Positiv fødsel - fødselsforberende kurs på nett

En tråd i 'Mars 2021' startet av Aléria, 7 Sep 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Aléria Gift med forumet Marshmallows2021 Junilykke2018

  Har noen her testet ut dette tidligere? Jeg har fulgt Instagram-kontoen lenge og tenkt at jeg skulle prøve dette når jeg ble gravid igjen. Så idag at det var tilbud på det, så da slo jeg til! :joyful: Håper det er verdt pengene :rolleyes:
  Legger ut link om noen vil sjekke det ut:
  https://www.positivfodsel.no
   
 2. Sinéad Elsker forumet Marshmallows2021

  Jeg kjøpte det for noen uker siden (og postet om det her på forumet, lite respons! hehe). Har ikke starta så mye enda, men satser på at det er givende! Er førstegangs, så å fokusere på trygghet og pust er sikkert lurt når jeg ikke aner hva jeg skal gjennom!
   
  • Liker Liker x 1
 3. Aléria Gift med forumet Marshmallows2021 Junilykke2018

  Jeg er andregangs og var veldig fornøyd med min første fødsel. Men jeg ønsket egentlig å bruke badekar og høre på musikk, men dette ble liksom litt bortglemt underveis. Håper på å ta enda større styring over egen fødsel neste gang og få noen tips og verktøy jeg kan bruke under fødselen :happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Jeg har også fulgt kontoen på instagram og har lyst til å ta kurset, men litt nærmere fødsel.
  Følte jeg hadde full kontroll første fødsel, alt gikk greit og etter boka (6 timer med rier, ca 2 t aktiv fødsel), kontroll på pust hele veien osv. Så ble litt slått i bakken av fødsel nummer 2 som var helt annerledes, 24t rier (18 t aktiv fødsel) alt tok lenger tid enn det "skal" ta, følte ikke jeg Hadde kontroll over pust, de siste 8 timene ropte, hylte og skrek jeg meg gjennom riene i stedet for å puste (jordmødrene har antagelig fått begynnende tinnitus etter meg..). Har aldri skjønt hvorfor folk skriker sånn - inntil denne fødselen. Det kjennes liksom ikke som et valg man har, å la være :hilarious:
  Så jeg vil være litt mer føre var denne gangen og ha noe ekstra teknikker, finne ut hvordan jeg kunne ha så stålkontroll første gang og så lite kontroll andre gang :joyful:
  Også har jeg bestilt maks 12 timer rier og 6-8 timer aktiv fødsel. Holdt liksom ut de første 12 timene sist også var jeg bare luta lei av at ingenting skjedde for hver rie jeg hadde. :dead:
   
  • Morsom Morsom x 2
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Streken 2021 Elsker forumet Marshmallows2021

  Vi får fødselsforberedende kurs via helsestasjonen, så tror ikke jeg bruker penger på noe på nettet. Men har ikke tenkt så veldig mye på det enda.
  Gikk på gravid yoga forrige svangerskap, med mye fokus på avspenning og pust så satser på at det er noe som har satt seg fra det kurset :)
   
 6. Aléria Gift med forumet Marshmallows2021 Junilykke2018

  Vi var på fødselsforberedende kurs i forkant av første fødsel. Her får man ikke tilbud om kurset når man er flergangsfødende, som egentlig er greit fordi det handlet stort sett om det praktiske ved fødselen (parkering, typer smertelindring osv), samt en gjennomgang av fødselens faser. Svært lite om mentale verktøy og teknikker man kan bruke underveis. Det var dermed et helt annet type kurs enn dette jeg nå har bestilt meg, selv om de begge er fødselsforberedende :)
   
  • Informativ Informativ x 1
 7. Barnehagelæreren Glad i forumet Maiblomstene 2020 Junilykke 2020 ♡

  Snoker ☺️

  Jeg hadde kjøpt meg kurset, litt sånn i siste innspurt - fordi jeg hadde en så sykt bra første fødsel, og var livredd for at jeg hadde romantisert fødsel, og ville derfor ta kurset, og jeg gledet meg så. Vel, jeg er en dame med mange prosjekter, og den dagen jeg skulle sette meg ned med kurset, så fødte jeg - så fikk aldri kommet meg noe igjennom det, annen en liten lydfil om affirmasjon:laughing002
  Hadde en fin og rask fødsel da, som jeg klarte å puste meg igjennom når de sto på de tre timene. Har to venninner som også har tatt det, og bare har masse positivt å si! Den ene endte i akutt keisersnitt også, og hun var glad for alle teknikkene hun hadde lært.

  Line virker helt super, så dette er nok et kjempebra opplegg!☺️
   
  • Morsom Morsom x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Aléria Gift med forumet Marshmallows2021 Junilykke2018

  Jeg har tilgang på kurset i ni måneder, så blir nok å gå igjennom det nærmere fødsel, evt gå igjennom det et par ganger :happy:
   
  • Informativ Informativ x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Aléria Gift med forumet Marshmallows2021 Junilykke2018

  Så synd at du ikke fikk tatt kurset først, men godt å høre at fødselen gikk så fint likevel :joyful: Og fint å høre at du har hørt så mye positivt om det, jeg har ikke snakket med noen som har prøvd det selv. Bare fulgt instagramkontoen og tenkt at dette høres ut som et bra opplegg :p Satser på at det er vel anvendte penger. Skal starte minst et par måneder før fødsel, så jeg er sikret å komme igjennom før jeg skal føde ;)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Barnehagelæreren Glad i forumet Maiblomstene 2020 Junilykke 2020 ♡

  Det er lurt å starte i god tid ja, hehe ☺️ Jeg fikk før termin, så trodde jeg hadde god tid enda, men den gang ei. Mange ser ut å ha positiv erfaring med kurset☺️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Streken 2021 Elsker forumet Marshmallows2021

  Åh.
  Jeg hadde planlagt keisersnitt med første, inbiller meg å ha lest ett sted at da regnes en som førstegangs fødende. (ta det med en klype salt)
  Det er også første som mannen min følger fra svangerskapet, han hadde ikke kontakt med sønnen sin før han hadde fylt 4år.
  Kanskje derfor vi fikk tilbudet?
  Regner med at det er i god tid før fødselen, så dersom det egentlig bare er praktisk informasjon så rekker jeg kanskje å ta ert pp nett dersom jeg føler det trengs?
  Hmmmm.
  Nå fikk jeg noe å tenke på :)
   
 12. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Ja, du blir som førstegangsfødende med tanke på at du ikke har hatt baby gjennom fødselskanalen, da skal liksom ting utvides for første gang :)
   
 13. Jubimami Forelsket i forumet Marshmallows2021

  Hva koster det kurset?
   
 14. Aléria Gift med forumet Marshmallows2021 Junilykke2018

  Ja, det er godt mulig :)
  Tror vi fikk det fødselsforberedende kurset igjennom helsestasjonen 3-4 uker før fødsel sist :happy: Grei tid til å ta en vurdering på om du føler du trenger noe mer :happy:
   
  • Liker Liker x 1
 15. Aléria Gift med forumet Marshmallows2021 Junilykke2018

  Det koster vanligvis 2290,- , det var 30% igår så jeg betalte 1600ish. Kanskje det blir nyttårstilbud i årsskiftet? Eller på Black friday? :p
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. Sinéad Elsker forumet Marshmallows2021

  Så gjennom første del av kurset tidligere i dag. Lover godt! ❤️
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 17. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  *Sniker*
  Gammel tråd, men: Ble det kurs på dere, og hva synes dere i så fall? :p

  Tredjegangs her, lurer veldig på om jeg skal prøve eller ikke :')
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Jeg bestilte ikke kurs men fulgte jevnlig med i story og leste fødselshistorier. Det hjalp veldig for meg å lese andres positive erfaringer og plukke opp litt tips til tankesett når det blir vondt. Jeg var også tredjerangs, men hadde en veldig hard andre fødsel, både grunnet fødselens forløp men også fordi jeg helt fra fødselens start var veldig redd og følte at jeg ikke hadde kontroll. Og det er jo ofte de to tingene i kombinasjon som gjør at man får en dårligere opplevelse uavhengig av om det er styrtfødsel, ekstrem lang fødsel eller noe midt på - frykt og tap av kontroll over egen kropp.

  Så selv om jeg ikke bestilte kurset tok jeg med meg noe fra kontoen, og det var å lage noen forhåndsprogrammerte setninger som jeg sa til meg selv når jeg ble så vondt at jeg holdt på å tenke at dette klarer jeg ikke. For under andre fødsel tenkte jeg stort sett bare det - at dette går ikke :p

  Hadde en kjempefin tredje fødsel, vil beskrive den som helt perfekt for meg. Og det på tross av at vi da vannet skulle tas ved 4,5 cm fant uoppdaget seteleie :joyful: men jeg hang liksom med hele veien, fikk samboer til å mate meg med druer og annen frukt mellom riene, lo og spøkte masse underveis. Litt heftig er jo stort sett noen deler av fødselen såklart som det gjerne er når kroppen som flergangsfødende bare plutselig bestemmer seg for: pang, gå fra 5-10 cm åpning NÅ!!

  Lykke til med fødsel - unner alle å få en så god opplevelse av fødsel som jeg hadde denne gangen ❤️
   
  • Liker Liker x 1
 19. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Godt at du fikk en god fødsel uansett ❤️ Jeg har de "12 tips til positiv fødsel" i innboksen min. Mye lurt der.
  Jeg hadde en helt grei første fødsel, og andre fødsel var forsåvidt enkel og grei den og.. men jeg fikk da rier i hoftene, og jeg er strengt tatt livredd for akkurat dét :p
  Jeg vet jo det går bra, og at man bare må holde ut "litt til", men likevel usikker på de tingene jeg ikke kan kontrollere :p som lengden på fødsel (gjør meg ingenting å føde hjemme - men jeg må helst ha AB fra fødselens start pga GBS, tydeligvis), hvor riene sitter (mage og rygg går bra, hofte og lår er uff), og sånne ting.
  Men det lille 12-stegs "kurset"/tipsene har gitt meg litt ideer om både hva jeg kan spørre JM etter, og hvordan jeg vil ha det; og kan være det hjelper bare det.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 20. Sinéad Elsker forumet Marshmallows2021

  Jeg var kjempefornøyd! Tok det sammen med mannen, og det var ingen tvil om at vi tok med oss mye fra kurset inn i fødselen begge to. Jeg var helt rolig og trygg hele veien, og jordmora var imponert over hvor godt hode jeg hadde underveis (ikke som i tenkende og intellektuell, men rolig og trygg og ga meg hen til det som skjedde i kroppen). Var også styrtfødsel, men beholdt trua på meg selv (nesten! hehe.) hele veien! Vil absolutt anbefale :) Jeg var førstegangs!
   

Del denne siden