Senabort uke 15. Hva skjer?

En tråd i 'Vi som har mistet etter uke 12' startet av mymy, 22 Apr 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. mymy Elsker forumet Himmelbarn Oktoberfruene 2018 JuniJubel2021

  Fikk tlf fra legen om trisomi 18 og er helt knust. Legen skulle sette i gang prosessen men abort nemden. Men hva skjer videre? Er så knust og gruer meg til det som skal skje videre.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 10
 2. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Jeg fikk en pille jeg skulle svelge etter møtet med nemnda, og deretter ble jeg lagt inn på sykehuset for selve aborten (medisinsk) 2 dager etterpå. Jeg fikk så mye smertestillende jeg ville ha, og de passet veldig godt på meg. Etter at de hadde rengjort den lille fikk vi se henne og ta farvel.

  Nemnda var en fin opplevelse. Det var ingen fordømming. Vi snakket om årsaken til aborten, og legen vi snakket med spurte om det ene og det andre for å bli sikker på at vi var sikre på valget. Jeg trodde vi måtte kjempe om å få det godkjent, men det måtte vi ikke. Fosteret var ikke levedyktig, så det var jo ingenting de kunne ha gjort uansett.
  Vi ble så godt tatt imot under hele prosessen, så jeg sitter igjen med en følelse av at vi fikk en god opplevelse ut av en grusom situasjon. Vi fikk og besøk av en sosionom som snakket litt med oss om situasjonen og om eventuell grav eller minnelund osv.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Jeg mistet på et annet tidspunkt så der har jeg ingen erfaring å dele rundt det som har med nemda å gjøre, men dersom du ønsker begravelse/minnesermoni-alternativ er det et begravelsesbyrå i Oslo som har et eget program for de aller minste. Det kan varmt anbefales om det er ønskelig ❤️

  Jeg synes det var godt å få se barnet og holde det. Dersom du er redd kan jordmødrene forklare deg hvordan babyen ser ut først for eksempel, et alternativ er også å bare se en liten fot eller hånd. Men jeg synes det var helt naturlig å ha lille helt inntil meg.

  Sender varme tanker for tiden fremover - Det finnes ikke noe verre enn å måtte ta farvel med barnet sitt.. Klem ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. mymy Elsker forumet Himmelbarn Oktoberfruene 2018 JuniJubel2021

  Takk for svar. Skal til legen og i nemden i morgen så får vel mer informasjon om hele prosessen. Så mange spørsmål nå. Gruer meg
   
  • Hjertelig Hjertelig x 5
 5. Kraakemor Blir kjent med forumet Himmelbarn

  Føler sånn med deg, det er helt forferdelig å få en nedslående beskjed om å avbryte det ønskede svangerskapet :Heartred Vi fikk beskjed om for lite fostervann i uke 14 og ble anbefalt og avbryte svangerskapet, selv om de ikke fant noe feil på fosteret.
  Vi signerte et skjema og møtte nemda som var en overlege på gyn. med telefonkontakt med et annet medlem i nemda. Vi ga henne det signerte skjemaet og det hele gikk svært fort og var ikke som jeg hadde sett for meg. Deretter fikk jeg en pille jeg skulle ta to dager før jeg skulle legges inn. På Sykehuset to dager etter tok jeg cyclogest og så startet det. For meg kom morkake ut først, deretter kom et lite foster. Vi valgte dessverre ikke å se fosteret for jeg fant situasjonen svært krevende og siden vi bare var i uke 15 var det nok veldig lite. Men jeg bevarer de gode minnene av å ha hatt den lille i magen samt alle ultralydbildene vi har. Reiste hjem på kvelden. Avventer obduksjonsrapport som ble sagt å være klar 6-8 uker etter. Vi måtte velge hvordan fosteret skulle håndteres. Vi valgte at fosteret skulle legges i anonym minnelund:Heartred Både før og etter dette var vi i samtale med en av sykehusets sosionomer som kunne svare på mye og være til støtte! Det var til god hjelp.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. mymy Elsker forumet Himmelbarn Oktoberfruene 2018 JuniJubel2021

  Takk for godt svar.. Nemden var rimelig kjapp slik som du skrev. Godt det! Fikk samtale med sykepleier etterpå men valgt utsette prosssesen to dager siden helgen kommer og mangel på barnepass til poden vår. Så på lørdag skal jeg få de første tablettene og settes i gang på mandag. Tipper vi velger anonym minelunde her og. Klare ikke bestemme meg for om jeg skal se den lille eller ikke. Må ta det på mandag tenker jeg. Heldigvis får samboeren bli med sånn at jeg slipper gjøre det alene.. Håper det går kjapt og ikke drar ut! Gleder meg til dette er over.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. mymy Elsker forumet Himmelbarn Oktoberfruene 2018 JuniJubel2021

  Så bra det ble en god opplevelse tross omstendighetene! Hvor gamelt cat fosteret.. Så usikker på om jeg vil se eller ikke.
   
 8. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Etter mine beregninger var jeg ca 15 uker på vei. Det var et minimenneske, og jeg husker at jeg ble overrasket over alle detaljene. Angrer sånn på at jeg ikke tok bilder da :(
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. mymy Elsker forumet Himmelbarn Oktoberfruene 2018 JuniJubel2021

  Ja de er jo ferdig utviklet og skal bare vokse. Får se hva jeg gjør.. Er nok godt for prosessen videre å se den lille. Vet jo forsatt ikke kjønnet. Kjenner jeg angrer litt på at jeg utsatte alt i to dager men i disse corna tider er jo ikke noe normalt.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. 3 barns mammaen Elsker forumet Septemberbarna 2019

  Jeg har ingen egen erfaring. Så jeg kan ikke engang forestille meg hvor ufattelig vondt og vanskelig dette må være for deg/dere.
  Men jeg har hørt fra andre at de anbefaler deg å se fosteret. Selv om det må være ubeskrivelig tungt og tøft. Så håper jeg at det kan lette veien videre, ved at du kan få tatt farvel på den måten.
  Styrkeklemmer til deg:happy::Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Kokokos Flørter med forumet

  Hvordan går det med deg @mymy ?
   
 12. mymy Elsker forumet Himmelbarn Oktoberfruene 2018 JuniJubel2021

  Takk som spørr. Selve abort prosessen gikk veldig raskt. Var feridg på 2.5t men har blød i varierende grad siden den gang. Fikk mensen forgje søndag trodde jeg var ferdig i dag men begynt på ann igjen så må vel ta kontakt med legen å høre om en kontroll. Synes det bare er så ufattelig vanskelig ta den tlf. Helt rart i grunnen. Hadde håpt mensen fikset det. Blir aldri ferdig med det når en konstant blør.
   

Del denne siden