Prøveperiode og immunterapi

En tråd i 'Vi som prøver / Før svangerskapet' startet av Mammatilgull, 3 Des 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Mammatilgull Forelsket i forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Jeg jobber som sykepleier, er 6 dpo og har nå fått en pasient som innenfor de siste 72 timene har fått immunterapi. Er reglene her de samme som ved cellegift? Finner ikke noe god dokumentasjon på det, og legevakta visste nada :facepalm:
   
 2. Lilje92 Elsker forumet Junilykke 2020 ♡

  Ikke et svar på spørsmålet ditt, men et spørsmål til deg: hva er reglene ved cellegift?
   
 3. Mammatilgull Forelsket i forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Sånn jeg har forstått det så skal en ikke være i kontakt med kroppsvæske ila 72 timer etter behandling. Dvs ikke håndtere bleieskift, toalettbesøk, sengeskift osv.
   
 4. Lilje92 Elsker forumet Junilykke 2020 ♡

  Ok, takk for svar! Jobber ikke med det, men skal hjem til familien nå i helgen og min far får cellegiftbehandling nå. Men det skal nok gå fint da :) Kanskje bruke hvert vårt toalett for å være helt sikker?
   
 5. Mammatilgull Forelsket i forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Det er jeg faktisk usikker på, men er det en mulighet så er det jo like greit å være på den sikre siden :)
   
 6. Lilje92 Elsker forumet Junilykke 2020 ♡

  Får spørre legen min i morgen :) Vi har to toaletter hjemme, så det burde være ganske enkelt å gjennomføre iallefall! :)
   
 7. Babydrøm2 Flørter med forumet

  Jeg er sykepleier. Sånn generell regel e jo å følge hygieniske prinspipper uansett gravid eller ikke og skal beskytte seg uansett.
  Men jeg skjønner den at man bli mer skeptisk. Det er jeg også.
  Vi har jo esbl og clostridium og utfordrende adferd og vil nok bli skeptisk til det når den tid kjæm når æ bli gravid.
   
 8. Mammaentil1 Flørter med forumet

  Hva er retningslinjer ifht esbl/ mrsa og lignende for gravide hos dere ?
  Jeg er også sykepleier, og vi er bare en på jobb om gangen (liten avdeling), så hvis det kommer inn smitte, så er det kun meg som kan håndtere det... Er jo ikke gravid enda, men håper jo på å bli, og da er det jo greit å vite hva man kan slå i bordet med om det skulle bli nødvendig..
   
 9. Babydrøm2 Flørter med forumet

  Tror nok det vanlig hygieniske prinsipper for smitte og at vi følger den nøye. (Noe alltid vi skal gjøre) vi er en avd. På 12 stk og flere med esbl smitte. Men kommer nok likevel til å høre om fritak fra de beboerne, men bli vel litt vanskelig i starten når ingen vet om graviditeten. Men vi har egentlig "verre" utfordringer med utfordrende adferd som kan være mer skadelig.
  Man har jo krav til tilrettelegging, men erfaring sett så er det vanskelig i yrket vår da de ikke leier inn ekstra.
   
 10. Mammaentil1 Flørter med forumet

  Ja det er litt sånn hos oss og, man har krav på tilrettelegging, men hvis noen blir syk blir det ikke leid inn ekstra. Jeg jobber på sykehus, men liten avdeling som sagt, så er bare en sykepleier på jobb på den delen jeg hører til, og lite rom for hjelp fra den andre avd vi deler lokaler med. Så ja, det er ikke bare bare å være gravid der bestandig... i tillegg til høy aktivitet og stadig overbelegg... Så rimelig høy belastning på vaktene også.
   
 11. Babydrøm2 Flørter med forumet

  Ja, kjenner til den. Jeg jobber på sykehjem med demens avd.
  Sist jeg var gravid var jeg gradert sykmeldt, men ble likevel satt opp som alene spl på hele enheten. Altså for sykehjemmet (24 beboere tilsammen, omsorgsboligene og bofellesskapet) altså nærmere 70-80 beboere. Endte med full sykmelding.
  Men nå har vi ny leder, så har mer troa denne gang på bedre tilrettelegging.
   
 12. Mammaentil1 Flørter med forumet


  Det er jo virkelig ikke holdbart da... sånn skal det ikke være, men desverre er det ofte sånn i helsevesenet, at man må kjempe til seg tilrettelegging.
  Jeg kommer i allefall ikke til å slite meg ut for avdelingen hvis jeg blir gravid og ikke får tilrettelegging. Det blir ikke aktuelt for å si det sånn... man skal ha litt overskudd når man nærmer seg fødsel og
   
 13. Babydrøm2 Flørter med forumet

  Absolutt. Man er gravid så få ganger i livet. Det er ikke verd det. Skal jobbe i over 30 år til.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden