Reker?

Såååå lyst på reker, kan spise det sant?

Her er en oversikt over hva du kan spise og ikke bør spise:

Skalldyr: Det viktigste er god varmebehandling. Som gravid kan du spise nesten alt av skalldyr, som reker, blåskjell, hummer, kreps og scampi. Det er allikevel noen ting du bør holde deg unna, og her er oversikten fra Mattilsynet.no:

Blåskjell: Spis det gjerne, men følg blåskjellvarsel fra Mattilsynet og husk god varmebehandling. Faren er algegift, bakterier, virus og miljøgifter.

Kamskjell: Unngå fordøyelse kjertelen. Der er det funnet Kadmium, men spis gjerne muskel og gonade (det er vanligvis dette vi spiser i Norge.)

O-skjell: Ikke spis nyren i skjellet, da det inneholder kadmium. Kadmium er et tungmetall som hoper seg opp i kroppen og kan gi nyreskader.

Krabbe: Ikke spis det brune kjøttet. Det hvite som er i klør er helt ok å spise.

Fisk: Gravide oppfordres til å spise fisk minst to ganger i uka, som resten av befolkningen. Også fisk i påleggsform er en god kilde til mange nyttige næringsstoffer. Som gravid er du allikevel sårbar for enkelte bakterier og miljøgifter i fisk.

reker-blaskjell-og-kamskjell-i-graviditeten-4666580
 
Back
Topp