Protein i urinen

En tråd i 'Desember 2013' startet av Bruker02ca, 18 Des 2013.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Bruker02ca Andre møte med forumet

  Hei.
  Var hos jordmor i dag og fikk påvist protein i urinen (2+), men har ikke høyt blodtrykk og har heller ingen av de typiske symptomene til svangerskapsforgiftning. Hun mente at det kunne være normalt, men 2+ var likevel ganske høyt til å ikke ha høyt blodtrykk eller noe av det andre. Tok en ekstra urinprøve når jeg var der for å dobbeltsjekke at forrige prøven ikke var forurenset og vi fikk samme utslag.

  Noen som har vært borti det samme?
  Kan høyt blodtrykk plutselig komme de nærmeste dagene? Skal tilbake på fredag for å gi ny urinprøve og måle blodtrykket på nytt igjen.

  Jeg er 38+3 uker på vei så hun er jo heldigvis fullt utviklet hvis jeg må settes i gang før tiden da.
   
 2. MiniMirakler Elsker forumet

  Sniker fra januar. Jeg har +2/3 proteiner, og har hatt høyt blodtrykk en stund + den forransittende hodepinen. Men fine blodprøver. Du skal være obs på endringer i kroppen, spesielt hodet og øverst i magen/ved ribbene magen og på trykk i brystet. Det er det jeg har fått beskjed om. Ikke ha høy terskel for å ringe føden, men med bare ett symptom trenger du nok ikke bekymre deg :) jeg har jo de tre klassiske og skal ikke gjøre annet enn å sjekkes en gang i uka og være obs på disse tingene :) blir de usikre tar de blodprøver :)

  Sent from my GT-I9300 using BV Forum mobile app
   
 3. Bruker02ca Andre møte med forumet

  Ok, ikke sikkert det kommer til å eskalere noe i det hele tatt da, men jeg skal sørge for å være obs på tegn som plutselig måtte dukke opp.
  Føler at de er flinke til å følge med og å ta vare på meg så har trua på at det går bra :)
   
 4. MiniMirakler Elsker forumet


  Ja :) vær obs men ikke redd :) det KAN jo eskalere men det er god sjanse for at det ikke betyr mye når det bare er proteiner :) jeg hadde 144/100 i blodtrykk, og selv da var det bare å ta blodprøver for å sjekke. Bra du skal ta ny urin prøve, så sjekker de sikkert blodtrykket ditt da også :) Lykke til!!!
   
 5. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Det er vanlig på slutten at man kan få litt proteiner i urinen. Hørtes litt mye ut men godt de følger deg opp. Hva ligger blodtrykket på? Er det det samme som tidligere gjennom svangerskapet?
   
 6. Bkno4426662 Blir kjent med forumet

  Sniker litt fra januar. (10/1-14)
  Jeg var hos legen Igår og han sa at alt var normalt når blodtrykket mitt var på 140/92, hb 12,5, 2+ på urin, ødem på 2. Men i natt hat jeg hatt intens hodepine. Stiv i nakke og skuldre og føler jeg puster tyngre mot slutten. Har jeg noe og engste meg over da? Bør man ringe føden og ikke jordmor eller lege? Jeg skal på ny sjekk på mandag. Tenkte og vente til mandag men.
   
 7. Alvejenta Forumet er livet *MIA* VIP

  Det er ikke normalt! Hadde ingen symptomer bare dager før jeg fikk hellp syndrom med eldste, og plutselig hadde jeg intens migrene og smerter øverst i magen. Kom på føden med skyhøyt blodtrykk, 3 i ødem og 3+ på protein. Hadde jeg vært deg så hadde jeg ringt føden for å få en sjekk. Sniker forresten fra april 14 ;)

  Sent from my GT-N7100 using BV Forum mobile app
   
 8. Bruker02ca Andre møte med forumet

  Blodtrykket lå på 105/75 og har vært fint gjennom hele svangerskapet. Som regel har det vært på rundt dette tallet. Tok også blodprøve og den viste 11,4 som visst nok også er ok. Som jordmor sa var det mest vanlig at høyt blodtrykk kommer før protein i urinen ved svangerskapsforgiftning, men hos min mor har det vært omvendt ved en av hennes graviditeter. Det er vel det som skjer her med meg også tenker jeg?
  Ser frem til å dra til jordmor i morgen tidlig for å forhåpentligvis få avklaring i dette :)
   
  • Liker Liker x 1
 9. Bkno4426662 Blir kjent med forumet

  Ok, ja jeg får ringe i morgen. Følte du deg bare værre og værre da? Jeg føler meg bedre idag se:) kjenner masse liv og sånn også. Hva kan egentlig skje hvis jeg for eks føler meg bedre og ikke ringer. Vill jeg da påføre barnet mitt noe skade?
   
 10. Alvejenta Forumet er livet *MIA* VIP

  Jeg fikk blodtrykksmedisiner når jeg ankom sykehuset, så hodepinen og magesmertene forsvant. Men 2 dager senere sluttet det å virke og jeg husker ikke så mye fra de siste dagene før keisersnittet. Måtte fraktes til et annet sykehus og ble medisinert på nytt så var ganske neddopa. Men smertene i magen forsvant ikke igjen før ungen var ute. I verste fall så får du multiorgansvikt og barnet morkakesvikt. Din kropp brytes ned og barnet får ikke næring. Terskelen for å ringe er veldig lav, og i svangerskap nr 2 var jeg mye inn og ut pga syptomer på svangerskapsforgiftning de siste ukene. Heldigvis kom ungen av seg selv en uke før termin og jeg slapp unna. Fått streng beskjed denne gangen også om å ta kontakt om jeg opplever noe av det samme;)

  Sent from my GT-N7100 using BV Forum mobile app
   
  • Liker Liker x 1
 11. Bkno4426662 Blir kjent med forumet

  Ble klokere, takk for svar:) ligger til observasjon i natt pga høyt blodtrykk. Regner med og slippe billig unna her, men det går veldig opp og ned. Så vi får se. Urinen virker grei ;-)
   

Del denne siden