Premature barn

En tråd i 'Premature og dysmatur' startet av Hope91, 20 Sep 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Tvillingmamma91 Forumet er livet Aprilbarna`15

  Noen flere har som har det ?

  Hvordan har det preget dere ?

  Mine gutter er 5 uker premature og de sover ekstremt mye. Kun våkene 1 time av gangen før de sover og tåler ekstremt lite lyd osv. Noen flere med sånne barn ?
   
 2. Oh Dear Forumet er livet VIP Januar 2017

  Håper du får svar fra noen med erfaring, men jeg syns jo ikke det høres så rart ut da :) bare ut fra slik mine har vært den første mnd og hvordab de blir mer bevisste etterhvert. Det er jo meningen de skulle vært i magen enda og døst i en beskyttet atmosfære. :)
   
 3. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Jeg har ikke premature barn selv, men jeg er tante til premature. De er følsomme og har lett for å bli overstimulerte. Men flotte barn, og som regel merker man ikke at de er født for tidlig.
   
  • Liker Liker x 1
 4. Me&mini Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 *Aprilbaby 2018* * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Ikke erfaring med premature her, men det har kommet et eget underforum for de med premature barn under "Livet med barn". Kanskje du finner noen svar der :)
   
  • Liker Liker x 2
 5. >Spyro< Jeg er bare meg jeg

  5 uker prematur hu eldste. Sov veldig masse hun også. Måtte vekke hu for puppetid i starten :)

  Har ikke prega noe egentlig. Hu er i dag ei jente på 11.5 år og bærer null preg av prematur.

  Mi tålte derimot masse lyd. Men med folk måtte det tas pause. Feks i bhg etter noen timer. Gikk hu og ei ansatt i ett hjørne hvor de leste bok i fred og ro fra de andre. Da ble hu så sliten.
   
 6. Heia :)

  Vil bare tipse om at vi har en gruppe på forumet for de med Premature barn, trykk her :)
   
 7. endelig_vår_tur Forumet er livet Maiblomstene 2017

  Hei, jeg fødte prematurt i april i år. Hun kom 7 uker før tiden. Vi har hatt våre utfordringer, men det vil bli bedre. Du vil lære babyen din å kjenne, og finne rytmen sammen med den. Du er velkommen inn på underforum premature barn. Gå inn på forumet livet med barn, der finner du underforum. Der kan du lese historiene våres.
  Mange tanker og følelser oppi alt, godt å snakke med noen som forstår.
   
  • Liker Liker x 1
 8. Løvetannmor Forelsket i forumet Novemberlykke 2018


  Jeg har 3 premature barn. Første født i uke 27+0 og er nå 8 år.
  Andre født i uke 35+0 og er nå 5 år.
  Tredje født i uke 29+4 og er nå 3 år.

  Hvor mye fortidlig er dine gutter født? Det har jo også nie å si...
  Men det er vanlig at premature sover mer og er "svakere" og mere søvnige en terminfødte barn. De skulle jo egentlig ha vært i magen enda. Isteden bruker de masse krefter på å være utenfor magen nå. Spise, bæsje og utvikle seg. Jeg har blant annet måttet vekke alle mine 3 for å få i dem mat. Bare sistemann som etterhvert voknet og krevde mat selv! Bare sistemann etter mye om og menn jeg fikk til å amme også. De to første var for svake...
  selv om andre lå i magen helt frem til uke 35, var hun svakest og har vært mest syk. Da hun ble akutt syk bare 3 uker gammel. Det hang i lenge og hun også måtte vekkes hver time for å få i henne mat. Måtte kjempe for å få i henne mat. Hun brukte så mye krefter på dette, at hun sov nesten resten av tiden den første stunden. Var lite våken hun også.. Tok lang tid før vi fikk i henne nokk mat til at hun hadde god energi til å holde seg våken. Derfor var utviklingen hennes også noe sen. Da den første tiden bare gikk til spising og soving.
  De to andre fikk kolikk begge to når jeg kom hjem med de fra sykehuset.

  Så de var mye våken med gråt! Men når de ikke gråt var de slitne å enten sov eller spiste de også.
  Premature jobber også ekstra med magen. Da den må ta næring, jobbe og lage avføring så lenge før den er ment for. Mange premature sliter med magen i begynnelsen. Det er nesten like viktig å ikke overfore, som at de ikke får for lite.
  Da minstemann enda lå på sykehuset begynte han etter en god periode å slite med pusten og få apne fall. Legene kom da frem til at de hadde overforet han litt i noen dager og at de måtte senke matmengden. Han jobbet så hart med denne maten, at kreftene til å puste og jobbe ikke var der. Magen ble så fylt med mat at det presset på lungene. Han var så utslitt at det tok noen dager før han kom seg igjen. Sov og sov...

  Premature blir også veldig lett/fort overstimulert! Av lyd og lys. De trenger mange flere og oftere pauser en hva en termunfødt ofte trenger. Mye mere ro og hvile..
  Merker du når dine blir slitne eller overstimulert?
  Er mange signaler de kan gi på dette.
  Noen er at de blir slappe i kroppen, hender og hode. Snur hodet vekk. Tungen kan komme ut. Skvetter raskere til. Blir lyssky. Begynner å gråte utrøstelig når det er gått litt for langt. Puster tyngre.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Tvillingmamma91 Forumet er livet Aprilbarna`15

  De er 7 mnd :p
   
 10. Tvillingmamma91 Forumet er livet Aprilbarna`15

  Glemte å si at de er 7 mnd nå :)
   
 11. Tvillingmamma91 Forumet er livet Aprilbarna`15

  De er 5 uker premature, men de er snart 8 mnd nå.
   
 12. SingerAlite Gift med forumet Novemberlykke 2015 VIP

  Når han var 8 mnd, sov han nesten ikke i det hele tatt, men han var veldig var på lyder til godt over året. Han er fortsatt livredd for støvsugeren eller høye brå lyder, blir 23 mnd (1 mnd til 2 år :D ).
   

Del denne siden