Pottetrening

En tråd i 'April 2015' startet av Aprilbaby, 2 Okt 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Aprilbaby Forelsket i forumet Sommerfuglene 2017

  Noen med gode råd for hvordan man kan komme skikkelig i gang med pottetrening?
  Det har sklidd skillelig ut etter at lillesøster kom til. Men nå føler jeg at vi må begynne...jeg prøver å sette han på potta samtidig som f.eks jeg skal tisse så sitter vi å lager tisselyder. Han har tisset på potta 1-2 ganger så han vet hva den er til. Prøvde å la han gå uten bleie og ha potta framme, minne han på å bruke den men det gikk 2 timer uten noen tissing så måtte bare ta på bleie igjen...han et ikke særlig interessert i det heller.
   
 2. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Ingen særlige tips da vi ikke har kommet så langt. Han sitter titt og ofte på do, men kommer ingenting. Er gøyere å ta papir og tørke seg bare. :p
   
  • Liker Liker x 1
 3. AG Flørter med forumet

  Har ikke noe tips, men her hopper vi glatt over potten og går rett på do. Føler det er mest hygenisk, og har hørt historier om vanskelige overganger fra potte til do. Selv stresser vi egentlig ikke noe med det da, tror en merker når barnet er klar for det.

  I sommer lot vi han sitte på do når han ikke ville tisse uten bleie, men det skled ut da ferie verten roset han da han sto i gresset og tisset.[emoji19] Nå har barnehagen begynt å oppfordre til å gå på do, så vi spør når det passer seg og skryter når han ønsker det selv. Her kommer det noe, men føler det er litt tidlig å bare slutte helt enda for det er ikke noe kontinuitet i at han ønsker eller gir beskjed.
   
 4. Løvemor2014 Elsker forumet Marsboerne2017 Augustmødrene 2014

  Sniker litt fra august 2014. Vi begynte tidlig med faste dotider. Enklest er selvsagt morgen og kveld. Så ble det å sitte litt på do ved hvert bleieskift. Barnehagen bidro der og vi satte han alltid på do etter barnehagen. Testet noen helger innimellom med å gå i bare trusa, men endte som regel i uhell. Så plutselig en dag ville han ikke ha på bleie, men ville bare bruke truse. Satte han på do med veldig korte jevne intervaller første dagen, lengre intervaller andre dagen og allerede tredje dagen holdt han seg ganske lenge.

  For oss ble det etterhvert et problem at han ikke likte at vi maste på han. Han hadde ganske god blære så vi spurte nok mye oftere enn han faktisk måtte.

  Vi fikk et tilbakefall til bleie etter denne første runden hvor han valgte selv fordi han vegret seg for å bæsje i do og endte med å bæsje på seg. Derfor tok vi på han bleie igjen for å se om han var mer klar senere. Det ble han i grunn ikke av seg selv så vi måtte gjøre litt ekstra innsats her, men kom over den kneika også.
   
 5. rødkopp *gleder seg til mars* Marsmellows-15 Maiblomstene 2017 Aprilbarna`15 Aprillykke 2017

  Vi gikk også rett på do istedenfor potte. Her tok vi rett og slett bare av bleien i sommer og lot det stå til. Dag 1 var bare uhell, dag 2 sa hun ifra en gang, så ble treffprosenten bare høyere og høyere. Etter ca 1,5 uke hadde hun plutselig knekt koden og var 99% tørr. Hadde i starten lyst til å gi opp. Var mildt sagt lei av å vaske (kom en lillesøster som gulper i hus i april også[emoji28]). Nå er det egentlig kun når hun sover at hun har uhell.
   
 6. rødkopp *gleder seg til mars* Marsmellows-15 Maiblomstene 2017 Aprilbarna`15 Aprillykke 2017

  Her fungerer det heller ikke å mase om dogåing. Og det kan innimellom gå overraskende lenge mellom hver gang.
   

Del denne siden