Post en upopulær påstand du står for

En tråd i 'Generelt' startet av Ønskedrømmen2019, 10 Jul 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Regnbuebarn 2015 Elsker forumet

  Tenker at der ser man an ungen og ikke sine egne behov. Får du en unge som søker trøst og trygghet hos bamse så kan man jo ikke nekte det. Kanskje gjør det ulike situasjoner myye lettere. Skulle ønske min hadde en sånn
   
  • Enig Enig x 3
 2. B Elsker forumet

  Som en liten digresjon her, så vet jo ingen av oss egentlig hva folk har opplevd og gått gjennom. Noen kan se ut å ha fått alt lett uten å jobbe for det og at de har hatt et enkelt liv,men det er jo ikke sikkert at de har. Andre trekker frem at de har hatt det vanskelig,men kanskje var det mer alminnelig motgang som alle opplever men at de var mer sensitive for det enn andre. Så tenker at både du og Vesten har bpde rett og feil samtidig. Mange kan lære mye av motgang og å se andre, mens andre blir fryktelig selvsentrerte og for noen er bok årsaken at de ikke klarer å komme over traumet. Men ingen kan altså vite hvem som har opplevd hva,og de fleste har opplevd mer enn mange tror. :)
   
  • Enig Enig x 4
 3. Regnbuebarn 2015 Elsker forumet

  Hårfarging er ikke frarådet pga hormoner, men pga kjemikaliene i fargen som man ikke vet om kan gi fosteret skader.
   
 4. B Elsker forumet

  Kjemikaliene er ikke grunn, det er nemlig ikke fraråder å farge håret! Men jo, der er mange som sier at hormonene kan gjøre at resultatet ikke blir som tenkt. Og det må være helt feil,fordi jeg ikke kan se noen måte det skulle kunne ha noe å si på døde celler.
   
 5. Regnbuebarn 2015 Elsker forumet

  Til og med min bestefar spør sine oldebarn om der er gutt eller jente når de sier de har fått seg kjæreste
   
 6. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  Hva var "problemet?" Føler med deg.
   
 7. Ørkenrev Forumet er livet Tilgangsansvarlig Maiblomstene 2020 VIP Junilykke 2020 ♡ August 2018

  Jøss, lærte jeg noe nytt!
  Man får jo møte kjæresten etterhvert uansett tenker jeg :p
   
 8. Mor2barn Gift med forumet Sommerfuglene

  Laktoseintoleranse, kiss kidd, kolikk, øreverk/rsvirus som endte i astma. Han slutta å skrika mellom 8-12 mnd.
   
 9. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  Fy flate. Her er det "bare" kronisk otitt og reflux... ble det gjort noe ? Kosthold regner jeg med, men evt dren ?
   
 10. Mor2barn Gift med forumet Sommerfuglene

  Øreverk gikk over etter nokon uker. Rsvirus og. Eg løp på behandlinger og fiksa laktosefri grøt og erstatning. Var utslitt etter permisjon.
   
 11. FruFrøken1991 Forumet er livet Februar 2014 - Skjult forum Januarhula 2014 Februarlykke 2016

  Haha, jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal sitte å glo på ungene som leker, det gir meg fint lite å gjøre det i et par timer faktisk. Helt ærlig syns jeg det er dødskjedelig, og ser ikke helt poenget. Man kan da fint være med litt innimellom, men ungene har da bare godt av å leke litt uten full oppmerksomhet fra foreldrene hele tiden. Det må være min greie, jeg skjønner ikle hvorfor det har blitt slik at barna så klart skal ha 100% fokus hele tiden.
   
  • Enig Enig x 6
 12. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018


  La meg si at problemet ikke nødvendigvis er at jeg synes foreldre skal glo på ungene sine såkalt 100% av tida, men at hvert ledige øyeblikk blir fylt med en mobiltelefon ;)
  Det handler også om hvilke holdninger jeg skal lære barna mine. Er det virkelig bra en genrasjon mennesker som ikke klarer ett sekund dødtid før det må fylles med stimuli av ulike slag, mobil og annen skjerm? Hvilke følger får det for evnen til å konsentrere seg å lære om man ikke lærer seg at livet også har kjedelige øyeblikk hvor man ser ut i lufta eller aktivt må gjøre noe for å underholde seg selv (skjerm = passiv underholdning). Og hvem er det som er rollemodell for barna? Foreldrene! Derfor mener jeg dette er viktig. Jeg kommer ALDRI til å plassere en mobil forma ungen min på restaurant for at hen skal være stille, klarer hen ikke å vente har jeg med rosiner og diverse leker, husnøkler er spennende eller rusle rundt i eller utenfor lokalet. Det var et liv før skjerm, og løsningene for ulike situasjoner uten skjerm har fantes i århundrer og de er der fortsatt.
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
  • Vinner Vinner x 1
  Last edited: 11 Jul 2019
 13. FruFrøken1991 Forumet er livet Februar 2014 - Skjult forum Januarhula 2014 Februarlykke 2016

  Det å vente på mat, og det å være på en lekeplass er da virkelig ikke samme greia? Jeg har aldri gitt ungene mine mobilen min, men jeg kan fint lese nyheter, Mail eller noe annet på mobilen når de er godt igang med lek uansett. Før leste folk avisa, i dag slipper vi den i papirform. Ser virkelig ikke sammenligningen?
   
  • Enig Enig x 1
 14. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Vi er nok bare veldig uenig i den utilgjengeliggjøringen en mobil fremfor papirform har, og også i hvilken grad mobilen skal være med i hverdagen.
   
