SFO bare i 1. klasse?

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av M+A=baby, 11 Aug 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Krösa Maja Forumet er livet

   
 2. Mrs. Lynch Heldig mamma! Juli13-jentene

  Skjønner at vi er utrolig heldig med vår SFO. De har opplegg og godt med voksne. Min 7åring storkoser seg. I år skal han ha SFO 3 dager i uka. To dager skal han gå hjem selv og blir da alene halvannen time :)
   
 3. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel VIP

  Da jeg gikk på barneskolen var det ikke Sfo en gang, men jeg mener å huske at selve skoledagen var mye lenger?

  Jeg vokste opp med at jeg ble satt på skolebussen fra jeg begynte i bhg som 3-åring, og det var samme buss som skoleelevene kjørte. :p

  Så hvis skoledagene da var lengre så var man jo ikke så lenge alene hjemme heller som det vil være for noen nå ;-)

  Jeg hadde alltid foreldrene mine hjemme.
   
 4. Krösa Maja Forumet er livet

  Det er nok forskjell fra skole til skole, men min sønn er hjemme mellom 14-15 har ganske lange dager egentlig :)
  Jeg husker at vi delte klassen i to når jeg gikk på småtrinnet, den ene begynte litt senere og sluttet senere, mens den delen som begynte tidlig sluttet tidligere. Jeg var ofte tidligere hjemme enn min søster som sluttet senere enn meg :)
  Ikke noe SFO når jeg var liten heller, (føltes seg gammel:p hihi )og mine foreldre hadde ikke noen andre valg enn at jeg var alene etter skoletid :)
  Det gikk bra med oss også, selv om vi tenker det er galskap i dag :)
   
 5. *Nyperose* Guest

  Altså jeg har barn med 2 års mellomrom og yngste sluttet på SFO i løpet av 1. klasse og dro hjem sammen med broren. Selvom de var/er hjemme sammen så passer jo ikke eldste på søsteren sin. Hun passer på seg seg selv, men de er to om å være hjemme sammen. Skulle det skjedd noe så hadde jeg ikke lagt ansvaret på broren liksom.


  Sent from my iPhone using BV Forum
   
 6. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel VIP

  Ja da er han jo ferdig sent.

  Her er de ferdige 12.45, så han ville vært hjemme ca 13. Og hvis vi da ikke er hjemme før 16.30 så blir det lenge synes jeg..
   
 7. Kengu Forumet er livet VIP

  Min tar skolebussen 13.40, er hjemme i huset 14.10 4 dager i uken fra i år.
  Jeg var ferdig før det da jeg gikk på barneskolen
   
 8. Kengu Forumet er livet VIP

  Her er det innspsringer i kommunen så fea i år er det 1 voksen pr 20 barn..
   
 9. M+A=baby Forumet er livet Marsboerne VIP Sommerfuglene 2017

  Det var ikke ikke så ille, jeg har hørt om 1 voksen pr 28 barn...
   
 10. Kengu Forumet er livet VIP

  Jeg har jobbet på sfo selv og stnes 1 voksen på 20 barn er altfor lite. Flr var 1 på 14 barn
   
 11. Vært her før Elsker forumet

  Jeg har ei som snart er 7,5 år og skal begynne i andre klasse. Drar du alle over en kam og sier de er UMODNE? Hun har gått sammen med venninner til skolen fire dager i uken siden de begynte på skolen. Den siste dagen har hun gått alene siden dag to på skolen. De to første ukene fulgte vi foreldre de hver sin dag, men så var jentene klare selv. De går helt alene, ingen er påkjørt og drept enda. Det er rett over 1 km til skolen og deler av veien går de i veien, da altså veien i et byggefelt.

  Når jeg hører om andre som blir kjørt og levert i bil eller med foreldre så tenker jeg de SYR puter under armene på de. vet om fler barn (andre steder i landet enn vi bor) som først uti tredje klasse slipper ungene ut alene på skoleveien. Hallelujah, glad jeg ikke overbeskytter ungene mine så mye. Jeg var 7,5 år når jeg begynte på skolen men jeg tok buss fra dag en da det var et stykke til skolen. ALDRI tenkte min mor på at det var et alternativ å kjøre meg, hun måtte jo rekke sin jobb en annen retning. Rett nok var jeg ikke alene da det var mange andre fra samme område som gikk til bussen og tok bussen----

  Kan stikke avgårde uten at foreldre vet hva? Jeg stoler virkelig på jenta mi så mye at det gjør hun ikke. Grusom som jeg er har jeg i tilleg hver mandag i et halvt år sendt henne helt alene til fritidsaktivitet en kveld i uka, fra fire til fem. Hun har gått deler av samme veien som til skolen HELT ALENE!!! Hun er ikke påkjørt og drept her, ei heller kidnappa.

  Og ikke tror jeg ungen min er ekstremt moden heller. Men vi stoler på henne og bygger opp at hun klarer ting selv. Vi har til dags dato ALDRI kjørt henne til skolen. Hvorfor? Fordi hun har to bein som virker helt fint.

  Nå har ikke jeg barn på SFO fordi vi (heldigvis) har noen hjemme her når skolen er ferdig. Men begge ungene har venner som går og har gått på SFO og alle har gått hjem alene enten til foreldrene kommer hjem eller de er alene en time før de kommer.
   
 12. M+A=baby Forumet er livet Marsboerne VIP Sommerfuglene 2017

  Ja, enig at det egentlig er dårlig uansett. Selv håper vi å inngå å bruke sfo i det hele tatt når den tid kommer.
  Har besteforeldre i nærheten som er pensjonister og flere naboer å samarbeide med. Heldigvis er det barnehage i 4 år til:)
   
 13. Kengu Forumet er livet VIP

  Heldige dere da , godt med besteforeldre i nærheten :)
   

Del denne siden