Senabort: seteleie eller hodet?

En tråd i 'Vi som har mistet etter uke 12' startet av Arkimedes, 8 Apr 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Arkimedes Glad i forumet Himmelbarn Juligull2021

  Jeg er nysgjerrig:

  Dere som har tatt senabort av ulike grunner i + - uke 20. Kom barnet med sete/føtter eller hodet først?

  Og ble det en pause før dere presset ut resten av barnet etter at kropp eller hodet var ute?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Vanillaflower Forumet er livet Tilgangsansvarlig MayDay2021 Himmelbarn

  Hun kom med hodet først, med full inntakt fostersekk rundt seg faktisk. Pressriene stoppet opp når hun var halveis ute, så gikk par minutter før siste del av henne også kom ut :) morkaken kom også samtidig som henne.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Lilletrillee Betatt av forumet Himmelbarn

  Lille jenta kom med hodet først. Hrr stoppet det også opp når hun var halveis ute, men kom ved neste pressrie helt ut. Noen minutter etterpå (føltes som en hel evighet) kom morkaka ut også.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 4. dagosi Gift med forumet Novemberbarna 19 Himmelbarn

  Usikker på hvilken vei han kom, men tror det var med føttene først. Han kom ut med sekken og morkake og alt intakt. Her stoppet det ikke opp, men etter at første del kom ut så holdt jeg igjen det jeg kunne, fordi jeg ikke var klar over at dette var en stillfødsel. Tror jeg holdt igjen i rundt 2 timer, før vi kom oss til sykehuset og fikk hjelp. Men da var det bare et host å så var han ute. Vi ventet ikke på neste press engang.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Starflower Elsker forumet Himmelbarn Oktoberbarna 2021♡

  Kan ikke hjelpe :( men sender deg en bamseklem :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Arkimedes Glad i forumet Himmelbarn Juligull2021

  Takk for svar!

  Hos meg kom kroppen først, og jeg følte hele kroppen min bare ga helt opp, og jeg fikk til slutt bare beskjed om å presse ut hodet uten rie. Aner ikke tidsperspektivet. Skulle tro at hele kroppen bare kom ut samtidig når den er så liten. Interessant at du også hadde en pause mellom der
   
 7. Arkimedes Glad i forumet Himmelbarn Juligull2021

  Takk for at du deler :Heartred Jeg trodde det var sjeldent med den pausen før neste rie, men kanskje ikke likevel. Skal føde igjen i juni/juli og frykter så stort akkurat den delen av fødselen. Ønsker at hele barnet kommer ut samtidig denne gangen :smiley-ashamed004 Bør kanskje høre med jordmor en gang til og dele bekymringene mine
   
 8. Arkimedes Glad i forumet Himmelbarn Juligull2021

  Huff, så din kom helt uventet? Må ha vært et sjokk :(
   
 9. dagosi Gift med forumet Novemberbarna 19 Himmelbarn

  Ja jeg kunne ikke få barn, og hadde vært ufrivillig barnløs i 15 år da han plutselig ankom verden i uke 20. Han hadde fått vinger noen dager før. Men vi viste heldigvis ikke om han før han kom. Tror nok det hadde vært verre om vi hadde vist om han. Samtidig som det var litt av en opplevelse å gå gjennom en tidlig fødsel uten å vite at man gjorde det. Var ganske sikker på at min siste time var kommet og at nå rydde tarmene mine ut. Men ingenting kunne nok forberedt meg på opplevelsen likevel. Så egentlig veldig glad for at alt gikk så bra som det gikk siden jeg trolig ikke ville fått hjelp om han ikke hadde kommet ut selv.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Snakk med jordmor om dette. Et terminstort barn bør ikke komme ut så fort og særlig ikke når det er det første terminstore barnet du skal føde. Det vil kunne gjøre at du revner masse. Det er vanlig at man må presse endel lenger med større baby og jordmødrene bruker gjerne finskegrepet mot slutten hvor de faktisk holder barnet litt igjen mellom riene mot slutten når hodet står i åpningen. Hodet bruker lengst tid ut men når resten av kroppen kommer ut skjer det som regel i en bevegelse. Det er vanlig at det er pauser mellom pressriene på slutten hvor man kan få beskjed om å vente med å presse også eller hvor man venter på neste pressrie.
  Jeg fødte i uke 27 men babyen min var så veksthemmet pga dårlig morkake at hun var i størrelse mer som uke 22, kanskje litt større hode. Hun kom lett ut, trengte nesten ikke presse og jordmor trodde nok det skulle ta lenger tid for hun var ikke der akkurat da hun kom ut engang så jeg tok henne imot selv. Hun kom ut i et par press og jeg presset uavhengig av riene.
  Riene fra stillefødselen var like vonde som mine senere fødsler, men pressedelen var annerledes med mine terminfødte barn. Første terminstore barn brukte lengst tid ut, da kunne jeg kjenne hodet stå i åpningen mellom riene med hånda mi og det var endel pauser mellom riene. Nå sist var det setefødsel så da var det litt annerledes opplegg på slutten :)
  Jeg var ganske redd første fødsel etter stillefødsel, denne gangen hjernevasket jeg meg selv under riene om at denne babyen faktisk var i live og at alt skulle gå bra, det hjalp på et vis. Hadde også elektrode på babyen så jeg kunne se pulsen hennes hele tiden, det hjalp for meg hvertfall. Men vet ikke om det er noe som kan trygge deg under fødselen om at det er en annen fødsel enn det døde barnet om du skjønner ❤️
  Uansett kan en time med litt god tid sammen med jordmor til å snakke om fødsel være en god og tryggende forberedelse.
   
 11. Baby4? Guest

  Det er nok stor forskjell å føde et fullbårent barn og et barn rundt uke 20.. den siste halvdelen av svangerskapet brukes på å vokse. Jeg tror nok du egentlig ikke ønsker å fø hele babyen ut på en gang. Ideelt sett kommer hodet først, så hjelper jordmor til med å rotere riktig, bremse om nødvendig og beskytte så du ikke revner helt. De hjelper også gjerne skuldre ut. Resten sklir raskt ut, men tror den "pausen" er nødvendig for underlivet, men også for deg som faktisk må presse ut dette ganske store barnet.

  Snakk med jordmor om bekymringene dine, men husk at slike fødsler er helt ulike.. :Heartred
   
 12. Arkimedes Glad i forumet Himmelbarn Juligull2021

  Tusen takk for svar :Heartred

  Jeg var på sykehuset og snakket med jordmor, men jeg tror hun misforstod meg og snakket kun om frykt for å revne. Min frykt er at barnet skal dø på vei ut, og at jeg får panikk fordi mitt forrige barn mest sannsynlig døde da hodet var inne og kroppen hadde kommet ut (under senaborten) :(

  Men ja, det er jo selvfølgelig veldig sant at det sikkert ikke er bra for kroppen min om hele barnet kommer ut i én rie. Jeg får snakke med jordmoren min på helsestasjonen om det :happy:

  Igjen, tusen takl for at dere tok dere tid til å svare :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Åå, skjønner godt denne frykten. Jeg var veldig bekymret for p føde igjen, kom jeg til å kjenne liv under fødsel, under riene og hva med utdrivingsfasen? Hvordan kunne jeg vite at babyen hele tiden levde?
  Men det fine var at det fantes noe som kunne gi meg 100% svar på hvordan baby hadde det til enhver tid og det er å feste en elektrode på hodet til babyen. Da kan du be dem snu skjermen med puls mot deg pm du vil også kan se de hjerterytmen til baben hele fødselen. Man blir litt mer låst fordi man har elektrode med ledning ut mellom beina, men det har ikke gjort meg noe. Å kunne få bekreftet liv hele tiden under fødsel har vært en stor trygghet for meg. Tror du det kan hjelpe deg også? ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 14. Arkimedes Glad i forumet Himmelbarn Juligull2021

  Tusen takk for tips! Jeg fikk omvisning på sykehuset da jeg var der, og da nevnte hun det. Det var en veldig fin løsning for å vite at både jeg og jordmødrene vet hvordan baby har det! Tusen takk, skal absolutt notere ønsket i fødebrevet mitt :happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. XuperB Forumet er livet Himmelbarn Julegavene 2019 Junilykke2018 Januarlykke 2020

  Fødte i uke 24 (veksthemmet pga morkakesvikt, og døde noen dager før). Vet helt ærlig ikke hvilken vei han kom, men det var pause da han var på vei ut. Dersom jeg hadde visst at jeg var der jeg var i fødselen tror jeg han hadde kommet ut hele han. Presset ikke bevisst, og holdt igjen da vi var alene. Styrtfødsel uten særlig bistand og jeg hadde veldig lite kontroll over situasjonen.

  Begge terminfødte etterpå kom med hodet først, og eldste av dem med hånda ved hodet som en liten supermann. Begge hadde pauser underveis i utdrivingsfasen, siste noe lengre da han hang fast lity med skuldra, samt at jeg måtte snu meg 360 rundt for å hjelpe han å komme mer ned. Det var litt aue. :bag:

  Hadde elektrode på begge to, samt samme dyktige jordmor som tok imot begge gangene. Ble ekstra godt tatt vare på pga dødfødselen. Eldste ble litt stressa på slutten og det ble brått litt mange på fødestua, men de var så rolige og trygge at jeg beholdt roen sjøl.
   
 16. Arkimedes Glad i forumet Himmelbarn Juligull2021

  Tusen takk for at du deler :)

  Er jo vanskelig å forutse noe som helst under en fødsel, og supermannposisjonen er jo godt eksempel på det. Godt å høre at du fikk ekstra omsorg etter historikken din, jeg håper de har tid til det i sommer når jeg også skal føde. Vet jeg allerede er merket med et signal i journalen min som gjør det tydelig at jeg har en bakgrunn :happy: Veldig fint å høre at du klarte å beholde roen til tross for at det ble litt mange der inne på slutten!
   
 17. XuperB Forumet er livet Himmelbarn Julegavene 2019 Junilykke2018 Januarlykke 2020

  Det var så intenst på slutten at jeg hadde nok med pusten og å høre på instruksjonene, så fikk ikke det helt med meg. Bare at legen kom, de andre så jeg etterpå. Gikk 5 timer ca fra de tok vannet til han var ute. Fra 4 til 8 cm på et kvarter. :p
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Min lille kom med hodet først og i fostersekken også. Det var et pause mellom hodet og resten av kroppen hans. Det var min eneste vaginal fødsel ( hadde snitt før og etter ham) så kan ikke sammenligne. Var uke 22 og han var store enn gjennomsnitt.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden