Rå salmalaks?

Ja, i utgangspunktet (jeg har spist masse) hvis man ser bort i fra de siste dagers uttalelser hvor det jo er litt uenighet om det er trygt å spise oppdrettslaks eller ikke, mattilsynet sier jo de gode egenskapene veier opp for de dårlige så jeg spiste laks senest til middag i dag.
 
Lurt litt på det samme..men rått kjøtt genrellt skal man jo være forsiktig med...altså ikke i store mengder. Kan fryses ned eller varmes før det skal spises har jeg hørt...røkelaks kan man visst spise ;)
 
Lurt litt på det samme..men rått kjøtt genrellt skal man jo være forsiktig med...altså ikke i store mengder. Kan fryses ned eller varmes før det skal spises har jeg hørt...røkelaks kan man visst spise ;)

At salmalaksen skal spises rå er ikke et problem :) (det jeg henviste til lenger oppe var om man skulle spise oppdrettslaks eller ikke helt uavhengig av om den er rå), man kan fint spise sushi som jo er rå fisk, rått kjøtt er noe helt annet og det skal man holde seg unna, dvs blir det varmet (over 70 grader) er det jo ikke lenger rått ;)
 
Dessuten er den sjokkfryst...

-=[herq]=-
 
Fersk rå laks kan spises... men om den har ligget lenge i frysern (uavhengi av hvor kaldt) ville jeg ikke spist da frysing ikke dreper alle de farlige bakteriene...

Sent from my GT-I9100 using BV Forum mobile app
 
At salmalaksen skal spises rå er ikke et problem :) (det jeg henviste til lenger oppe var om man skulle spise oppdrettslaks eller ikke helt uavhengig av om den er rå), man kan fint spise sushi som jo er rå fisk, rått kjøtt er noe helt annet og det skal man holde seg unna, dvs blir det varmet (over 70 grader) er det jo ikke lenger rått ;)
Vet man kan spise sushi (så lenge man holder seg unna eksotisk fisk, tunfisk osv) men den har jo vært fryst.. Det som har stått om oppdrettslaks i media den siste tiden tenker jeg ikke noe på, det er jo ikke noe nytt, - og Mattilsynet har jo sagt at dette er bare tull og at verdiene er under faregrensen.
 
Vet man kan spise sushi (så lenge man holder seg unna eksotisk fisk, tunfisk osv) men den har jo vært fryst.. Det som har stått om oppdrettslaks i media den siste tiden tenker jeg ikke noe på, det er jo ikke noe nytt, - og Mattilsynet har jo sagt at dette er bare tull og at verdiene er under faregrensen.

Så vidt jeg vet er det unødvendig å fryse oppdrettslaks, altså kan man spise salmalaks uten å fryse den først :)
 
Back
Topp