Sideulik.

En tråd i 'Premature og dysmatur' startet av endelig_vår_tur, 20 Sep 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. endelig_vår_tur Forumet er livet Maiblomstene 2017

  6 mnd kontroll hos pediater endte med mistanke om sideulikhet. Henvist barnenevrolog, men lurer på erfaringer rundt dette. Er veldig mild grad om det er det. Kun høyre armen som ikke er fullt så aktiv som venstre. Hun bruker den mest til å støtte seg, når vi gir henne støtte bruker hun begge, men mistanken ble vekt pga mororefleksen hvor armene oppførte seg forskjellig. Fysioterapeuten holder en knapp på at det dreier seg mye om balanse og ikke nødvendigvis sideulikhet.
  Hva kan jeg vente meg om det viser seg å være sideulikhet? Kan det trenes bort?
   
 2. Er det noen der ute som vet?
   
 3. endelig_vår_tur Forumet er livet Maiblomstene 2017

  Er ikke sikkert det er så lett å skrive om på offentlig rom
   
 4. Moxie Gift med forumet Marsboerne 20 18

  Prøv å finne leker som man må bruke begge hendene for å leke med. Heng morsomme ting på "den dårlige siden" i vogn, babygym osv. Hjernen er plastisk når de er så små, så hvis det er liten forskjell så bør det være håp om å kunne trene det opp :)
   
  • Liker Liker x 2
 5. endelig_vår_tur Forumet er livet Maiblomstene 2017

  Takk for tipset
   
 6. SingerAlite Gift med forumet Novemberlykke 2015 VIP

  Vår sønn var sideulik og det ble trent bort med øvelser fra fysio. Kan ikke huske om mororefleksen var noe ulik. Men som hun sa med lekene på siden som blir brukt mindre :) til å begynne med strevde han litt, men etter "trening" ble han bedre og sideulikheten forsvant. Krysser fingrene for at dere får god nytte av øvelser
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. endelig_vår_tur Forumet er livet Maiblomstene 2017

  Tusen takk for svar. Vi skal til utredning i slutten av oktober. Fysioterapeuten er veldig positiv og ser fremgang, men som hun sier er det greit å få det sjekket for sikkerhets skyld
   
 8. SingerAlite Gift med forumet Novemberlykke 2015 VIP

  Vi venter på resultat etter utredning i dag og skal til videre utredning i november. Ventetiden i er "kjedelig". Er bra fysio er så positiv da! :D håper det ordner seg :)
   
  • Liker Liker x 1
 9. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Mi er sideulik. Det begynte med samme arm. Men hennes var helt vissen. Det kan trenes opp veldig bra, vi har gjort det. Hun rullet også bare én vei, og ikke før hun var 7,5 måned. Hun går, og klarer seg veldig fint. Men nå er hun straks 20 måneder og høyre arm er enda mye mer passiv enn venstre. Samt vi kan se antydning til annerledes gange på høyre side, spesielt når hun er sliten. Veldig mye kan trenes, endel kan være tilfeldig, men en barnenevrolog er nok rett sted for en vurdering :) Vi var der ved 7 mnd alder, men da var det litt tidlig å si noe. Vi jobber nå for å få henne undersøkt på nytt. Det har såvidt vært snakk om at hun kan ha en veldig mild grad av cp.
   
 10. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Høres fornuftig ut :) Det trenger ikke være noe i veien, men alltid greit å få det sjekket. Fysio kan hjelpe dere med effektiv trening også.
   
 11. endelig_vår_tur Forumet er livet Maiblomstene 2017

  Vi går allerede 2 x uken til fysioterapi. Og har fått spesifikke øvelser å gjøre. Så sånn sett blir ikke treningen annerledes, men kanskje mer
   
 12. endelig_vår_tur Forumet er livet Maiblomstene 2017

  Takk for svar. Håper jeg er klar for svaret på sykehuset uansett hva det er
   
 13. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Men det er veldig bra [emoji171] For her har tidlig trening og øvelser betydd alt. Vi trener enda høyre hånd, så hun ikke skal glemme den helt bort og la den bli passiv.
   
 14. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Bare hyggelig [emoji171] Det trenger som sagt ikke å være noe, men det er veldig fint å få det sjekket og bli fulgt opp. Jeg husker deg jo, men ikke hele historien deres. Hvordan var forløpet med fødsel, og tiden etter? Mi ble henvist til barnenevrolog på sykehuset igjen i dag. Tenkte å skrive litt mer om det i den ene tråden jeg har inne fra før.
   
 15. endelig_vår_tur Forumet er livet Maiblomstene 2017

  Hun ble tatt med hastekeisersnitt i uke 33 etter at vannet gikk i uke 31. Fikk stigende infeksjonsprøver. Satt fast med venstre skulder i magen. Hadde RDS med apgar 6/8.
  Reiste hjem uke 36. Fikk paravirus etter 1 uke hjemme med haster inn på sykehuset pga pustestopp. Ble 1 uke på sykehuset. B12 mangel påvist. Fikk injeksjon da hun var 4 mnd.
   
 16. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Tenker det kan være fint med en sjekk :) I og med at hun hadde infeksjon også.
   
 17. endelig_vår_tur Forumet er livet Maiblomstene 2017

  Hun hadde ikke infeksjon. Jeg hadde i fosterhinnen. Hun hadde oppvekst av Gbs på huden, men behøvde ingen behandling. Men blir greit med sjekk.
   
 18. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Åja, sånn sett ja [emoji171] Da forstår jeg! Lykke til uansett, oppdater gjerne :)
   

Del denne siden