Du bruker en utdatert nettleser. Det kan hende den ikke viser dette eller andre nettsteder riktig. Du bør oppgradere eller bruke et alternativ nettleser.
Hei Tone! Datteren din på 8 mnd har kanskje såvidt begynt å tygge litt? Så da trenger du ikke lenger å mos alt til pure. Og det er spennende å holde på maten selv F. eks en bit kokt brokkoli. Avokadoen har mye av det barnet trenger, som fett, riktige mineraler og næringsstoffer. Du kan jo mose litt avokado godt ned i en skive hjemmelaget brød uten skorpe. Det er også lurt å introdusere barnet for mat dere spiser hjemme som du moser. Som f. eks kokt torsk og grønnsaker. Maten kan fryses ned i porsjoner, da blir det ikke så mye dill dall - den må bare tines først De fleste grønnsaker som brokkoli, gulrot og blomkål er supre å knuse med litt olje eller smør. Nå bugner det også av norske grønnsaker i butikken. Sønnen min var et typisk "grøtbarn" og spiste mye grøt. Her er tipset å legge gryn/ mel i bløt i minimum 4 timer, gjerne over natten. Da blir det "fast food" når du skal koke den opp, og du får maks ut av næringsopptaket.
Det er mange fordeler, ved å lage barnemat selv. Du har full kontroll over hva maten inneholder og kan velge ut matvarer spesielt rike på jern, vitamin C og vitamin B12. Sjekk også ut Kiwi sine tips - Lykke til!