Skal dere booke nyfødtfotografering?

En tråd i 'Oktober 2021' startet av Emmie L ✿, 23 Sep 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Emmie L ✿ Flørter med forumet Oktoberbarna 2021♡

  Jeg og mannen er inne på tanken å booke nyfødtfotografering til vår lille når hun kommer :dummy1: Har funnet en fotograf som tar helt nydelige bilder i byen her jeg bor, og har tatt kontakt med henne om booking og pris. Hun tar 10 500 kr for selve fotografering med mulighet for familie- og søskenfotografering, samt fotografering av bare storesøsken. Veggbilde 40x30 cm, 2 gaveprint 30x24 cm, 10 digitale filer og bildeapp i minst 1 år.

  Synes jo dette er forferdelig dyrt, og lurer jo på om det er verdt det. Er ikke så veldig kreativ selv, og tror ikke jeg blir å orke å hive i gang en stor fotoshoot med baby bare noen uker etter fødsel. Så ser derfor for meg at det ikke blir noe spesielt med fotografering, enn det man tar med mobilen. Så vurderer dette sterkt, men har også tatt kontakt med henne igjen for alternativer til nyfødt fotograferingspakker som er billigere, evnt. uten produkter. Hun leier ut alt av rekvisitter og antrekk i alle form og farger, og virker som hun virkelig legger opp alt slik du ønsker det for at man skal bli fornøyd med bildene. Venter på svar nå da :rolleyes:

  Skal dere booke nyfødt fotografering, og/eller har dere erfaringer med det fra før av? :happy: Var det verdt det eller føler dere at pengene ble litt bortkastet?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. MilaS Gift med forumet Oktoberbarna 2021♡ Aprillykke 2017

  Vi hadde nyfødtfotografering med storesøster og det var så verdt det! Hun var 8 dager gammel og det var ikke stress i det hele tatt fordi fotografen hadde så tekken på å håndtere en nyfødt at hun bare fikset alt. Vi kunne sitte ned å spise og kose oss i 4-5timer mens hun styrte på :)
  Bildene ble også veldig nydelige. Tror vi betalte 16.000kr for 30 høyoppløslige filer, men kunne fått det til mellom 8-10.000kr hadde vi nøyd oss med 10 bilder. Vi klarte ikke å velge bort bilder så derfor ble det den dyre pakken.
  Jeg elsker virkelig de bildene og det er noe helt annet enn bilder man tar selv. Jeg har foto som en hobby, men nyfødtbildene er som kunst i forhold. Jeg la ut et par bilder på skjult i skravletråden for et par uker siden:)

  Vi har allerede booket nyfødtfotografering til lillesøster :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 3. Emmie L ✿ Flørter med forumet Oktoberbarna 2021♡

  Åhh! Og det høres jo virkelig verdt det når man får så flotte bildet av lille nurket:love7 Helt enig at bildene blir helt unike i forhold til hvis man gjør det selv. Har speilrefleks, men tror ikke jeg hadde tatt like fine bilder uansett om jeg hadde prøvd. Er vel penger well spent, men prøver nå å overbevise mannen om at dette er verdt pengene. Han er ikke den som er mest glad i å bruke penger, så ønsk meg lykke til :p
   
 4. Emmie L ✿ Flørter med forumet Oktoberbarna 2021♡

  Glemte å spørre, valgte dere bare digitale høyoppløselige bilder og ingen produkter i tillegg for den prisen? Vet at mange fotografer tilbyr å skrive ut bilder for deg, eller lage til med bilderamme eller noe lignende.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. MilaS Gift med forumet Oktoberbarna 2021♡ Aprillykke 2017

  Mannen min var litt skeptisk selv, men i ettertid så sier han at han ikke angrer i det hele tatt :Heartpink
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Vetlespire Glad i forumet Oktoberbarna 2021♡

  Jeg syns nyfødtfoto personlig er alt for dyrt og filene er desverre overpriset (jeg har fått pris på 6000 til dyktig fotograf da jeg har sjekket opp). Jeg har drevet litt med hobbyfoto selv og har med det fått i meg et brukt systemkamera som jeg skal ta noen bilder med og redigere. Jeg sparer så sykt mye penger på det og da vil vi også ha mulighet til å lage et flott babyalbum til henne, samt at vi kan gi bort fine og minnerike bilder i julegave :Heartred jeg tenker det er til det beste når jeg tenker på diverse utgifter som vil komme med tiden når barnet vokser til :happy:
   
  • Liker Liker x 2
 7. MilaS Gift med forumet Oktoberbarna 2021♡ Aprillykke 2017

  Vi valgte bare filer da, men i ettertid har hun endret det slik at man må kjøpe produkter også får man med filene gratis. Så vi kommer sikkert til å velget et album denne gangen også får vi de samme filene digitalt i tillegg.
   
