Sender du febersykt barn i barnehagen?

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Kengu, 1 Mar 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. nuttakanutta Flørter med forumet Junibarna 2015

  What????? Uhygienisk! Og smittefarlig! Det hadde jeg tatt opp og nekta måling på mitt barn!
   
 2. nuttakanutta Flørter med forumet Junibarna 2015


  Ungen min er i barnehagen i høst/vinter og påskeferie.. Hele sommeren (minus enten 3 eller 4 uker tvungen ferie)

  Jeg jobber turnus i 100% stilling noe som i seg selv er krevende. For at jeg skal være den beste mammaen jeg kan være for barna mine trenger jeg å hente meg inn litt. Dermed bruker jeg barnehageplassen jeg betaler for. Men jeg henter gjerne tidligere. Og kan ta en eller annen fridag innimellom. Bare litt sånn for å ta den mammaen i forsvar. Føles litt her at man er en dårlig mamma om man ikke tar fri ungen(e) i ferier.. Hver familie gjør det som passer seg selv best tenker jeg ;) noen trives og har tid til mye fri/ferie.. Noen trenger å bruke barnehagen helt fult og følger kun foreldrenes ferier (4-5 uker) og noen skulle gjerne hatt mer fritid med barna men rett og slett ikke har sjangs.. Men.. Har man syke barn så får man holde seg hjemme med de. Man har det aldri så travelt man ikke kan være hjemme med barna sine.. Om man så må bruke ferie eller ulønnet permisjon..
   
  • Liker Liker x 2
 3. Nemie Forumet er livet VIP

  Kjenner til en barnehage der de tar tempen på alle barna uansett allmenntilstand i avdelingen dersom et av barna har feber og sender utelukkende alle hjem med feber presis 38 eller høyere. Og er glade for at det blir færre unger å passe på... Nei, syke unger skal ikke i barnehagen, men å gjøre det på den måten synes jeg ikke noe om
   
 4. Mamma-03-06-13-17 Forumet er livet

  Nei.
   
 5. Nænnæn Glad i forumet

 6. LilleUllsokk Forumet er livet Septembermødre <3 Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  Samme hadde jeg!! Men jeg kan jo ikke akkurat ringe bhg da det ikke er mitt barn, men tipset foreldrene :)
   
  • Liker Liker x 1
 7. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Selvfølgelig skal alle med over 38 i feber sendes hjem uansett allmenntilstand. Det er feber! Noen barn merker man ikke så godt har feber og brygger de på noe trenger de hvile og de andre barna skal skånes for smitte.
   
 8. Kengu Forumet er livet VIP

  Håper de endrer praksis i bhg nå dq
   
 9. Krösa Maja Forumet er livet

  Så barnehagen bør ha en rutine på å ta tempen på barna hver dag i tilfelle noen har feber?
   
 10. spirelitens Februar 2014's Miss Kokk <3 Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 VIP

  Ja alle barn må gjennom rektalundersøkelse før de kan komme innenfor døra :D
   
  • Liker Liker x 3
 11. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Jeg bare reagerer når en unge blir sendt syk i barnehagen og da topper det seg litt når ungen aldri har fri heller.

  Syns absolutt ikke at man er en dårlig mamma fordi man ikke tar ungen ut av barnehagen i feriene! Det skal litt mer til for å være en dårlig mamma. ;)

  Men enig, man har det ikke så travelt at man ikke kan være med ungene sine. Da må man prioritere annerledes.
   
 12. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Nei, har ungen feber blir hun hjemme. Skulle jeg så absolutt vært ett sted akkurat den dagen, så skaffer vi barnevakt eller så blir far hjemme
   
 13. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Det sa jeg ikke. Jeg reagerte på at hun skrev det som negativt at alle med feber ble sendt hjem. Selvfølgelig skal de sendes hjem.
   
 14. Krösa Maja Forumet er livet

  Hun skrev det som negativt at barnehagen hadde som mål å sende hjem alle barn og at de hadde som rutine å sjekke om noen hadde litt høy temperatur, hvorfor sjekke alle barn om barna er i form lurer jeg på ;)
   
 15. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Nei hun skrev ikke "litt høy temperatur", hun skrev 38 og over. Noe som er feber. Da skal ungene selvfølgelig sendes hjem ja.

  Har aldri kommentert ang å sjekke alle barna. Det må nok de som jobber der svare på.
   
 16. Krösa Maja Forumet er livet

  Ja feber er definert på over 38, men det er lurt å måle flere ganger. Har barna herjet f.eks kan temperaturen øke til 38, for å gå ned igjen rett etterpå. Jeg oppfatter ikke innlegget slik, jeg oppfatter det slik at barnehagen helst vil kvitte seg med flest mulig barn. Selv opplevd å henter friskt barn flere ganger uten feber, for den ansatte ville helst ha minst mulig barn på avdelingen.
  Jeg synes det er hårreisende om barnehagene skal ha rutinesjekk på barna for å se etter feber;)
   
 17. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Ser at den er kjip. Men nå står det ingenting om at personalet ikke vet hvordan man måler riktig temperatur da, så det blir jo bare spekulasjoner.

  Det er synd at det er blitt slik i barnehagene at man har så store barnegrupper og så lite bemanning at man ser helst at ikke alle barna er tilstede:( Jeg vet det er slik at mange føler de endelig har tid nok til ungene når barnegruppen er mindre. Ganske tragisk at man ikke har nok tid ved full gruppe :( Men å sende hjem friske barn er selvfølgelig ikke greit forde.

  Ang den rutinesjekken så ønsker jeg ikke automatisk å tenke det negative om folk. Tviler på at personalet åpenhjertig faktisk forteller foreldrene at de gjør det for å ha færrest mulig barn:p Jeg velger heller å tenke at det er positivt at de er ekstra oppmerksomme på sykdom når de vet det er sykdom på avdelingen, og i tillegg kanskje vet at noen av barna kan være fulle av energi selv med feber. Det er fint at de tar smittevern på alvor. Hvis man opplever å få sendt hjem frisk barn gang på gang så får man heller ta det opp. I seg selv som en del av smittevern ser jeg ikke problemet, så lenge det bare er syke barn som blir sendt hjem :)
   
 18. Nemie Forumet er livet VIP

  Det er en av de som jobber der som fortalte dette til meg siden vi er bekjente og jeg ikke har noe forbindelse til denne barnehagen. Ja, syke barn skal selvsagt hjem, men det bør ikke være et mål i seg selv å sende så mange barn som mulig.
   
  • Liker Liker x 1
 19. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Har ungen feber, er det fort gjort at den blir mer pjusk utover dagen. Så.. For sin egen del, sender jeg ikke et barn i barnehagen eller på skolen med feber nei..
   
 20. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel VIP

  Joda, men her var vel poenget at når ETT barn har feber og er dårlig, så måler de tempen på ALLE barna selv om de har fin allmentilstand. Og det er vel å gå litt over streken? Du måler ikke da de 17 andre for å se og håpe at de også har feber?
   

Del denne siden