Risikosvangerskap pga tidligere premature rier

En tråd i 'Premature og dysmatur' startet av Desembermamma88, 2 Des 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Desembermamma88 Glad i forumet Junilykke 2020 ♡

  Prøver å skrive her jeg, for å høre om noen har samme problem som meg. Er gravid med nr to, og er risikosvangerskap, pga premature rier fra uke 30. De klarte å stoppe fødselen, men var fire svært smertefulle uker før hun kom i uke 34. Var plaget med kynnere tidlig, og vet jo at de fort kan komme tidligere og sterkere i svangerskap nr to. Blir fulgt opp av overlege, og er 14+0 i dag. De gikk bort fra cerclage, fordi årsaken ikke er kort livmorhals, sier de. Men jeg er usikker på om det er rett, og kjenner jeg ikke har slått meg helt til ro med det. Skal begynne på progresteronstøtte i uke 18, og ellers ta det med ro. Men lurer på om noen har lignende historie, og får annen oppfølging? Hører jo til et relativt lite sykehus, så føler meg ikke helt sikker... Så tenker jeg mye på hvordan det vil gå..
   
  • Vinner Vinner x 1
 2. Hønemor87 Gift med forumet Januarlykke 2020

  Om det er noen trøst ble mi første født i uke 34 og nr 2 ble født i uke 36 ;) jeg får premature rier fra ca uke 26-27. Nå er jeg gravid med nr 3 og er på kontroll hver 14 dag. Skal nå be om mr av bekken. Sist ble det stilt spørsmål ced om jeg ikke har bekken til å føde fullbårne barn da de også sitter fast under fødsel, selv om de er små :)
   
 3. Desembermamma88 Glad i forumet Junilykke 2020 ♡

  Skal få rett oppfølging, men får du noe medisiner eller sånn? :) Så bra at nr to holdt seg inne til uke 36! Om det blir uke 34 igjen tenker jeg ikke på det som noen krise heller, veldig slitsomt, men er mest bekymra for om babyen skal komme før.... Hvor langt er du på vei nå da?
   
  • Enig Enig x 1
 4. Hønemor87 Gift med forumet Januarlykke 2020

  Nå er jeg i uke 31+6. Har siste dagene følt mye modning så begynner å bli veldig skeptisk på at jeg klarer å gå til jul, men håpet er der :) jeg får ingen medisiner. Men er snakk om å begynne med brokanyl. Men foreløpig trenger jeg ikke noe :) jeg får metformin for svangerskapsdiabetes da men det har jeg ikke hatt de andre svangerskapene.

  Nevøen min er født i uke 33. Og det er kjempe forskjell på 33 og 34. Jeg var kjempe nervøs for å få enda tidligere også. Men vi er heldig som har ett så godt helsevesen :)
   
 5. Desembermamma88 Glad i forumet Junilykke 2020 ♡

  Jaa, forstår deg godt! Håper at lille holder seg inne en stund til! <3 legen min sa at jeg skal prøve å gå på magnesium og lutinus vagiatorier fra uke 18. Ikke noe som stopper en fødsel, men verdt et forsøk... Lykke til fremover!
   
 6. Desembermamma88 Glad i forumet Junilykke 2020 ♡

  Jaa, forstår deg godt! Håper at lille holder seg inne en stund til! <3 legen min sa at jeg skal prøve å gå på magnesium og lutinus vagiatorier fra uke 18. Ikke noe som stopper en fødsel, men verdt et forsøk... Lykke til fremover!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Hønemor87 Gift med forumet Januarlykke 2020

  Jeg tar faktisk en del vitaminer. Magnesium, jern, omega3 + folat med beskjed om å ta det hele svangerskapet. Er mest det å passe på at babyen får de næringsstoffene det trenger i tilfelle prematur fødsel. Ønsker deg masse lykke til :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden