Råhonning

Atila

Glad i forumet
Assistert-jentene
♡Julekulene 2021♡
Mailykken 2025
Jeg ble plutselig litt i stuss om jeg kan spise råhonning som gravid. Jeg vet at man kan spise vanlig honning. Men ferskost, myke oster, spekemat osv skal man jo ikke spise pga ulike bakterier som overlever. Så det blir jo litt det samme prinsippet som ved upasteuriserte produkter. Råhonning er jo ikke varmebehandlet eller filtrert, så i tillegg til bakterien clostridium botulinum blir jeg redd. Kom over en artikkel som sier at all honning i Norge er rå? Jeg forstår faktisk ikke forskjellen på råhonning og vanlig honning lenger nå.. Noen som vet? Helsenorge burde sikkert hatt noe om honning på listen sin dersom det var farlig for gravide, men likevel..
 
Honning blir aldri gammelt, og er antibakteriell. Som du skriver er ikke honningen i Norge varmebehandlet, og er helt trygg å spise for gravide. Er bare barn under 2 som ikke skal ha honning på grunn av en bakterie som oppstår i kroppen hos små. Spis honning med god samvittighet, er bra for immunforsvaret!

Honning er jo ren råvare, i motsetning til ost og spekemat som er prosessert. Under prosessen med å lage denne maten kan det oppstå bakterier, siden spekemat og ost er lagret. Gravide kan spise den ferske salamien til gilde forresten, den er kjempegod synes jeg!
 
Back
Topp