Røkt ost av pasteurisert melk

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Shoegrl, 9 Sep 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Shoegrl Forumet er livet Marsboerne 20 18 Himmelbarn

  Hei!

  Har en ost vi lurer på om er greit for gravide å spise eller ikke? Det er en fransk smelteost basert på pasteurisert kumelk, som er røkt. Utgangspunktet er halvfaste oster som er smeltet og tilsatt vann, smør og smakstilsetninger.

  Selges i ferskvaredisk, ferdig oppdelt i butikk. Har lest på Tines sider at man helst skal velge de ostene som ligger i ferdig lukket emballasje fra produsent for å være på den sikre siden mtp. overføring av listeria, men det blir vanskelig med denne.

  Er denne osten safe eller ikke, tror dere?
   
 2. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei Shoegrl,

  Som hovedregel anbefales ikke halvfaste muggoster selv om de er pasteurisert. Nå har jeg ikke sett næringsdeklarasjonen for osten du beskriver her, så det er vanskelig å uttale seg.

  Man kan spise smelteoster slik som baconost og lignende. Osten bør være så fersk som mulig. Er du usikker bør du la være å spise den aktuelle osten mens du er gravid, og heller følge et føre-var-prinsipp.

  Du kan lese mer om ost til gravide på Mattilsynet sine sider:

  http://www.matportalen.no/rad_til_s...dre_og_personer_med_nedsatt_imunforsvar_spise
   
 3. Shoegrl Forumet er livet Marsboerne 20 18 Himmelbarn

  Takk for svar og link, denne har jeg lest, uten å bli klokere på akkurat den nevnte osten.

  Osten er forøvrig ikke en muggost, det styrer jeg unna uansett nå. :) Er en halvfast, smelteost. http://www.oluf.no/produkter/ost/Smelteost/forest-rokt-ca-11-kg/

  Ost.jpg
   

Del denne siden