Søvnapnė

En tråd i 'Januar 2017' startet av Malolu87, 22 Apr 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Malolu87 Flørter med forumet

  Hei dere.

  Noen som har erfaring om søvnapné?
  Hører gutten min på 1 år har begynt å snorke (ikke forskjøla/tett nese!)

  Googla på nett. Fikk opp at "barn som snorker må tas på alvor". Men leste også at det er mest fra barn er 2-6år.

  Leste iblant symptomene... nattsvette bla. Noe han har nå for tia. Men snorkinga og nattsvetten starta etter han tok 15mnd vaksine. Så egentlig liker jeg bedre å tro det kan være bare midlertidig !?

  Det teite her føler jeg er at mannen min mener jeg bare er helt gal og overbeskyttende!! Og at jeg tar helt av med å google sykdommer og symptomer. "Du må ikke drive å lese og tro på alt som står på nett". Redd han ikke tar sånne ting på alvor!

  Hørt man må følge magefølelsen jeg...
   
 2. LykkeligGift Forumet er livet Desemberskatter 2016 Januar 2017

  Google er ikke småbarnsmødre sin beste venn [emoji85] Sønnen min snorker også. Aldri tenkt over det. Veldig vanlig med mange (rare) reaksjoner på mmr vaksinen desverre. Her hadde han både ekstrem forkjølelse, høy feber og diare. Utslett er også vanlig, så du skal ikke se bort ifra at svetten også er det. Men er du bekymret så tar du en tur til fastlegen [emoji4]
   
  • Liker Liker x 1
 3. Jellyfish Elsker forumet

  Mannen min har søvnapne. Det betyr at han slutter å puste innimellom. Det var jeg som "oppdaget" det, for det var veldig lett å høre at han pustet jevnt, og så gikk det plutselig 20-30 sekunder som han sluttet helt å puste før han startet igjen. Det er visst normalt for alle å ha noen få sånne pustestopp i løpet av natta, men hvis det er mange kan det være søvnapne.

  Ligger han på eget rom? I så tilfelle, kan du ligge på rom med han en natt, eller sitte der inne en stund mens han sover dypt, og så høre etter? Hvis han har pustestopp hører du det ganske tydelig, og han gisper antakelig litt etter pusten når han setter i gang igjen. Pustestoppene kommer ofte når man går over i dyp søvn, sånn at han må ha sovet en stund før du kan regne med å høre noe.

  For øvrig - spør legen hvis du er i tvil. Spør du Google klarer du helt sikkert å finne ut at han er dødssyk, selv om det som feiler han kanskje bare er en liten forkjølelse :p
   
  • Liker Liker x 1
 4. Malolu87 Flørter med forumet

  Vi ligger på samme rom. Jeg og Tarzan.. jeg ligger og lytter når han snorker. Merker det du nevner med pustepauser og at han hiver etter luft etter et par sek.

  Virker litt skummelt.. redd han puster dårligere!

  Ligger her nå å vurderer lege til uka ellerno. (Fra før tenkte jeg egentlig bytte lege med mer barne erfaringer, men ho mor er treg!!!)
   
 5. LykkeligGift Forumet er livet Desemberskatter 2016 Januar 2017

  Bestill time du. Heller en gang for mye enn for lite. Så slipper du å bekymre deg mer :)
   
  • Liker Liker x 1
 6. Jellyfish Elsker forumet

  Greit å få snakket med noen og sjekket ut ja, tar nattesøvnen fra mor også å være urolig.

  Hvis det er søvnapne du er bekymret for så er det i seg selv ikke farlig. Det som kan være farlig er at man ikke får ordentlig hvile pga. sykdommen, sånn at man for eksempel sovner bak rattet fordi man er helt utslitt. Det er også helt vanlig med en del pustestopp. Måtte spørre mannen nå, han sa at kriteriene for å få sånn maske som han sover med om natta var mer enn ca. 30 pustestopp i timen. Dvs. at hvis han "slutter å puste" 10 ganger på en time så er det innenfor det som er helt normalt.
   
 7. Jellyfish Elsker forumet

  Har du funnet ut av det? Gikk det over av seg selv, eller var det noe som måtte tas tak i? Håper det løste seg!
   

Del denne siden