Prøving, kronisk sykdom og immunsupressive medisiner

En tråd i 'Vi som prøver / Før svangerskapet' startet av Crohnsprøver, 12 Jun 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Crohnsprøver Blir kjent med forumet

  Hei dere

  Jeg lurer på om noen kan fortelle meg hvor lenge vi må vente før vi kan få hjelp av helsevesenet?
  Kan det være mulig å få hjelp tidligere enn vanlig når en har kjent kronisk sykdom som kan gjøre det vanskeligere å bli gravid?

  Veldig takknemlig for alle svar

  Lei meg og frustrert over at det er ennå en ting kroppen ikke ser ut til å ville være med på
   
 2. Maddieh Forumet er livet Vi som prøver :)

  Har du problemer med syklusen din?
   
 3. Crohnsprøver Blir kjent med forumet

  Vet ikke? Så lenge jeg har fulgt den har den variert fra 27 til 35 dager
   
 4. Maddieh Forumet er livet Vi som prøver :)

  Vel du kan ta en tur til legen å spørre, antar jeg.
  Men jeg vet det at trøbbel med syklus, manglende mens etc kan gi deg hjelp tidligere. Men jeg ville foreslått en tur til fastlegen og be om en henvisning til gynekolog.
   
 5. Crohnsprøver Blir kjent med forumet

  Takk! Skal gjøre det.
  Har vært hos gyn flere ganger siste året, av andrea årsaker, alt ser perfekt ut utseendemessig sier de. Men jeg har en eggleder som er tett med arrvev etter å ha hatt en abcess i buken. Den andre derimot, skal fungere fint.
   
 6. frk•sillymilly Gift med forumet ♡Junigull 2016♡

  Ville tatt kontakt med legen din å hørt. Ev snakket med gastrolegen din, om du har oppfølging ifm crohnsen? Tar jeg en sjanse her siden nicket ditt er crohnsprøver Slik jeg har forstått d så trenger ikke IBD gjøre d vanskelig å bli gravid, men så kommer d ann på hvilke medisiner du får(om du får) for crohnsen og hvilke komplikasjoner du har hatt, og operasjoner osv.
   
 7. Crohnsprøver Blir kjent med forumet

  Har hatt tre operasjoner, mange betennelser i eggstokk/eggleder i tillegg til det mer vanlige. Så ting flyter ikke akkurat godt i buken Står på Humira. Fikk beskjed allerede som 18-åring å forvente å kunne ha trøbbel med å bli gravid.
  Skal til gastro neste uke, så jeg skal ta det med han. Men han er mest opptatt av hva som skjer etter at jeg evt har blitt gravid, ikke så mye veien dit
  Men de snakker jo sammen på tvers av avdelingene, så kanskje han kan hjelpe meg i riktig retning Tusen takk for at du svarte meg
   
 8. frk•sillymilly Gift med forumet ♡Junigull 2016♡

  Off, ja da kan d kanskje bli vanskelig. Ville bedt om råd fra fastlege og bedt om henvisning til gyn om utredning på bakgrunn av d du skrev nå.
  Forstår godt han er opptatt av d Flere som får en forverring av sin IBD i svangerskapet, men kan gå begge veier d der Jeg ser jo bare de d ikke går så bra med som havner inn på avd jeg jobber på (medisinsk gastroavd)
  Legene skal i prinsippet kommunisere ja Men lettere sagt enn gjort. Ville laga meg en mappe og bedt om utskrift fra alt av blodprøver til kopi av undersøkelsessvar osv så har du alt svart på hvitt. Selv om alt skal gå elektronisk i disse dager så bruker ikke alle institusjoner samme journalsystem osv. Masse lykke til videre!
   
 9. Crohnsprøver Blir kjent med forumet

  Tusen takk! Mange gode tips, og jeg tar dem med meg videre på reisen
   
  • Liker Liker x 1
 10. Heretique Blir kjent med forumet

  Hei! Ser du går på Humira. Det gjør jeg og! Riktig nok ikke for crohns, men for psoriasisartritt. Har du fått noe beskjed ang medisin under et evt svangerskap? Jeg har fått en anbefaling fra revmatologen min, men er nysgjerrig på hva andre leger sier, spesielt når det er samme medisin. Vi er i pp16 nå uten noen klaff, revmatisk sykdom kan jo også gjøre det vanskeligere å blir gravid. Jeg fikk utredning fra det offentlige etter at det hadde gått et år, men prøvde ikke akkurat å få hjelp før det heller, da. Men sinnsyke smerter under mens, og ikke noe action på graviditetsfronten gjorde at jeg omsider ble henvist til lap. Fant da ut at jeg har endometriose, som selvfølgelig ikke akkurat gjør ting lettere heller. Menmen, vi har trua! Kirurgen ville henvise oss videre hvis vi ikke ble gravide iløpet av 5 mnd etter lap, så vi får vel bare vente og se hva som skjer.

  Ikke akkurat det du spurte om, men... Jah. Er spent på hva du har fått beskjed om
   
  • Liker Liker x 1
 11. Crohnsprøver Blir kjent med forumet

  Hei!
  Jeg har fått beskjed om at jeg kan stå på Humira frem til siste trimester, dersom jeg blir gravid. Følges opp av Gastro på St. Olavs i Trondheim og de sier de har gode erfaringer med Humira og graviditet, og at det gjengs over er tilfellet. Men en vil jo aldri bruke gravide som testpersoner, derfor har produsenten allikevel ikke grunnlag for å ville skrive i pakningsvedlegget at det er Ok. For der står det jo noe heeelt annet enn legene sier

  Leit å høre at dere sliter sånn.. Den type smerter i tillegg til de revmatologiske kan ikke gjøre det enklere å holde motet oppe hver eggløsning heller! Slik er det iallefall her. Lysten er ikke alltid på plass når det er så mye smerter. Jeg har fått utelukket endometriose, men gyn antar jeg har en del sammenvoksninger etter operasjoner og betennelser som gjør at jeg sliter med lignende type smerter.

  Dog, veldig godt å høre at dere fortsatt har god tro etter så mange forsøk! Det hjelper på en eller annen merkelig måte

  Tusen takk for tilbakemeldingen
   
 12. Heretique Blir kjent med forumet

  Hmm, så interessant å høre! Jeg har fått beskjed om at jeg må slutte med en gang jeg har positiv test i hånda, men at jeg vil bli nøye fulgt opp under svangerskapet. Hvis det blir helt krise, kan jeg etter vurdering fra revmatologen begynne på medisin igjen. Ja, jeg vet. De helgarderer seg i pakningsvedleggene... er ikke akkurat gøy å lese, er mye kjipe bivirkninger! Har heldigvis enn så lenge ikke fått noen merkbare

  Det er jo forskjell fra de forskjellige kroniske sykdommene, og sikkert derfor forskjellige anbefalinger. De aller fleste med revmatisk sykdom blir jo faktisk bedre enn noen gang under svangerskapet, da kroppen produserer kortison selv! Men de fleste får et kraftig tilbakefall ca 6 uker etter fødsel. Er bare en brøkdel som ikke merker forskjell/blir verre under selve svangerskapet. Håper jeg er av de som blir bedre når spiren til slutt sitter

  Ja, det har til tider vært litt tungt. Heldigvis har jeg vært i fin form lenge nå, i motsetning til fjoråret da jeg var sykemeldt helt eller gradvis halve året... menmen, har faktisk godfølelse denne pp-en, så blir spennende til lørdag (ikm). Samtidig en trygghet at jeg vet vi blir henvist videre og får hjelp hvis vi ikke får det til selv.

  Skjønner, nei da er det ikke så lett. Håper du får god hjelp, og at spiren ikke er langt unna
  Masse lykke til!
   
  • Liker Liker x 1
 13. Crohnsprøver Blir kjent med forumet

  Masse lykke til til dere også
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden