Skal stenge facebookveggen

En tråd i 'Mars 2016' startet av SnartMorTilTo!, 10 Feb 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. SnartMorTilTo! Forelsket i forumet

  Jeg vil være den første som gir ut nyheten om når ungen blir født!

  Sist gang var svigers så tidlig ute at de postet på face når jeg og mannen var på vei til sykehuset... Jeg fikk meldinger, folk ringte, veggen var stappfull av tidlig gratulasjoner og alt tok helt av liksom... Jeg måtte skru av telefonen for ikke å bli plaget av all plingingen... Det har jeg tatt opp med de nå og sagt fra at ikke er greit. Denne gangen får de ikke lov til å snakke med noen om det før vi har sagt det er greit!

  Tenk om fødselen ikke gikk bra da?! Tenk om det ble store komplikasjoner? Eller om babyen ikke klarte seg? Gudene vet hva som kan skje... Det er jo ikke stor sannsynlighet for det, men likevel da! Hvis ting ikke hadde gått veien, så er ikke Facebook den arenaen jeg vil broadcaste det på... HVERTFALL ikke før jeg selv hadde vært 100% klar for det...

  Pluss at, unnskyld meg, men dette er VÅR gladnyhet å dele! Jeg skjønner at det er stort å bli bestemor også, men det gir fortsatt ikke retten på akkurat det synes jeg.

  Er jeg kjip??
  Tror svigers ble litt snurt på meg når jeg tok det opp liksom, men vet du, jeg føler meg faktisk ikke urimelig! Det skulle bare mangle synes jeg!

  Så fant jeg ut nå at det går faktisk ann å stenge veggen sin hvis man ønsker det (aldri utforsket Facebook noe særlig sånn egentlig :p), men synes det er litt trist at man faktisk må planlegge å gjøre sånne tiltak for å unngå at "pressen" snuser der den ikke skal snuse...

  Flere som skal gjøre det samme?
   
  • Liker Liker x 4
  • Enig Enig x 1
 2. Pedal Gift med forumet

  Syns det er så merkelig at folk ikke skjønner at det er foreldrenes "jobb" å i det hele tatt vurdere om man vil legge ut noe sånt på FB. Så med dem erfaringen dere har så skjønner jeg at du gjør det på denne måten :happy:
   
  • Liker Liker x 1
 3. Ellyfant Betatt av forumet

  Jeg er helt enig med deg. Kommer nok til å gjøre det samme, bare for å være på den sikre siden :) vet det har skjedd med flere at noen som får høre det Gratulerer på Facebook før foreldrene selv får være de som deler det. Vet det har vært sårt for flere. Er nok ikke vondt ment av de som gjør det, men litt korttenkt vil jeg påstå...
   
  • Liker Liker x 1
 4. Bolleovnen Gift med forumet Marslykke 2016

  Du er absolutt ikke kjip. Jeg føler det på helt samme måte. Jeg gikk jo helt ned i kjelleren når svigermor annonserte navnet til halve slekta i storebrors bursdag for et par uker siden. Vet ikke engang hvordan hun har fått vite navnet...

  Vet ikke om jeg blir å stenge Facebook-veggen, men finner en løsning på det uansett. Kommer kun til å fortelle til barnevakten at noe er på gang tror jeg. Og skal ta en prat med de som nødvendigvis får vite det om at det er vår nyhet, og at de ikke må poste "uskyldige" hint eller noe sånt før vi har sagt at alt er fint og nyheten er ute. Jeg tror egentlig ikke det er nødvendig å si noe til dem, hvertfall mine foreldre skjønner såpass. Litt mer usikker på svigermor, men mannen skal ta en god prat med henne :)
   
  • Liker Liker x 2
 5. FruJohnsen <3 Oktober 2014 <3 Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 Oktoberskatter 2014

  Nei, du er IKKE kjip!!! Selvfølgelig er det DERE som dele den nyheten!! Jeg blir helt satt ut jeg! Opplevde ikke noe sånt forrige gang, og da hadde vi sagt ifra til venner og familie at vi ville IKKE ha noe på Facebook før vi la det ut selv! Mannen brenner veldig for det der, vi har blitt onkel og tante to ganger, og begge gangene har vi funnet det ut på Facebook fordi folk ikke greier å la være å gratulere der! For det første var det ikke der mannen ville få vite om at søstra hadde blitt mamma, og for det andre så ble han såret over at begge søstrene valgte å fortelle det til venninner og kusiner før broren sin.. Så det der er skikkelig stygt altså. Idioti!

  En fin tommelfingerregel er at man gratulerer på det mediet man fikk beskjeden! Får du vite det av vedkommende på veggen på face, fordi han/hun har lagt det ut der selv etter fødselen? Greit da gratulerer du der. Har du fått en sms? Da gratulerer på sms! Du går ikke inn på face og skriver der! Jeg blir så forbanna!

  Haha okei, du traff en nerve hos meg der :D
   
  • Liker Liker x 2
 6. SnartMorTilTo! Forelsket i forumet

  Å! Så innmari dårlig gjort av henne da :/ skjønner godt at du ble irritert! Hadde blitt det sjæl..

  Problemet her er at det er svigers som må ta storesøster når vi stikker til sykehuset. Og selv om jeg har sagt ifra, så vet jeg ikke om hun klarer å holde seg liksom! Hun er helt ram på sosiale medier og generelt ganske løsleppa (typisk sladrekjerring).. Misforstå meg rett, hun er ei super hærlig dame, men akkurat det der er et problem for min del hvertfall..

  Feks. Ble jeg lagt inn for et par uker siden pga et migreneanfall som varte i rundt 12 timer, og jeg har ikke fortalt om det til noen andre enn mannen og svigersene, for jeg liker ikke oppmerksomhet når det kommer til sånt.. men her om dagen ble jeg stoppet i butikken av ei dame jeg såvidt vet hvem er som lurte på hvordan det gikk med meg mtp at jeg var lagt inn osv og hu lurte på om det var noe galt med baby liksom... Jeg blir helt matt altså!

  Mannen klarer liksom ikke ta opp sånne ting med henne, så det blir alltid meg som må ta de teite samtalene og da føler jeg meg like kjip og urimelig etterpå hver gang... men for meg er det bare prinsippsak at visse ting er privat!

  Jeg skjønner bare ikke at det går ann -.-
   
 7. SnartMorTilTo! Forelsket i forumet

  Den tommelfingerregelen er en kjempe fin retningslinje synes jeg og bruker den hele tiden selv. Men føler folk flest ikke skjønner forskjellen på SMS og sosiale medier. Det virker som om folk bare tenker at alt er bare et fett og det samme..

  Skjønner dere veldig godt! Fant selv ut at jeg var blitt tante på Facebook for noen år siden og ikke rett fra bror, det svir faktisk litt altså! Det er IKKE greit!

  Godt jeg ikke er alene om dette her, for noen ganger begynner jeg faktisk å lure litt altså! Tenkte senest i går om jeg var denne eneste i denne verden med en eller annen form for moral. Ei venninne som tydeligvis har født nå, men hun har ikke postet noen ting selv og det har ikke mannen hennes heller! Bare masse gratulasjoner over alt! Jeg har på trass ikke skrevet, sendt melding eller noen ting og venter heller til hun ringer meg. Regner med at hu er fly forbanna akkurat nå, hvis hun har tatt seg tid til å se på telefonen sin enda da, for vi hadde akkurat denne diskusjonen for noen uker siden bare..!! FREKT?!
   
 8. FruJohnsen <3 Oktober 2014 <3 Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 Oktoberskatter 2014

  Grisefrekt!! Og begynner en så ruller snøballen videre! Jeg skjønner meg ikke på folk!! Mannen min har sagt at den som skriver noe på sosiale medier før oss er for alltid svartelista og kommer aldri til å bli tilgitt. Dette er VÅR nyhet, og ingen andres! Vi vil ha muligheten til å ringe å fortelle dette selv! Det bør da virkelig være en selvfølgelighet!
   
  • Liker Liker x 2
 9. SnartMorTilTo! Forelsket i forumet

  Hear hear! *løfte glasset i salutt*
  Helt enig!
   
  • Liker Liker x 1
 10. Millli Guest

  Jeg ble rimelig forbannet når ei venninne la ut gratulasjonsmelding på face. Det var vårt første barn så denne gangen skal hun bli den siste som får vite nyheten. Hvordan stenger jeg veggen?
   
 11. SnartMorTilTo! Forelsket i forumet

  Bitch! Hun har kanskje ikke barn selv, så hun skjønner kanskje ikke hvorfor det er så viktig eller?
  Men uansett grunn, IKKE greit ass...

  Hvis du går inn på face gjennom mobilen iallefall, så trykker du på de tre strekene nederst til høyre på den menyen der, så skroller du ned til "innstillinger"
  Derifra: "Kontoinnstillinger" -> "Tidslinje og Tagging" -> "Hvem kan skrive på tidslinjen din" -> "Kun meg"

  Inne på "tidslinje og tagging" kan du også gjøre sånn at du må godkjenne eventuelt tagger som folk legger til av deg osv, sånn at du må godkjenne det før de får lov å publiseres! Genialt :) Jeg skal hvertfall ta helt av inne på den siden der når jeg skal avgårde, det er helt sikkert!!!
   
  • Liker Liker x 1
 12. Millli Guest

  Nei hun har ingen barn. Ble skikkelig skuffa når jeg fikk sett dette. Hun kunne heller ha sendt en melding. Jeg hadde også sakt ifra på forhånd om at ingenting skulle på face. Liker ikke å ha bilder av barna mine dær.

  Takk for svar:happy: skal stenge veggen ved første rie hehe:happy:
   
  • Liker Liker x 1
 13. Lykke2015 Flørter med forumet

  Synes det er en selvfølge at foreldrene selv skal få dele den store nyheten når de selv føler at de er klar. Her har facebookveggen vært stengt i et par uker allerede, bare i tilfelle! :)
   
  • Liker Liker x 1
 14. Håp2016 Elsker forumet

  Jeg tenker og å stenge veggen, håper samboer gjør det også, hvis ikke er det jo ingen vits... kommer til å bli kjempe sur om noen annonserer det på face..
   
  • Liker Liker x 1
 15. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Jeg tenkte å stenge veggene våre å hindre tagging, men det stopper jo ikke folk fra å kunne skrive på egen status og si gratulerer. Har man da mange felles venner, så er det uansett gjort på en måte. Så vet ikke helt hvordan vi skal gripe dette an.
  I tillegg kan vi ikke forvente at jentungen holder stilt om nyheten heller, så vet ikke om vi bare skal fortelle det til verden etter at de viktigste personene har fått vite det. Vanskelig dette
   
  • Liker Liker x 1
 16. Nienna. Forumet er livet Marslykke 2016

  Jeg har stengt veggen min. For lenge sideb faktisk :p Har opplevd flere ganger at besteforeldre og tanter/onkler deler nyheten på fb sekunder etter at babyen er født (ikke opplevd selv, men det har skjedd med flere av mine venner). Synes det er tankeløst og ufattelig dårlig gjort. De som gjør det burde være flau!
   
  • Liker Liker x 1
 17. FruJohnsen <3 Oktober 2014 <3 Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 Oktoberskatter 2014

  Vi kommer til å legge det ut på Facebook, når alle andre er "varslet" :) Om ikke vi gjør det så gjør noen andre det. Men vi skal være først!
   
 18. SnartMorTilTo! Forelsket i forumet

  Det er så teit at man må stresse med å legge ut nyheten bare for å få LOV til å være først liksom! Helt merkelig..? Men det er godt det er flere av oss som tenker i samme bane.. Kanskje denne merkelige trenden snur seg snart, og at nettvett og høffelighet på nett blir mer utbredt :p lov å håpe!
   
 19. SnartMorTilTo! Forelsket i forumet

  Lurt å være tidlig ute da! Da fatter ingen mistanke når veggen først er stengt heller :p haha
   
  • Liker Liker x 1
 20. Nienna. Forumet er livet Marslykke 2016

  I min vennekrets har det stort sett vært den eldre generasjonen som har delt nyheten på andres vegne. Så det kan jo være at det blir bedre når de lærer seg litt mer nettvett (hvis det noengang skjer da) :p
  Helt enig med deg. Er helt dust at man skal måtte stresse med å være først ute til å dele sin egen nyhet. Rart at det har blitt sånn.
   

Del denne siden