 15. Kelsey Glad i forumet Vi som prøver :)

  Tja, skjønner poenget ditt og er også enig i det du skriver angående det negative med å bli avhengig av konstant stimuli fra skjerm. Samtidig går verden fremover. Det at de ikke hadde vår teknologi før i tiden betyr ikke at det var bedre før og er heller ikke noe godt argument for å ikke bruke teknologien i dag. Tvert om var livet mye vanskeligere før, og folk hadde jevnt over mye dårligere livskvalitet enn det vi har i dag. Så lenge man har et fornuftig forhold til skjermbruk vil jeg si at skjerm definitivt er net-positivt. Dette kan også inkludere å gi barn en skjerm på restaurant for at det skal kose seg og ikke skrike - når man er i offentligheten bør man faktisk også ta hensyn til dem rundt seg, særlig når man er steder der andre mennsker betaler penger for å ha det hyggelig.
   
  • Enig Enig x 1
 16. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  For meg gir skjerm og ny teknologi mange muligheter som jeg liker veldig godt, men skjerm skal ikke brukes som middel for å unngå å oppdra barnet (i dette tilfellet lære å vente/kjede seg) for ting man gjør ofte i hverdagen. Skiller feks mellom flytur og daglig tur på kollektiv transport. På førstnevnte er det noe man gjør sjeldent, og jeg tenker derfor at Mn fint kan se litt fil o.l. For å få en triveligere reise. Gir man derimot skjerm som middel for å unngå å bedrive oppdragelse i situasjoner som skjer ofte, lærer barnet kun én ting: med én gang noe er kjedelig, skal jeg være asosial og stimuleres via en skjerm. Tro ikke at en 2åring som får skje rmen foran seg, synes det plutselig er greit at den forsvinner når den er 4. Og dessuten, er man ute i offentligheteb, jo da får man søren meg forholde seg til at alle mulige mennesker, også små barn i deres autentiske natur (ikke skjermregulert) er en del av denne offentlighet. Såklart, jeg går ut med en unge som bare gråter og er utilpass og ikke roer seg, men man får F... Meg tåle lyd fra unger ;) det er for meg HELT feil at en skjerm skal stappe oppi ansiktet deres for de voksnes velbehag.
   
  • Enig Enig x 4
 17. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  Sikkert ingen regel uten unntak, men jeg har altså sett veldig mange slike tilfeller de siste årene, hvor jeg rett og slett vill kalle barnets desperasjon etter å få kloa i de tingene de blir nektet pga sukker som usunt forhold til mat/godteri etc. Har ikke sett samme tendensene hos barn som har fått sukkerholdig mat i mindre doser.

  Jeg mener naturligvis ikke at barn skal spise mye sukker, men de kan klare p lære seg til at de får smake/spisr litt feks når noen har bursdag, spessielle anledninger og når de blir større at det feks begrenses til litt lørdagsgodt:)
   
 18. Lovesome Forumet er livet Septemberbarna 2019 VIP

  Ja, det er nok store variasjoner i alt uansett. Og jeg tror nok det er for store variasjoner til at man kan fastsette at noe er "regelen", mye er nok også bare personlighet. Selv har jeg vokst opp såkalt priviligert, med velstående foreldre, god oppvekst. Og har alltid hatt en slags økonomisk sikkerhet. Likevel begynte jeg å arbeide når jeg var 14 år, og det har alltid vært forventet at jeg skulle klare meg selv fra ganske tidlig, spare og kjøpe meg selv det jeg behøvde og ønsket meg. Så selv om man vokser opp med god økonomi, så trenger ikke det å bety at man bare får alt man ønsker seg.
  Jeg synes og det er uansvarlig å ikke lære barna verdien av å tjene egne penger.
  Og jeg tenker man fullt ut kan lære barna sine god empati og forståelse for omverden selv om de ikke vokser opp med traumatiske opplevelser.
   
  • Enig Enig x 2
 19. Kelsey Glad i forumet Vi som prøver :)

  Jeg er enig i at det ikke skal brukes for å unngå å oppdra barn, men det er mange ulike grunner til at skjerm kan være fint å gi ved f.eks en restaurant situasjon.

  Hva er mener du er forskjellen på å gi barnet en skjerm om det er urolig på restaurant og på å gi det rosiner, nøkler eller andre leker som du nevnte? Hvorfor mener du det ene er oppdragelse og det andre ikke? Felles for alle er at det får barnet på andre tanker og holder barnet opptatt med noe. Som du skrev selv gir du disse tingene dersom barnet ditt ikke klarer å vente.

  Selvsagt skal voksne mennesker ta hensyn til barn rundt seg, og det tror jeg de aller fleste også gjør. Men jeg mener at hensynet bør gå begge veier, slik du også skriver at du gjør når du går ut med et barn som ikke roer seg.
   
  • Liker Liker x 3
 20. Mamma09og19 Gift med forumet Junibarna 2019

  Er så enig! Folk er også så ufattelig opptatt av detaljer. Akkurat som at en enkelt hendelse kommer til å ødelegge ungene for livet, liksom. Drar du fra ungen din i mer enn 10 minutter når den er liten, ja da er den skadet for livet og sliter med tilknytningsissues for alltid, liksom. Ser den deg brisen en gang, så er det kjørt, blir aldri trygg igjen. Lar du den gråte et sekund for lenge så får den varige mén.

  Er jo så klart ikke sånn det foregår.

  Folk må lære seg å slappe av littegrann. Det er min upopulære påstand.
   
  • Liker Liker x 4

Del denne siden