Prematur pga ICP?

En tråd i 'Premature og dysmatur' startet av Endelig, 5 Apr 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Endelig Elsker forumet Marsboerne2017 Novemberlykke 2020

  Har noen av dere erfaring med prematur fødsel som følge av ICP (Intrahepatisk kolestase/alvorlig svangerskapskløe)?

  Jeg fødte prematurt sist svangerskap pga prematur vannavgang, men husker jeg klødde de siste 6-8 ukene da (altså fra ca uke 26). Sist ble det ikke tatt prøver fordi det var visst normalt å klø...

  Nå er jeg i uke 8+5 og under utredning pga avvikende leverprøver og det snakkes om ICP, og da etterhvert tidlig igangsatt fødsel. Jeg KAN jo kanskje gå til uke 38 med behandling, men ser for meg mulig uke 34 igjen for å være forberedt...

  Erfaringer?
   
 2. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Det hørtes ikke godt ut med all den kløen. Har dessverre ikke noen erfaringer med akkurat det. Men har tre barn hvorav de to første premature og nr 3 kom overraskende til termin så det går ann å føde til termin selv om man har født prematurt tidligere :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Endelig Elsker forumet Marsboerne2017 Novemberlykke 2020

  Det er foreløpig helt fryktelig med kløen! Er vanlig med igangsatt fødsel mellom 34 og 38 når det er den alvorlige varianten, så jeg innstiller meg på ny runde med nfi.
   
 4. Batuuli Gift med forumet Februarbarna 2020

  Ååå, den kløen er ikke noe god altså! Jeg hadde ICP da jeg gikk gravid med tvillingene. Jeg ble satt igang i uke 34+6 pga en rekke ting, deriblant pga ICP. Hadde alt vært helt greit utenom hadde de nok ventet litt til med å sette meg igang da mine galle/leververdier ikke var såpass faretruende høy. Trur jeg var oppe i 56 på gallesyre verdiene, så jeg fikk behandling for dette. Det kan jo være greit å forberede seg på at det kan bli en prematur fødsel, selv om det ikke nødvendigvis trenger å bli det. Håper det roer seg ned og at du slipper prematur fødsel:)
   
 5. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  Fødsel uke 34 og utover trenger jo ikke bety NFI heller :) Vet de vurderer det fortløpende. En venninne hadde alvorlig hvor han ble tatt ut uke 35 og en ble satt i gang uke 37.
   
 6. Endelig Elsker forumet Marsboerne2017 Novemberlykke 2020

  jeg har foreløpig rekord over 700 på gallesyre, laveste til nå er litt under 400, og det er jo LANGT over referanseveriene!
   
 7. Endelig Elsker forumet Marsboerne2017 Novemberlykke 2020

  tror uke 34 her automatisk betyr nfi, sist så var det automatikk i overvåking i 48 timer og foringsregime
   
 8. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  Så rart. Har flere venninner som har født uke 34 uten NFI innblandet (da evt bare kort opphold pga gulsot). Men husker jo selv hvor lite våken og villig Leah var på den alderen til å spise (hadde sonde).
   
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 9. LilleUllsokk Forumet er livet Septembermødre <3 Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  Det varierer nok fra sted til sted i landet hvor grensen for NFI er. Og selvsagt varierer barna også ved samme svangerskapsuke.
   
  • Enig Enig x 1
 10. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  jeg tror noe handler om barnets vekt og ikke nødvendighvis svangerskapsuke ift NFI eller ikke. Har to født i uke 36 som begge måtte på NFI hovedsakelig pga lav fødselsvekt.
   
 11. Endelig Elsker forumet Marsboerne2017 Novemberlykke 2020

  Og jeg fikk i uke 34 sist, hele 2600g, trengte ikke noe mer enn spisehjelp men ble 13 dager nfi likevel...
   
 12. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Hm...sa de noe om hvorfor du måtte på nfi? Mine var foresten 2 kg i uke 36
   
 13. Endelig Elsker forumet Marsboerne2017 Novemberlykke 2020

  Sugesvak og på grensa til soling, men tippa aldri over så hun måtte i lys. Erfaringa fra sist på nfi gjør at jeg har bestemt meg for at det blir flaske og evt pumping så lenge jeg orker, dersom historien gjentar seg. Spiste mye bedre på flaske og da var de raske med å skrive oss ut. Har hele tida hatt litt liten vektoppgang men fulgt sin kurve.
   
 14. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  her var de også sugesvake også klarte de ikke å holde på kroppstemperatur (måtte ha varmeseng). Ble pumpemamma :)
   
 15. Endelig Elsker forumet Marsboerne2017 Novemberlykke 2020

  Pumpa, delamma og ga prenan for vektoppgang sist. Tviler på at jeg orker noe fullpumpe-regime, så blir hovedsakelig flaske om det kommer nok en med samme opplegg...
   
 16. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  kjenner følelsen. Når nr 2 var like stor og også kom i uke 36 begynte jeg med fult pumpe regime, men siden jeg får pumpet ut så lite melk og hadde en liten en på 15 mnd som også trengte mammaen sin måtte jeg kaste inn håndkle tidlig.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 17. Endelig Elsker forumet Marsboerne2017 Novemberlykke 2020

  Her er mini 3 år, men for å opprettholde melkeproduksjonen sist måtte jeg pumpe minst 6 ganger i døgnet, helst mer, og det i tillegg til ammetrening! Krysser fingrene for at det går bra.

  Liten oppdatering på ICP også, det virker nemlig som om levra har tatt til fornuften og begynt å fungere bedre igjen, har synkende verdier og håper at det bare var en forbigående sak - men følger med om det kommer tilbake!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  så godt å høre. krysser fingrene for at det vedvarer
  Jeg pumpet 8 ganger i per døgn og ennå fikk jeg kun ut små mengder.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden