Sender du febersykt barn i barnehagen?

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Kengu, 1 Mar 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Kengu Forumet er livet VIP

  Om du mener meg under enkelte som har vanskelig å forstå så stemmer ikke det. Jeg forstår jeg men sier likevel de aller fleste klarer å kjenne det om barnet har normaltwmp på 36.5
   
  • Enig Enig x 1
 2. Rutla Forumet er livet jentene i juni13 VIP

  Nej!
   
 3. Rutla Forumet er livet jentene i juni13 VIP

  I vår barnehAge skal barna holdes hjemme i 24 timer etter at de er feber frie. Er nok mange som ikke holder den reglen. Og det er urolig synn da det tar så lang tid før vi blir kvitt det på avdelingen.
   
 4. Camilla87 Flørter med forumet

  Ville nok aldri sendt barnet mitt i barnehagen med feber nei, når hun har feber er hun jo gjerne veldig slapp og utilpass, og man sender jo ikke syke barn i barnehagen.

  Med det sagt så er temperaturregulering til små barn ikke utviklet og fungerer annerledes enn hos voksne. Den øker og synker raskere, og kroppstemperaturen øker f.eks mye hvis de f.eks er i et veldig varmt rom, men de er jo ikke syke per definisjon fordet om :)

  Jeg har flere ganger henta i barnehagen fordi hun har hatt feber, når vi har kommet hjem har det som oftest gått over like fort som det kom og hun har vært i tipp topp form igjen. Så denne 24timers-regelen skjønner jeg ikke helt. Med mindre det åpenbart er hvis de har hatt sykdom/infeksjoner da.
   
 5. Sofie. Forumet er livet

  Åh, sukk. Hadde du nå bare lest det jeg har sagt. Jeg VET at unger er forskjellig! Noen renner det snørr på hele vinteren, mens MIN unge har kun rennende nese når han er syk. Var det bedre forklart nå da??? :rolleyes: Har ALDRI sagt at jeg synes det er rart/feil med snørrete unger. Er vant til det etter å ha vokst opp med unger rundt meg, OG har jobbet i både barnehage og på barneavdelingen på sykehuset(så vet alt om smittespredning). Jeg holder min sønn hjemme når det renner masse snørr og han hoster mye, for da er han skikkelig syk.
   
 6. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Det ble jo fremstilt som "dumt" av folk p sende snørrete og hostende barn i bhg for å smitte din, slik jeg klarer tolke det du skrev.

  Hvorfor sukke over at sånne barn er der, dersom du vet at det er helt normalt at de er mer enn friske nok likevel?
   
 7. Sofie. Forumet er livet

  Har hverken sukket eller klaget over det. Tror du må lese på nytt hva jeg skrev i første innlegg. Det er du som vrir på svarene mine!
   
 8. Dreamy Elsker forumet Junibarna 2015 ❤ Aprilbarna19 ❤

  Vi fikk pannetermometer i fjor :)
   
 9. Anjamor2 Flørter med forumet

  Sender ikke når ungen har feber.
   
 10. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Men du skjønner at hvis normaltemperaturen på barnet er 37.8 så vil vi ikke kjenne stor forskjell hvis bArnet har 38.2? Sånn er gutten min.. Derfor tror jeg nok jeg har sendt han med feber i barnehage/skole uvitende. Men han har heller ikke blitt sent hjem pga dårlig form altså..
   
 11. Kengu Forumet er livet VIP

  Det har nå skrevet noen ganger. Har barnet normaltwmp på 37.8 så skjønner jeg det altså
   
 12. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Har sendt barnet mitt mange ganger i bhg med feber. Helt uvitende. Hun er ikke merkbar varm før temperaturen bikker 39,5 siden hun har høy normaltemp. Jeg har aldri blitt oppringt av bhg, men jeg har sett at hun har feber når jeg henter. Men vi er vant med temperatur opp mot 42, så er ikke så lett å alltid vite. Allmenntilstanden her blir ikke påvirket av feberen, men hva som er årsaken til feberen. Men når hun er syk (og feber, ja) holdes hun hjemme.
   
 13. Krösa Maja Forumet er livet

  Hvordan kan man være vant med feber i 42? Det er jo direkte livstruende og håper ikke det er vanlig med livstruende feber hos dere:eek:
   
 14. ToBlirSnartTilTre<3 Elsker forumet Aprillykke 2016

  Det finnes foreldre som jobber turnus som ikke har fri helligdager. Bare sånn føre man dømmer foreldre for raskt:)
   
 15. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Leste ikke videre :) men så det etterpå :)
   
 16. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Ja, nettopp. Da har dem gjerne ikke tid om de jobber slik at ungen aldri får fri.
   
 17. Krösa Maja Forumet er livet

  Så foreldre i turnus har ikke tid til sine barn fordi de ikke har fri helligdager?
  Synes jeg var dømmende sagt.
   
  • Liker Liker x 3
 18. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Opp mot 42 er helt uproblematisk så lenge det ikke varer over tid. Vi har hatt noen turer på legevakt og blitt sendt på sykehus i de tilfellene hvor paracet ikke virker. Sykehusapoteket lager ibux stikkpiller til oss sånn at vi kan få den ned selv hjemme. Nå er det en stund siden den har vært så høy da, heldigvis. Den kommer sjeldnere dess eldre hun blir. Utrolig hva man kan bli vant med. Første gangen trodde jeg hun skulle dø. Huden blir ganske ekkel når de blir så varme.
   
 19. nuttakanutta Flørter med forumet Junibarna 2015

  Selvsagt ikke! Her tar vi en feberfri dag hjemme før barnehage.. Skolebarnet sender vi når ham føler seg klar. Altså må være feberfri og kun lab feber dagen før og allmentilstand. Altså det samme som jeg selv ville gjort mtp jobb. Men han er så stor at han greier kjenne hva han orker og ikke.
   
 20. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Nei, det var ikke det jeg mente.
   

Del denne siden