  • Liker Liker x 1
 8. MilaS Gift med forumet Oktoberbarna 2021♡ Aprillykke 2017

  Det er nok veldig individuelt hva man ønsker å bruke penger på og hva man prioriterer :)

  Jeg har et ganske så dyrt speilreflekskamera selv og har tatt nyfødtfoto av nevøene mine, men det er virkelig ikke i nærheten av hvor bra det ble med en nyfødtfotgraf. Jeg tenkte faktisk å ta nyfødtbilder av storesøster selv, men etter et par dager kastet jeg inn håndklet og fikk hastebestilt nyfødtfotografering. Mye av jobben er ikke å ta selve bildene, men å få babyen i riktig posisjon. Fotografen bygger liksom opp babyene fra undersiden liggende på små sakkosekker med små risposer eller tepper osv for å få en positur som ser fin ut på bilder (og alt dette gjør de mens babyen sover på et magisk vis).
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
  Last edited: 23 Sep 2021
 9. Emmie L ✿ Flørter med forumet Oktoberbarna 2021♡

  Er jo en stor utgift, og det finnes mange flere utgifter som er viktigere å prioritere enn at man tar baby med til fotograf. Så er jo alltids en vurderingssak, tror vi rett og slett bare må vente til vi får svar og ta det derifra. Er ikke så veldig gira på å gi meg ut på en slik fotografering selv, og tror det kan være fantastisk å ha slike bilder å se tilbake på i ettertid, også for barnet i framtiden. Hadde jeg vært like kreativ som deg hadde jeg sikkert også gjort det sånn, er mye penger spart :love2
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Emmie L ✿ Flørter med forumet Oktoberbarna 2021♡

  Får håpe det blir samme tilfellet med mannen her i huset, argumentet hans var jo at jeg kan ta like fine bilder som fotografen :rolleyes: fint at han har trua på meg, men føler ikke barseltiden spesielt for meg som er førstegangsfødene er tiden for å begå meg ut på en stor fotografering. Blir nok noen fine bilder tatt uansett, men som du sir kan man ikke sammenligne dem med hvordan en profesjonell fotograf legger opp shooten på. Tror vi begge blir å være i lykkerus når vi ser hvordan bildene ble :blob5:blob3
   
 11. Hellso Forelsket i forumet Oktoberbarna 2021♡

  Vi skal ikke ha nyfødtfotograf, men jeg har en venninne som er veldig god på å fotografere. Så planen er å få henne til å ta bilder av storesøster og lillesøster en dag det er pent ver. Hun har ikke studio, så bildene blir tatt ute i naturen. Og jeg har matchende klær liggende klare :Heartred

  Vi brukte henne til 1års bilder av storesøster og ble kjempefornøyd med de. Prisen er også mye rimligere når en snakker 1500kr vs 10 000 kr++. Og så mye penger har ikke vi å legge ut på noe slikt :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Emmie L ✿ Flørter med forumet Oktoberbarna 2021♡

  Høres ut som en god plan, heldig du er som har en venninne som kan ta kjempefine bilder! Jeg har et søskenbarn som også er knallgod på å ta bilder, men hun bor sørpå i Norge og vi er oppe i nord så kan nok ikke bruke henne:sour:
   
 13. MilaS Gift med forumet Oktoberbarna 2021♡ Aprillykke 2017

  Det er mye mer jobb enn man tror og det er så fasinerende å se hvordan en profesjonell nyfødtfotograf jobber. Vi holdt på i 5 timer og da var vi innom 5 sceneskifter. Det er bare å se på youtube hvor mye jobb det ligger bak å posisjonere babyen og da bruker de underlag (sakkosekker) som er formet for å løfte babyen riktig samtidig som fotografen bruker såpass rolige bevegelser at baby sover hele tiden :)
  https://m.youtube.com/watch?v=7D8iDALmffU
  Babyen vår hadde kolikk og jeg klarte knapt å legge fra meg henne uten at hun hylte, men fotografen fikk henne i søvn på et blunk og kunne gjøre nesten hva hun ville med henne. Veldig fasinerende. Vi ba henne lære oss noen sovetriks før vi dro :hilarious: bare den kunnskapen var verdt prisen for vår den :hilarious:

