikum dere diskuterte..Sorry
 
Dette burde alle vite til nå!!
 
er jo ofte det ein ikkje skal ete som er mest fristande.. ? 

Er heldig og ikkje tåle lufta av den no lengre ! 
 
Altså, varm salamien først jenter!!  Salami i ostesmørbrød er godt, og er jo trygt også!
 
Back
Topp