Tjukkaaa
Forumet er livet

170 g hvetemel
85 g uraffinert sukker
75 g smør, romtemperert
35 g paste av pistasjenøtter
1 dæsj melk
4 stk eple
4 ss crème fraîche
1 dl hakkede pistasjenøtter
2 ss brunt sukker
FREMGANGSMÅTE
Forvarm ovnen til 200 grader. I en medium bolle, bland sukker, smør og pistasj-paste med en gaffel. Ha i mel og bland medgaffelen.
Når deigen blir grov som sand, ha i en dæsj melk og kna deigen med hendene til den begynner å samle seg.
Spre blandingen jevnt i en 25 cm smurt springform. Press deigen ned så den dekker hele bunnen - og pass på å få en liten kant rundt hele (dette er mye lettere enn å kjevle i en runding). Prikk hull med en gaffel. Bak i ovnen i 12-15 minutter - til den er gyllen.
Vask og skrell eplene. Skjær dem i tynne skiver. Legg dem så jevnt du klarer på bunnen. Sett dem i ovnen og stek i 30 minutter til eplene har blitt bløte og brune.
Ta ut kaken av ovnen og ha drypp over crème fraîche. Dryss på brunt sukker og pistasjnøtter. Ha det tilbake i ovnen i 15 minutter til. Ta den ut av ovnen og la den kjøle seg helt ned.