Prematur fødsel

En tråd i 'Februar 2020' startet av Mrs_F, 17 Okt 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mrs_F Gift med forumet ♡Julekulene 2021♡ Februarbarna 2020

  Andre her som har født prematurt før?
  Og får dere oppfølging grunnet det?
  Evt hvilken? :)

  Jeg fødte storebror i uke 30+4, dette var i 2008, men får likevel god oppfølging nå, 2 ekstra ul og ekstra samtaler med jordmor hvis jeg føler behov:)
   
 2. Nutella Gift med forumet Marsboere 2020

  Sniker fra mars. Stor sannsynlighet for at det blir februarbaby eller kanskje januarbaby på oss. Har 3 barn hvor alle er født i uke 33-34. Til nå har jeg bare vært på oul, og har fått time til ny ul i uke 23. Regner med det blir samme oppfølging som sist. Med ul hver 4 uke frem til uke 32. Deretter hver 2 uke, frem til uke 36 hvis det er mulig å komme så langt. Har også hyppige kontroller hos lege/jordmor. Hadde vært en drøm å få gå til termin denne gangen.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Mrs_F Gift med forumet ♡Julekulene 2021♡ Februarbarna 2020

  Så godt du får god oppfølging ♥️
  Jeg har jo ikke en annen fødsel å sammenligne med, men har vært sykemeldt siden uke 12 pga flere forskjellige plager, håper at dette hjelper da jeg hadde en aktiv jobb uten tilrettelegging sist sv.skap.

  Krysser fingrene for deg og:) Det må jo være en drøm å få gå til termin♥️ Jeg hadde et kritisk sykt barn sist, og håper jeg slipper å gå gjennom det igjen.
   
 4. Toffifee Forumet er livet Januarlykke 2020 Februarbarna 2020

  Første ble født 35+2, modningen startet i uke 33 så var innlagt fra da. De fant aldri noen grunn til at kroppen modnet så tidlig, og sier derfor at sannsynligheten for ny prematur fødsel er forhøyet.. Har ingen planlagt oppfølging ifht dette, sikkert pga uke 35 er regnet som «trygt» selvom det er prematurt. Men jeg fikk beskjed på oul at dersom jeg var bekymret så kunne jeg be jm om å sende henvisning til ny ul, har ikke hatt behov for det til nå :)

  Har hatt mye blødninger og kynnere dette svangerskapet, men ingen blødning etter uke 24 heldigvis. Så jeg tar det med ro og satser på å få holde lillebror inne til iallefall over nyttår :D
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Tekopp Forumet er livet Septembergull'17 Februarbarna 2020

  Fødte i uke 36 sist, så bare akkurat på feil side av prematurgrensa.
  Har fått beskjed om at det er ca like sannsynlig at jeg går til termin (eller over) denne gangen som at den kommer litt tidlig, og får ingen ekstra oppfølging.
   
 6. Hurraaa Forelsket i forumet

  Begge mine fødsler har startet to dager før termin, så ingen erfaring selv. Men ei venninne fikk første den dagen de ikke regnes som premature, og fikk beskjed om at neste kom til å komme minst like tidlig - mest sannsynlig tidligere (prematur). Endte med at hu gikk på overtid andre gang.
   
 7. Tekopp Forumet er livet Septembergull'17 Februarbarna 2020

  Stemmer greit med det helsepersonell har sagt til meg og. At 1 barn som kommer litt tidlig ikke statistisk sett gir sannsynlighet for noe med nr 2.
   
 8. Nutella Gift med forumet Marsboere 2020

  Greit å være sykemeldt. Selv har jeg vært 100% sykemeldt siden uke 12, er i uke 19 nå. Skal prøve å jobbe 30% fra neste uke. Spent på hvordan det blir. Har fått beskjed om at jeg ikke får lov til jobbe fult. Tror det er lurt å unngå minst mulig belastning på kroppen når det er fare for prematurfødsel. Får håpe det forebygger for din del også. Trist at dere måtte oppleve å få et kritisk sykt barn, krysser fingrene for at dere slipper det nå. Har heldigvis ikke vært noe kritisk her. Bare utfordringer med spising og regulere kroppstemperatur. Samt litt pustestøtte. Så vi har vært heldig sånn sett. Skal klare det om vi må gjennom det en gang til, men samtidig hadde det vært fantastisk å få være på barsel med barnet sitt, og kunne reise hjem etter noen timer, eller maks et par dager. Får håpe du er av de som ikke føder prematur flere ganger.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Mrs_F Gift med forumet ♡Julekulene 2021♡ Februarbarna 2020

  Krysser fingrene for at ting går bra nå ja, lå 9 uker på NIF sist.. ♥️
  Lykke til med jobb utprøving:)
  Jeg er i uke 23 så satser på å komme sterkere tilbake i arbeidslivet etter permisjon (må søke ny jobb da vikariat har gått ut).
   

Del denne siden