  Håper dere blir fornøyde uansett hva dere ender opp med å velge :)
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 14. Nurk85 Betatt av forumet Junibarna 2019

  Vi booket fotografering for lillesøster for en god stund siden så det er klart. :) Tok nyfødtbilder med storesøster og det angrer jeg ikke på! Fikk 5 digitale bilder på minnepenn og et album med bilder vi valgte selv for 7000. Vi ønsket oss penger til dette i barselgave fra besteforeldre som gjerne ville gi noe til den nyfødte. :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. Emmie L ✿ Flørter med forumet Oktoberbarna 2021♡

  Nydelig video! :love2

  Vi blir nok å gå for fotografering uansett, men er flott å høre andres erfaringer med det. Var faktisk ikke klar over at det var så dyrt som det faktisk er, derfor synes jeg det er greit å høre hva andre har betalt. Høres ut som 10000+ ikke er så uvanlig da! Lykke til med fotograferingen til deres lille :love2
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. Emmie L ✿ Flørter med forumet Oktoberbarna 2021♡

  God ide å ønske seg det i gave fra besteforeldre! Det tenkte jeg ikke på, og besteforeldrene har allerede vært kjempe gavmild med gaver allerede. Men fint å kunne ha noe å svare hvis noen spør om det er noe dem kan hjelpe med å kjøpe inn eller noe sånt!
   
 17. MilaS Gift med forumet Oktoberbarna 2021♡ Aprillykke 2017

  Takk :Heartpink
   
 18. Vetlespire Glad i forumet Oktoberbarna 2021♡

  ja det er det alltids! Nyfødtfoto er jo kjempefint og kunst i seg selv, og hadde jeg hatt råd til det så hadde det ikke vært tvil en gang :happy: jeg må bare tenke ut fra de midlene vi har. Men syns altså at fotografering i seg selv er veldig dyrt, det var heller det som var poenget mitt ved sist kommentar :wideyed: Slik vi snakket om i bilen forleden så betyr jo bilder mye, men vi ble enige om at det handler heller om bildene som blir tatt i nuet med familie og venner er kanskje de som betyr mest for oss igjen :happy: jeg tenkte å sette frem systemkamera i dåp feks og la folk selv ta litt bilder fra den stor dåpsdagen :D tror det kan bli kjempefint for albumet til tutta vår :happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 19. Vetlespire Glad i forumet Oktoberbarna 2021♡


  Ikke sant! Jeg er enig med deg, det er en kunst ja - og det er fantastisk å se hvordan en fotograf jobber med objektet som da er den lille bebisen :Heartred nei hadde jeg hatt nok penger og følt at jeg kunne prioritert det så hadde jeg ikke vært i tvil en gang :happy: Har selv tatt en del bilder både av dyr og mennesker i ulike settinger, alt fra bryllupsfotografering og til å komme ned på nivået til en liten dachshund - så det er artig å se hvordan man må tilnærme seg objektet i de ulike settingene :happy: Poenget mitt var aller mest bare at jeg syns det er forferdelig dyrt for fotografering, men det er jo en prioriteringssak hva man velger å gjøre :happy:
   
 20. Campanilla Glad i forumet Oktoberbarna 2021♡ Høsthjerter 2017 Junibarna 2019 Julibarna 2019

  Vi gjorde ikke dette med de første to. Med nummer en hadde vi rett og slett ikke råd til å bruke 8-10 000 på nyfødtfotografering (var begge studenter da). Med nummer to hadde vi hatt råd, men da følte jeg det ville være urettferdig siden vi ikke hadde av førstemann :rolleyes: I ettertid angrer jeg vanvittig mye på at vi ikke spurte foreldrene mine om hjelp til dette på nummer en og også gjorde det på nummer to, for de nyfødtfotoene vi har er ikke særlig bra (ennå de er tatt av en som har et bra kamera og er fotointeressert).
  Har dere råd og mulighet, gjør det! Man angrer ikke på de bildene man har tatt, men de man ikke har tatt er min erfaring. Denne gangen lurer jeg på å ta det som en nyfødt/søskenfotografering. For et par uker siden tok vi gravid/familiefoto, nok en ting jeg har angret på å ikke ha gjort med de andre, men som jeg ikke vil angre på denne gangen :p Bildene ble nydelige og jeg er sååå glad for at vi gjorde det!
   
  • Nyttig Nyttig x 1

Del denne siden